Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mychy, Dit'a i Tośki Z182

Recommended Posts

• Odpowiedzi 177
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

no super sie zapowiada:)

a to jak macie zamiar zima cos robic to koze jakas wstawicie czy jak??????bo tak to nie wiem czy dacie rade:) my tez stalismy przed wyborem czy wstawiac okna ale jednak zrezygnowalismy bo: maxymalnie do stycznia cos dacie rade robic w srodku bo pozniej sie nie da, bo temperatury nie pozwalaja a nam az tak sie nie spieszy na razie z wynajmowanego nie wyganiaja nas:D

a tak w ogole to gdzie wy macie schody w projekcie???

pozdrowionka i zyczymy szybkiego budowania:)

Mychadita, witaj :-) dawno mnie nie było w Waszym dzienniku, a tu takie zmiany :-) oby tylko pogoda dopisała na dokończenie prac :-) a macie już okna zamówione? My właśnie zamówiliśmy. Niestety okres oczekiwania dość dlugi u naszego dostawcy, bo montaż dopiero od 2 stycznia :-\

Mieliśmy ambitne plany na tynki listopad/grudzień. A tu zonk. Może i dobrze. Bo jeszce czekamy na kredyt. Dom przezimuje.

• 2 weeks później...

Nie wiem jak to mozliwe, ze dopiero teraz trafiam na wasz dziennik, ale niezwlocznie prosze na priv na jakies namiary na budowe i jeszcze w tym tygodniu obiecuje wizytacje:)

Cos duzo ostatnio sie zaczelo budowac z gotowych szalunkow styro, i bardoz dobrze !!!

Ile wiekow ludzie klada cegle na cegle tracac mnostwo sil i czasu:(

Ładnie wam idzie gratuluję. Wielki szacunek że tyle robicie sami. Ja też będę robił na płycie ale z klocków Izodomu 2000.

Jakie robicie ogrzewanie? Zauważyłem, że w otwór okna tarasowego również położona została jedna warstwa Thermomuru wnioskuję ze będzie jakaś spora wylewka - dobrze kombinuję ?

Witaj u nas, mic81,

Ogrzewanie to bedzie 100% podłogówka.

Wylewka na dole to jeszcze około 15 cm styropianu i instalacja, na górze to ten jeden pustak położony po to żeby łatwiej było położyć prosto ścianę.

Ku pamięci - od wczoraj mamy trochę śniegu, orkan Ksawery wieje z dużą mocą, a wczoraj wieczoerm jeszcze się pobłyskało i pogrzmiało.

A my czekamy właśnie na więźbę i od poniedziałku robimy dach...

Edytowane przez Mychadita