Mychadita 25.10.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Super ładnie. Czyli u was zima może już prawie przyjść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 13.11.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Przyszlam z rewizyta:wiggle: Dosyc duzy ten Wasz domek. I fajnie, ze macie piwnice, u nas nie moglismy miec, bo woda wysoko;)Od czego zaczynacie na wiosne, dach czy okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 13.11.2013 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 hmm, sie zobaczy od czego jedno i drugie trzeba zrobic w kazdym razie, jeszcze komin dochodzi i w srodku schody bo tez brakuje, ojjj roboty co nie miarau nas piasek zolty wiec piwnica spokojnie wyszla:) a domek ja wiem nieduzy biorac pod uwage domki na forum, ok120metrow nasz ale pomieszczenie nad garazem jako strych wiec plus 20 metrow jeszcze no i piwnica:)) sprzatania troche bedzie w kazdym razie W domku juz sa "okienka" ehhe foliowe na zime:rolleyes:i wsadzilismy takie drzwi w garazu z tylu zeby swobodnie wchodzic wiosna, tyle na razie w zime mamy czas zeby poogladac okna blache na dach i cegle na kominy sie zastanawiamy nad kominami bo dlugie mamy i cegla klinkierowa troche drogo bedzie ale jeszcze myslimy nad tym jak zrobic:)pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 23.11.2013 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 podsumujemu moze koszty:)na stan dziesiejszy mamy zrobione tak: piwnice parter i poddasze, wiezba, deskowanie i papa, poza tym brak jest jeszcze schodow no i kominow od wysokosci sufitow na poddaszu w gore:)wiec z tymi rzeczami zobionymi wyszlo nam 70.000moze ktos w to nie uwierzy ale nie bralismy zadnych ekip budowlanych gdyz mam zyczliwa rodzinke ktora umie to robic moze nie jest to wszystko perfekcyjnie wykonane ale pozniej i tak sie to wszystko zakryje elewacja i w srodku tynkami wiec nie mialo to dla nas zbytnio znaczenia. teraz zastanawiamy sie nad rozmieszczeniem elektryki ktora bedzie robil moj maz:) hydraulika jeszicze nie wiemy pewnie jednak jakis hydraulik ale sie zobaczy jesxcze,najwiekszy problem mam z rozplanowaniem gornej lazienki, bo jest dosc spora, i sie zastanawiam czy wstawic tam pralke czy zrobic pralnie w pomieszczeniu nad garazem,moze ktos doradzi???no i zostaje wybor kominow z czego zrobic?? i blachodachowki,kolor chyba grafit ale jeszcze dyskutujemy....to tyle na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 27.11.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Jesli masz mozliwosc zrobienia oddzielnej pralni, to nawet sie nie zastanawiaj:yes: U mnie maz glosno zaprotestowal przeciwko pralce w lazience:lol2:Pralnia niestety malutka, wiec bede sie musiala rozkladac z suszarkami po pokojach:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 23.12.2013 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Wesołych Świąt Bożego Narodzenia,mnóstwa prezentów niebudowlanych oczywiście i spełnienia wszystkich marzeń i postanowień Noworocznych[/I] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 23.12.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Samych pogodnych i szczęśliwych dni, dużo prezentów pod choinką.… i kilku milionów w totka / wyłącznie dla budujących / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 24.12.2013 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Krzysztof5426 dzieki wygrana w totka oczywiscie by sie przydala Ja rowniez Zyczę Tobie i Twojej rodzinie Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 08.01.2014 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 witam odwiedzajacych , niewielu pewnie ale co tam:) nowinek na budowie nie ma raczej planowanie co zobic na wiosne, plany sa duze jak wyjdzie z funduszami to sie okaze:) wiec: po pierwsze okna to na 100 % po drugie wylac schody w srodku i na zewnatrz i moze taras od razu ale sie zobaczy w sumie nie pilny, mamy rowniez w planie zrobic dach znaczy sie polozyc blachodachowke ale nie wiem czy da rade finansowo bo ostanio wyszla opcja zrobienia ocieplenia, a co sie zrobi to wyjdzie w praniu jak zwykle u nas:) po trzecie mąż ma zrobic elektryke, bo umie:lol2: na szczescie, i hydraulika cala ale to zaleznie jak fundusze po czwarte jeszcze tynki i wylewki ale to nie wiem czy nie sfera marzen:)ale co tam za marzenia sie nie placi:lol2::lol2: no wiec bede informowac na biezaco:) a ja jestem na etapie planowania kuchni i lazienki oczywiscie ze wzlgledu na eletryke oczywiscie:) pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku 2014:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 12.01.