Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt indywidualny IwaKrzys :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

witam

proszę o rady a mianowicie majster czyli mój teść chce do polowy wysokości scian piwnicy robic normalnie jak wszyscy bloczkami betonowymi a wyżej pustakami szalunkowymi czy jakos tak się nazywają takie z dziurami co się beton zalewa w każdym bądź razie.

Jak myślicie czy będzie dobrze laczyc tak dwa rodzaje materiałów?????nie jestem do końca przekonana ale jakos nikt mnie nie chce sluchac, wszyscy mysla ze jak kobieta to znaczy nic nie wiedzaca:(

poradzcie cos plisssssssssss macie tak sciany zrobione u siebie???????????

• 2 weeks później...

hmmm nastroje takie sobie musze powiedzieć zadko bywam na budowie bo kawalek tam mam a jedno autko mamy niestety, nie oplaca się drugiego kupować tylko po to zebym jezdzila na budowę, zdjęcia ma mi maz robic chociaż zapomina:mad:

ale ma się poprawić:)u nas sciany piwnicy prawie na ukończeniu jeszcze mysle max pare dni i skoncza i zaczna szykować do zalewania stropu wszystko a później już pojdzie prościej najgorsze te piwnice....

jak będą fotki to wkleje:)

U nas już zalany strop zdjęcia kiedy indziej, teraz panowie mi się zajeli robieniem garażu jest w bryle razem z domem ale z racji tego ze wąsko mamy i ciężko było większym sprzętem przejechać wiec dopiero teraz to robia i tak trzeba zresztą poczekać aż strop przeschnie wiec zrobia fundament do garażu później posmarują całość mazidłem:)zapomniałam jak to się nazywa, zasypia ziemia i będzie można przejezdzac może zobaczymy bo z tej strony co garaż to 3 metry mamy tylko,ale jakoś może to będzie:)

Mychadita czy to aby będzie za 2 lata to się zobaczy Elektrownia mi klody pod nogi kladzie niestety to nie wiem czy do końca 2014 roku prąd będziemy mieli niestety....

pewnie czekają na kopertę jakąś czy cos bo wydzwaniają do mnie ale powiedziałam sobie że nie będę przyspieszac chyba ze sąsiad się nam zbuntuje z użyczaniem prądu:)miejmy nadzieje że nie:))

Edytowane przez IwaKrzys

• 2 weeks później...

No scian teraz trochę więcej bo już większość do wysokości nadproży,dobrze ze pojechałam wczoraj na budowę bo chcieli mi w kuchni na 3 pustaki zrobić okna achh kazałam zrobić na 4 bo jak ja później szafki wykombinuje, no i miałam trochę nizsze okna mieć w jadalni ale jak w kuchni rząd szafek będzie mi się konczyl to akurat by wypadalo te niższe okno no i jednak muszą wyżej zrobić bo to będzie brzydko żle i nieproporcjonalnie wyglądać,i też będzie na 4 pustaki.

Treaz dopiero widzę ze miał być blat jak właśnie ten rząd szafek mi się będzie konczyl w kuchni a te okno przecież wypada i ten blat chciałam wyższy a ona wyjdzie taki jak wysokość szafek w kuchni, no zobaczymy co ja tam wykombinuje może tylko na zakrecie(wystający blat)zrobie lekkie podwyższenie z szafek żeby wszystkiego nie było widać na blatach w kuchni albo zostanie rezygnacja z tego blatu wystającego nio zobaczę później jak to się zrobi

ach mam nadzieje ze więcej niespodzianek nie będzie :bash:

nio trzeba później mam myslec ze zdwojona sila jak szafki w kuchni rozmiescic, i tak zaluje ze mala trochę takuchnia mi wyszla miejmy nadzieje ze się pomieszcze z szafkami:)nie chce nic na blatach trzymać ale zobaczymy czy się pomieszcze:)

teraz musimy pomyslec o kolorze blachodachówki,mam nadzieje wyjdzie dużo taniej niż dachowka bo zmienić niemozemy bo wiezbe dachowa mamy już kupiona i pod blache, bo się wkurze jak cena wyjdzie podobna do dachówki bo czasem tak wychodzi

a jak u was jaki etap budowy???