Bio 25.04.2004 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 25.04.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Większość ma zawsze rację. Anonimowe donosicielstwo niech kwitnie. Jako naród bardzo je lubimy. Lubimy z jednym wyjatkiem-nie może nas samych dotknąć. NIC TAK NIE CIESZY JAK BLIŹNIEGO NIESZCZĘŚCIE. Dostałeś sprzedawco od klienta cios w policzek?-nadstaw drugi i usmiechnij się. To nie tak. Na łamach forum skarżą się ludzie którzy zostali oszukani albo źle potraktowani przez sprzedawców czy wykonawców. Stroną pokrzywdzoną jest własnie klient a nie sprzedawca. Poza tym internet nie jest anonimowy ! Ja się cieszę, że mogę przeczytac na forum o niesolidnych wykonawcach czy wręcz o oszustach i w porę poszukać innego. Chętnie też korzystam z pozytywnych doświadczeń firm poleconych jako dobre i sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.04.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 "Prawdziwa cnota krytyk się nie boi." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 25.04.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Bio, coś czuję, że tu chodzi o jakąś osobistą rozgrywkę... Nie wiem, czy mam dobre odczucie. Czy o Twojej firmie ktoś tutaj na Forum powiedział coś niezgodnego z prawdą? Może więc po prostu wyjaśnij sprawę. Jeśli przedstawicie jakiejś firmy przeczyta niepochlebne opinie o swoim produkcie czy jakości oferowanych usług powinien próbować dociec przyczyny, próbować wyjaśnić całą sprawę, także publicznie.Na Forum wiele jest przykładów na to, że dopiero taka publiczna skarga jest w stanie coś zdziałać. Tomku, święta prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 25.04.2004 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 25.04.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Wiesz co, Bio, nawet mi się nie chce komentować wypowiedzi w tym stylu.Wyraziłam swoją opinię, chyba po to założyłeś ten wątek? No chyba, że się mylę... Przeczytaj moje wypowiedzi proszę ponownie i zacytuj choć jedno zdanie z którego wynika, że anonimowe donosy poprawiają mi samopoczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
projektant 25.04.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Jest takie powiedzenie,że lepiej 100 złoczyńców puścić wolno niż jednego niewinnego skazać. Ja tak właśnie odbieram przesłanie tego wątka. Przeciwieństwem reklamy jest antyreklama.Czyli antyreklama na forum jest dozwolona? Wspaniałe rozwiązanie. Wprost genialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 25.04.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Wiesz co, Bio, nawet mi się nie chce komentować wypowiedzi w tym stylu. Bio - Agnes ma rację. Chyba trochę przesadziłeś. I wydaje mi się, że budowa domu i zmaganie się z wykonawcami nie ma nic wspólnego ze stanem wojennym... Chyba, że ktoś budował w stanie wojennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 25.04.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Nnatasza, wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 25.04.2004 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 25.04.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 PS To jest mój ostatni post w tej sprawie. Bio - przepraszam, że się czepiam ... ale nie dotrzymałeś słowa Serdecznie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz W. 26.04.2004 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 odnoszę wrażenie że odpowiadacie nie na temat albo nie rozumiecie istoty problemu tydzień temu facet który jest mi winien ponad 300 tys zł i od trzech miesięcy zapomina spłacać regularnie zadłużenie wpadł na pomysł że oszkaluje mnie i mojego wspólnika w swojej szmatławej gazecie napisał (redakcja) nieprawdziwy artykuł i co ???? nie mogę mu dać w zakłamany ryj bo to napaśćnie mogę spalić mu domu bo to karalnenawet publicznie go zbesztać nie mogę .... dzisiaj mój prawnik składa sprawę do sąduzobaczymy ile to potrwa i jakie sąd nałoży kary a do tego czasu taka męda będzie się cieszyć że zrobiła komuś przykrość życzę każdemu kto wypowiada się przeciwko tezie postawionej w tym temacie żeby choć raz odczuł na własnej skórze jak to jest tłumaczyć się z nieprawdziwych zarzutów życzę też wszystkim kanaliom które rzucają bezpodstawne lub niesprawdzone oskarżenia żeby los ich ukarał bo ja nie mogę bo staram się przestrzegać prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
projektant 26.04.2004 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 A mój kolega narzeka, że ma złośliwą żonę (kolega nie ja ).Muszę mu przedstawić pewne dwie Panie z forum. Szanowne Panie ! Jeszcze kilka wypowiedzi w podobnym stylu i osiągniecie swój cel. Wątek wyląduje w psychiatryku. Przepraszam w dziale "psycholog dy.................." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
projektant 26.04.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Jest takie powiedzenie,że lepiej 100 złoczyńców puścić wolno niż jednego niewinnego skazać. Ja tak właśnie odbieram przesłanie tego wątka. Przeciwieństwem reklamy jest antyreklama.Czyli antyreklama na forum jest dozwolona? Wspaniałe rozwiązanie. Wprost genialne. Masz całkowitą rację Tomku. Trudno jest niektórym pojąć jak bardzo ciężko wytłumaczyć się z niebycia wielbłądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 26.04.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Tomasz faktycznie masz problem bo trafiłeś na ludzką świnię. Ale spórz teraz z drugie strony. Wydałbyś u takiego gościa te 300 tys. na np. budowę domu i on by to klasycznie sp... artolił. A ty po 3 m-cach walki o naprawę itp. nic byś nie wskórał. I na dodatek NIE WOLNO by Ci było powedzieć gdziekolwiek, nawet na tym forum, złego słowa o tej firmie bo mogą Cię wykluczyć. Zgadzam się z jedną tezą - na pochybel kanaliom, krętaczom i partaczom. To forum między innymi służy "szkodzeniu" takim. Fakt, że również oni mogą dzięki temu szkodzic innym. Z tym, ze jeżeli ktoś pokrzywdzony napisze o tym, jak go ktoś okantował i za to jescze my czy poprzez nas administrator forum ukarze go usunięciem za takiego maila, to mi się to w gowie nie mieści. Innymi słowy - albo pełna swoboda ze wszystkimi minusami, albo pełna cenzura z pełną weryfikacją tego czy ktoś pisze prawdę czy nie. Bio - współczuję złych doświadczeń z przeszłości, ale staraj się tego nie mieszać z tym forum. Może i widzisz podobne zachowania w niektórych mailach, natomiast Twój post mnie osobiście uraził. To tak jakbyś napisał, że każdy kto mówi o tym że ma z czymś/kimś problem był donosicielem. I to anonimowym. Spójrz na swój nick - Bio. Nic nikomu nie mówi. Niektórzy przynajmniej zachowują swoje imię. I kto tu jest anonimowy? Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam. Ale stoję w obronie swobodnego wyrażania poglądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
projektant 26.04.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Jest takie powiedzenie,że lepiej 100 złoczyńców puścić wolno niż jednego niewinnego skazać. Ja tak właśnie odbieram przesłanie tego wątka. Przeciwieństwem reklamy jest antyreklama.Czyli antyreklama na forum jest dozwolona? Wspaniałe rozwiązanie. Wprost genialne. Może znajdzie się ktoś, kto postara się rozwinąć powyższą myśl ? Bijecie pianę. Nick MarcinU nie jest anonimowy? Dobre. Udowodnij Marcinie,że imię Marcin nie jest imieniem Twojego brata,jeżeli go masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.04.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Trudno tutaj zachowac obiektywizm. Jak Cię ktoś oszuka, pierwszą reakcją jest zemścić się /zgodnie z powiedzenieniem "zemsta jest rozkoszą bogów"/ Jeżeli, jakis produkt jest gówno wart, nalezy o tym napisać, aby kolejny inwestor /czyt. "ignorant budowlany" na niego sie nie naciął. Byloby dobrze, aby każdy krytykujący motywował swoje oskarżenia, a nie pisał "coś tam jest do kitu". Dla wielu inwestorów forum jest szkołą budowania, tutaj zasiągamy informacji o wielu produktach, technice budowania, rezultatach zastosowania tych a nie innych produktów. Niech forum zostanie takie, jakie jest. A czytający go inwestorzy uzywaja swojego rozumu do brania z niego rzeczy przydatnych, a nie tylko reklamowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sympatyczka 26.04.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Podejmę się próby rozstrzygnięcia sporu..hihi Z przeczytanych postów wniosek nasuwa sie tylko jeden. Utworzyły się dwie grupy. Kobiety stanęły murem po jednej stronie. Natomiast wiekszośc panów usadowiła sie po drugiej stronie barykady. Jak sądzę i jedna i druga grupa ma swoje racje, to bardziej wypływa ze sposobu postrzegania świata i ma swoje podłoże również w psychice. Takie jesteśmy Panowie! Mówiąc poważnie. Opinie wypowiadane na forum, należy przepuscić przez sito własnego rozumu. Kwestia danie wiary takiej opinii. Produkt sprawdzający się w jednych warunkach, może okazać się nieprzydatny w innych. Dla jednych jest wtedy rewelacją a dla innych bublem. Kto ma racje? Bio szanuję Twoją wiedzę, Twoje opinie i rady. Lecz zniechaj walki z wiatrakami. To, że piszemy na forum negatywne opinie wypływa albo z frustracji, bo zawiedliśmy sie na firmie lub produkcie, albo nie do końca rozumiemy przyczynę złego funkcjonowania produktu, stąd nasze rozczarowanie. Optuję zdecydowanie za wolnością słowa. Lecz jestem przeciw szkalowaniu i praktykom firm producenckich zwalczających na forum konkurencję pomówieniami. Pozwólcie mówić nam głośno, co nas boli, inaczej nigdy nie poznacie prawdy!! Na koniec zdanie do Bio:) Uważam Cię, za uczciwego człowieka. W kategorii : kocioł c.o. i komin jesteś dla mnie ekspertem. Nie powinineś jednak żadnych opinii rozumieć w kategoriach donosów czy pochlebstw lecz bardziej jako "głos w sprawie". I zastosuj metodę "niepotrzebne skreślić". Całuje mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
projektant 26.04.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Sympatyczko! Mam taki niedosyt tego co napisałaś. Uściślij proszę zakonczenie: Całuję mocno kogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
400 26.04.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Bez skrzyneczki piwka tego nie da się rozwiązać.Proponuję uściślenie terminu donos i życzliwe ostrzeżenie.Jest jakaś granica wg tego co tutaj przeczytałam,ale nie mogę jej uchwycić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts