Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt indywidualny IwaKrzys :)

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

u nas garaz już zrobiony strop na nim zalany, już do scianki kolankowej prawie pustaki, a na części "domowej" już do stropu się powoli szykuje chyba tylko naokoło 1 czy 2 rzady pustaków:) nie wiem dokładnie bo dawno nie bylam:)

Poza tym chcieliśmy zmniejszyć podest w wejściu do domu ale się okazuje ze nie można kurka wodna a mamy razem ze schodami 4 metry a od drogi 6 metrow to zostaje nam raptem 2 metry ciasno trochę jakos na etapie projektu mi to umknelo jakos,czy orientujecie się czy faktycznie nie można tego podestu zmniejszyć??????????

może się ktoś wypowie?????

• 3 weeks później...

no u nas już strop zalany nad parterem, ale nie o tym tylko o FINANSACH!!!!!!!!

może nie uwierzycie ale liczyliśmy ostanio ile wydaliśmy już do tej pory, wiec UWAGAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wydaliśmy 55 tys ale mogłam czegos nie zapisac ale raczej mniejszej kwoty większe na pewno wpisywałam, w tej kwocie miesci się od law do stropu parteru, no i garaz bo w bryle domu jest, zostało jeszcze nam pustaków wiec w tej kwocie sa również pustaki na reszte domku, no i to jest bez ocieplenia piwnicy bo jeszcze nie zrobiliśmy:)

kwota zawiera rozniez robociznę bo trochę pomocnikow mielismy, i wiezbe na dach bez blachodachówki jeszcze, ale w tym roku nie wiem czy będziemy kupować blache bo pieniazki się koncza już:(

wiec mysle ze z kupnem blachodachówki i ociepleniem piwnicy może się zmieścimy w kwocie w jakiś 80 tys:)mam nadzieje:)ale to się zobaczy jeszcze:)ale mysle ze dobry wynik mamy:)

• 3 weeks później...

Syberia, no a jakos tak uznaliśmy ze niekoniecznie musi ladnie wygladac a zima jak bym balkon otworzyla w celu przewietrzenia to by mi się snieg do pokoju wsypywal, a chcieliśmy zminimalizować okna dachowe,

mariwa plany do końca roku to dach zrobić znaczy się wiezba,deskowania i papa, teść(dekarz) uznal ze wiezba lepiej żeby sobiepopracowala wiec niech tak będzie, na wiosne dach się zrobi, a wtym roku zastanawiamy się jeszcze czy okien nie wstawić:)

• 2 weeks później...

Temat okien chyba zostaje jednak odlozony boimy sie ze cos sie stanie budynek dobrze jeszcze nie wysechl poza tym ostanio ciagle padal deszcz, wiec chyba jednak nie, panowie domurowali szczyty i mieli robic wiezbe dalej bo jest polozona na czesci ale jeszcze nie do pokazania:):lol2:

to tyle na razie...............

• 3 weeks później...
To drugie z tel jakos mi moje umknelo:) oczywiscie jest balagan ale wiadomo nie mam kiedy jechac i mezczyzni tez nie sprzataja po sobie poza tym jescze okna na zime bedziemy zabezpieczac, wiec troche i przez to, poza tym prosze sie nie dziwic z nie ma kominow, jeden powod to pogoda byla nieciekawa i sie balismy ze nie zdazymy i drugi to nie moge sie do konca na kolor dachu zdecydowac, wacham sie pomiedzy szarym grafitowym znaczy sie a ceglastym, no cos i kolor cegly na dach od tego uzalezniony:)