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam sie w Nowym Roku:wiggle: Jak bedziecie zamawiac okna, to zbierz sobie kilka wycen do porownania, to samo z blacha na dach:yes:Wylewki tez sobie przeliczcie, ja osobiscie polecam panow, ktorzy robili u nas (w dzienniku budowy mam zdjecie z nazwa firmy;)). Za calosc zaplacilismy 9tys. (razem ponad 340m2 + tasma+niewielka ilosc styropianu). Wszystko w jeden dzien, bez balaganu, naprawde super:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 24.02.2014 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 no kurcze mozna by cos juz robic a czasu maz i tesc nie maja grrrrr a ja juz by dach robila okna wstawiala,ajjjjj a tu trzeba troche poczekac na fundusze:P jakas wygrana w totka by sie przydala heheh kuchnia mniej wiecej wymyslona waham sie miedzy dwoma opcjami, pozniej wstawie fotki bo nieczasowa jakas jestem... okna trzeba w koncu wybrac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 26.02.2014 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 No jestem cos tam naskrobalam w planerze ikei sorki za jakosc nie radze sobie jakos z tymi programami znaczy sie z odpowiednim rozmiarem tych rzutow:) moze wybaczycie, wiec wrzucam i prosze o opinie czy dobrze wymyslilam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 26.02.2014 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 nie chce mi sie bawic przez wrzucenie w inny program moze cos zobaczycie cio???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 26.02.2014 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 26.02.2014 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 no dobra i widok na jadalnie, wiec cos widac:)docelowo chodzi mi o rozstawienie sprzetow i czy ladnie wygladac bedzie ta wysoka zabudowa po proawej stronie, po lewej mam komin wiec musi tam byc kuchenka i okap wczesniej chcialam z takim barkiem bardziej ale chyba stol jest wystarczajaco blisko i chyba nie ma sensu w to sie bawic ale jestem otwarta na propozycje, pomozcie poki jest jeszcze na to czas:)jestesmy przed hydraulika i elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 28.02.2014 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 hmm no i co nikt nie doradzi czy tak bedzie dobrze???chodzi mi tez o wysoka zabudowe bo ona bedzie przy oknie sie konczyc, zastanaiam sie czy tak bedzie dobrze??bo okna nie moge przesunac, a jako ze bede miala zwykla wentylacje i komin jest wlasnie na drugiej scianie to dlatego tam umiejscowilam kuchenke i okap, w sumie lepiej juz chyba nie wymysle zbytnio bo nie za duze gabaryty tej kuchni wiec prosze was madre glowki o ocene czy tak bedzie ok te ustawienie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mychadita 15.03.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Trochę ciężko mi tak do końca wyobrazić sobie to, co jest na rysunkach.Rozumiem, że wysoka zabudowa kończy się wraz z oknem, ale idealnie co do centymetra?Tam przy samym oknie będzie lodówka?A nie chcesz bardziej zabudować tej ściany naprzeciwko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 18.03.2014 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Tak wlasnie chcialam ale wentylacja na tamtej scianie wlasnie przewidziana a u nas normalna bedzie nie mechaniczna wiec lepiej jak najblizej wyciagu wiadomo najwyzej to jeszcze przedyskutuje z tesciem on tam sie zna troche na tej wentylacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 18.06.2014 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Patrzę sporo czasu mnie nie było, ale niewiele się dzieje i to nie ma ci pisać, więc okien nadal nie ma powód oczywisty kasaaaaaa ale za to ogródkowo się dzieje, u nas piach na działce ale nie nawoziłam ziemi bo jakoś mi to umknęło ale jest za to warzywo myślałam że nic z niego nie będzie bo działka w perzu, walczyłam ręcznie na ogródkowej części na reszcie niestety tak sie nie da więc pryskam od chwaściorów na razie zoabczymy co z tego będzie i kto wygra ja czy chwasty :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 18.06.2014 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 a teraz zdjecia tak bylo przed w trakcie i teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts