milczewicz 31.01.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Witam serdecznie. Od razu nadmienię że jestem tu nowy. Zamierzam wykonać remont pokoju. W pokoju sypialnianym na całej długości ściany i sufitu występuje pęknięcie. Szczelina nie jest może duża, ale jest strasznie szpecąca. Z tego co wiem ściany zostały zbudowane z cegły a sufit z płyty betonowej, Szczelina ewidentnie występuje na łączeniu tych płyt, ale przeniosła się również na ściany. Chodzi o to że nie chce wykonać syzyfowej pracy, szpachlować rys i zamalowywać ich żeby za kilka tygodnia, a może nawet dni znów popękały. W jaki sposób mogę zabezpieczyć tą ścianę przed pękaniem? W dużym pokoju na sufit była stosowana taśma siateczkowa, ale nie zdała egzaminu. Prosił bym o fachowe porady. Słyszałem o stosowaniu fizeliny, ale wtedy będę musiał nałożyć ją na całą ścianę a nie miejsce występowania pęknięć? W załączniku przesyłam zdjęcia pęknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milczewicz 02.02.2013 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 nie uzyskam żadnej odpowiedzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 02.02.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 niewiele z tym zrobisz , można tylko na razie maskować , np tapetą , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 02.02.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Jeżeli chcesz zapomnieć o pęknięciach na zawsze, należałoby zrobić ruszt z profili , przykręcić płyty i fachowo zaszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 02.02.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 to raz. Do tego zrobic profile na krzyż a nie jak niektorzy oszczednosciowo U dookola pokoju i C w poprzek (choc takie tez robilem swego czasu i zaden nie pekl:) ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts