Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I rozumiem że będziesz zakładał okna od posadzki do 230 zamiast tak jak jest w projekcie do 210 dobrze rozumie.

U mnie bedzie troche inaczej. Ja podwyzszam o 24cm glownie dlatego ze posadzka bedzie troche wyzej (grubsze ocieplenie)oraz w niektorych pomieszczeniach bedzie podwieszany sufit zeby ukryc wentylacje kable i inne rury. Nie bede mial zadnych okien wysokich oprocz jednego w salonie na wysokosc 230cm (niski prog-prog okna balkonowego bedzie "ukryty" w posadce)

• 2 months później...
My budujemy Grenadę troszkę przerobiona taras jest zadaszony i nie jest ciemno ,zależy jeszcze od usytuowania domu my mamy okno tarasowe od północy a światło wpada w południe przez okno w kuchni i przy zachodzie przez 3 okna panoramiczne .Aktualnie jesteśmy na etapie tynków gipsowych ogrzewanie to GAZ ziemny sama podłogówka .Dach zbudowany z wiązarów dachowych ,główne wiązary wykonane ze stali reszta z drewna więcej można zobaczyć na naszym blogu http://www.magdaitomek.mojabudowa.pl/

• 6 months później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
witam

my zaczynamy budowę grenady na wiosne..projekt zmiejszony do 107 m uzytkowej

zmiejszone 2 pokoje salon i kuchnia..dodatkowe wejscie do garazu aby przejsc do kotłowni i powiekszona pralnia i spizarka;]

Witam,

jako początkująca muszę się dużo uczyć to już wiem.Projekt kupiony, pozwolenie na budowę jest.

Pierwsze pytanie czy mój architekt może zmniejszyć ten dom o jakieś 20metrów? bo jest bardzo duży.Czy to tylko może zmienić biuro DOM PASJA?

Sam koszt robocizny tych zakręconych fundamentów (bez towaru) to koszt rzędu

1. Firma A 17 tys

2. Firma B 12,300 tys

taką dostałam wycenę.

Sama nie wiele zrobię bo i jak ?

Mam pytanie zanim wejdziemy z fundamentami na działkę (1600m2) czy ktoś w wielkopolsce buduje ten dom i czy można zobaczyć?

pozdrawiam wszystkich

Ania

nam wyszedł stan surowy otwarty ok 120 tys. ale nie mamy jeszcze wylewek ani kanalizacji;/ połowa z tego to oczywiscie sam dach;] a mamy delikatnie zmieniony projekt

jakim cudem tylko tyle?? u mnie same fundamenty wyjdą na poziomie 30tys a gdzie ściany i ten wielki dach ?

Witam czy ktoś może się podzielić wiedzą co do kosztów budowy Grenady

czy Państwo już rozpoczęli budowę??

chciała bym gdzieś na zywo ten dom zobaczyć -boję się rozpoczęcia ze względu na wielkośc i koszty według kosztorysu 450tys +150tys wykończenie - trochę za dużo a projekt już jest kupiony