Jan P. 03.03.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Przemek , cena normalna. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek323 03.03.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Oki Jan,dziękuje bardzo wolę się lepiej spytać niż potem pluć se o brodę ! Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ganbu 04.03.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam Chętnie wycenię ten dach i napiszę jakie to wszystko jest proste. Jeżeli wszystko byłoby takie proste to po co w ogóle dekarze i inne firmy budowlane - sami róbcie swoje domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek323 04.03.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Mam jeszcze kilka pytań,mam konstrukcję prefabrykowaną jak już wcześniej pisałem.Mam zamiar obić płytami OSB 18mm FREZOWANA ,a te elementy co będą wystawać jako ozdobne (chyba krokwie)będą nadbijane boazerią 18mm i na to dam papę,czy będzie okej.Od czego mam zacząć od nabijania płyt osb czy od boazeri żeby mi nie wyszło z tak zwanego (KLINA !!!)Czy papę oprócz przybijania gwożdziami ,na zimę dobrze by było przybić takimi łatami wzdłuż krokwi !?!?!Boazerię najlepiej chyba pomalować(2 razy) na ziemi bo na dachu po zamontowaniu może być problem !?Dzięki i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 04.03.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Kolejny raz dziękuję za miłe słowa pod moim adresem. Napisałem tak z czystej przekory bo bardzo milo prowadzi się Tobą dyskusję (pisaninę) na Forum. Serdecznie pozdrawiam. Miło słyszeć coś takiego od takiego kogoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.03.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 ... OSB 18mm FREZOWANA ... Po co Ci frezowana skoro musi być dylatowana? Zwykła płyta i spinki "H". Jak krycie docelowe później to koniecznie nabij odpadowe deski. Maluj dwa razy przed montażem i raz po zamontowaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek323 05.03.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Dylatowana-co dylatowana bo nie rozumie ?!Frezowana dlatego ponieważ końce płyty nie wypadną na krokwiach tylko w różnych miejscach,zwykła płyta i spinki H (co to takiego) ?Krycie docelowe póżniej (chodzi o dachówkę) tak będzie póżniej .Deski odpadowe nabić na papę w miejscach gdzie krokwie ? Dobrze zrozumiałem.Z malowaniem tak właśnie chciałem zrobić .Dzięki za przydatne i cenne wypowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.03.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Dach to nie podłoga i pomiędzy płytami muszą być przerwy. Odpowiednią przerwę zapewnia spinka "H". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kas007 07.03.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 u nas wiezbe zrobili po 15zl,dachowke wraz z opierzeniami i rynnami po 25zł tylko za kazde okno i komin policzyl 100zl wiecej .I mimo tanich cen dach wykonany super.material tez byl kupiony na 8% vat z usługa,i mam gwarancje 4 letnia i zawsze po zimie przeglad .super co!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.03.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 To, że ktoś robi tanio nie oznacza, że robi źle. Bez względu na cenę inwestor powinien zawsze się domagać odpowiedniej jakości. Natomiast zdjęcia zamieszczane na Forum dobitnie świadczą, że z tą jakością nie jest najlepiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 14.03.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Witam, Szukam ekipy do pokrycia dachu ew dochodzi więżba.Woj mazowieckie pow dachu okolo 140m/kw moge liczyć na sprawdzone ekipy?? Kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pfx 16.03.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) Witajcieteż szukam/łem ekipy do dachu. Wielospadowy, jaskółki dwie, kilka uskoków, jednym słowem nieprosty, 8 okien dachowych.Dostawałem ceny od 40-65 zł/m2. Postanowiłem się przyjrzeć jak robią, pojechałem tu i tam, wziąłem kierownika budowy i aparat foto. Zdjęć nie udostępnię, bo nie moje inwestycje, ale bez zastanowienia wziąłem ekipę za 60 PLN - dach na czysto z rynnami, obróbkami, deskowaniem, oknami i struganiem i szlifem belek wystającym + malowanie i impregnacja. Jakość wykonania przekonała mnie, że cena ma znaczenie może i w przetargu, ale dla prywatnego inwestora znaczenie ma jakość. Mimo dość dużej konkurencji wybrałem droższą ekipę, jak zobaczyłem docięcia krokwi wręby, spasowanie jętek itp itp (gdzieniegdzie można było scyzoryk włożyć). Tanio nie znaczy lepiej. Szanuje tych, co budują sami, ale jak zlecacie - postawcie też na jakość. Edytowane 16 Marca 2013 przez pfx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozaliafashion 16.03.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Czy może mi ktoś pomóc odnośnie wyceny robocinzy dachu płaskiego?Na dachu mam już zrobiony z suchego betonu spadek 1%. Teraz należy na nim umieścić folię , styropapę 20 cm i na to papę termozgrzewalną. Powierzchnia dachu to 140 mMam również attyki, które również należy ocieplić styropinem 5 cm od wewnętrznej strony oraz zrobić na poziomej stronie obrókę blacharską ( styropina+płtyta OSB+ wygięta blacha). Bardzo proszę o pomoc w wycenie robocizny takiego dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts