house4live 01.02.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Witam towarzystwo odwiedzające forum muratora:) Jestem w Waszym towarzystwie stosunkowo długo...czego nie widać po ilości postów, które zamieszczam:) Po prostu nie zależy mi na utarczkach słownych ani z nerwowymi inwestorami oczekującymi cudu gospodarczego na miarę obietnic naszego dowodzącego państwem człeka:) ani nie zależy mi również na biciu piany w marketingowym bełkocie osób, które traktują to forum jako czystą reklamę Ostatnio zauważyłem jednak znaczący wzrost tzw. jadu wśród wszystkich osób odwiedzający strony forum muratora:) Może naiwnie, jednakże chciałbym zrobić po prostu coś co sprawi mi radość Stąd też moja propozycja:) Chciałbym pomóc jednemu z Was w wykonaniu samodzielnie kominka:) Jak to widzę??? Otóż szukam osoby, która ma ochotę wykonać kominek własnoręcznie "tymi ręcami":) szukam osoby, która gotowa jest na przyswojenie wiedzy i wdrożenie jej w życie:) Mój nazwijmy to "projekt" - chciałbym aby wyglądał następująco: * osoby zainteresowane wykonaniem własnoręcznie kominka z moją pomocą (przekażę całą wiedzę dotyczącą budowy kominka, doboru wkładu, wykonania DGP czy "kominka ciepłego") proszę o wysłanie do mnie maila z krótkim opisem tego co chcą wykonać, co im się marzy, czego pragną od kominka, * wśród tych osób wybiorę jedną - której jak pisałem wcześniej pomogę zdalnie całą moją wiedzą, * osoba ta nie zapłaci mi za moją wiedzę ani złotówki, nie usłyszy zbędnych komentarzy, nie zostanie wyśmiana, nie zostanie sprowadzona do parteru:) * osoba ta nie kupi ode mnie - żadnego materiału - zaczynając od wkładu a kończąc nawet na zwykłej opasce ślimakowej:) * przebieg naszych prac będziemy dokumentować za pomocą zdjęć i opisów - jednakże całość zamieścimy dopiero po wykonaniu kominka - jak pisałem wcześniej - zero złośliwości, marketingu i ogólnego bełkotu:) * z osobą będę kontaktował się za pomocą maili, telefonu, a jeżeli trafi się tak, że inwestycja będzie blisko mnie to również osobiście:) Oczywiście zaraz zostanę wyśmiany itd:) ale nie obchodzi mnie to zbytnio:) nie jestem na tym forum ani dla kasy, ani dla marketingu, ani dla poklasku:) Jeżeli moja propozycja nie spotka się z żadnym zainteresowaniem...trudno:) Oczywiście na tym forum jest wiele osób (Forest, Piotr, Micula czy też margod itp:), którzy są zapewne lepszymi specami ode mnie w zakresie kominków, na pewno też większymi artystami, jednakże jakoś tak mi przyszło do głowy spróbować zrobić z kimś z Was kominek, z którego będziecie się cieszyć, który będzie bezpieczny i którego energia którą "wyprodukuje" zostanie na prawdę wykorzystana:) Jeżeli jest ktoś kogo moja oferta zainteresowała, proszę o kontakt: [email protected] A teraz możecie mi urządzić forumowe bagienko, jak to macie w zwyczaju:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 01.02.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) . Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.02.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 .......Oczywiście na tym forum jest wiele osób (Forest, Piotr, Micula czy też margod itp, którzy są zapewne lepszymi specami ode mnie w zakresie kominków, na pewno też większymi artystami, jednakże jakoś tak mi przyszło do głowy spróbować zrobić z kimś z Was kominek, z którego będziecie się cieszyć, który będzie bezpieczny i którego energia którą "wyprodukuje" zostanie na prawdę wykorzystana.......... Gały wyszły mi z orbit.tego jeszcze nie było.:jawdrop:.Jestem pod wielkim wrażeniem a pomysł jak dla mnie jest zajebisty.Ciekawe jak rozwiążesz to finansowo?Czy spodoba się ta oferta finansowa potencjalnemu klientowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 01.02.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 gratuluję i pomysłu i odwagi i chęci. czy forumowiczki też mogą się zgłaszać czy tylko forumowicze ?? ( zanim odpowiesz wyobraź sobie taka współpracę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 01.02.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Wspaniale ! Propozycja pomocy przy wybudowaniu kominka nie do odrzucenia ! Szkoda ,że u mnie jeszcze nie czas - bo chętnie - zamiast piecyka kozy - to mały kominek z kafli , można by było z Twoja pomocą Wykonać !! I tak jak napisała Kendra - niech ta pomoc będzie też dla Forumowiczek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 01.02.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Otóż szukam osoby, która ma ochotę wykonać kominek własnoręcznie "tymi ręcami":) szukam osoby, która gotowa jest na przyswojenie wiedzy i wdrożenie jej w życie:) moj mąż chce ! tylko nie jestem pewna czy juz sobie to uswiadomil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 01.02.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 ciekawa propozycja, mam pytanie, przed wysłaniem do Pana meila. czy prosty, ciepły i tani kominek również wchodzi w rachubę? Czy tylko wymyślne i z nieograniczoną kwotą inwestycji będzie brany pod Twoją uwagę? Jak pisałem w pierwszym poście, nie robię tego po to żeby zarobić Każdy kominek wchodzi w grę, oczywiście fajnie byłoby aby inwestor wykazywał trochę weny twórczej, tak abyśmy wspólnie nie stworzyli kolejnego gniota czyt. kominek nie wyróżniający się kompletnie niczym na tle innych kominków budowanych w każdym zakątku naszego kraju:) Oczywiście na nowo koła nie wymyślę, dlatego pewne zaplecze finansowe inwestora jest potrzebne:) Jednakże myślę, że jeżeli weźmiecie pod uwagę, że oszczędzacie na robociźnie wykonawcy, na zapłacie za jego paliwo, za zapłacie przez niego zusu czy podatku dochodowego to łatwiej będzie ulokować odpowiednie fundusze w materiale:) Od osoby z którą podejmę współpracę oczekuję otwartego umysłu na nowe pomysły, zaufania w doborze odpowiednich materiałów i chęci do pracy fizycznej:) Tylko tyle i aż tyle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 01.02.2013 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Gały wyszły mi z orbit.tego jeszcze nie było.:jawdrop:.Jestem pod wielkim wrażeniem a pomysł jak dla mnie jest zajebisty.Ciekawe jak rozwiążesz to finansowo?Czy spodoba się ta oferta finansowa potencjalnemu klientowi? Jak już pisałem, nie będę przedstawiał klientom żadnej oferty finansowej:) zresztą tu nie ma klienta i sprzedawcy:) Chcę to zrobić na zasadzie współpracy:) ja do spółki wkładam wiedzę czyli całe know-how:) natomiast druga osoba, musi mi zaufać i mieć chęć do pracy, jak i oczywiście musi potrafić utrzymać wkrętarkę w pionie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 01.02.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 gratuluję i pomysłu i odwagi i chęci. czy forumowiczki też mogą się zgłaszać czy tylko forumowicze ?? ( zanim odpowiesz wyobraź sobie taka współpracę ) Jeżeli forumowiczka zaprosi mnie po wszystkim na kolację przy kominku...to zapraszam:) A jeśli do tej samej kolacji dorzuci śniadanie...do łóżka:) to mamy zwycięzcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rikmen 01.02.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 @house4live Mam pytanie do Ciebie.Czy Ty kol.przechodzisz na emeryturę,a może twoje dni są już policzone?Pomysł przedni , przy najmniej coś po sobie zostawisz.Życzę powodzenia w działaniach. Pozdrawiam Rikmen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.02.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Jak już pisałem, nie będę przedstawiał klientom żadnej oferty finansowej:) zresztą tu nie ma klienta i sprzedawcy:) Chcę to zrobić na zasadzie współpracy:) ja do spółki wkładam wiedzę czyli całe know-how:) natomiast druga osoba, musi mi zaufać i mieć chęć do pracy, jak i oczywiście musi potrafić utrzymać wkrętarkę w pionie:) Jako ,że na razie inne wydatki a stoi przede mną wizja wymiany kominka to pomysł bardzo przypadł nie tylko mi do gustu.Ciekawy jestem kto pierwszy bo zaiste, będzie to wielkie BUM !!! na FM..Co na to branża?Co odpowiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 02.02.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Witam. No ... tak jest wykonywany tutaj co drugi kominek "samoróbka" ... tyle że bez takiego rozgłosu ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.02.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Witam. No ... tak jest wykonywany tutaj co drugi kominek "samoróbka" ... tyle że bez takiego rozgłosu ... Pozdrawiam. No to co powiesz jak ja wybiorę ciebie???Z tą różnicą ,że ja ci np. zapłacę(chyba nie stać na taki gest jak house4live ) ale coś swojego wniosę.......... .będę trzymał poziomą wkrętarkę itp.:D:D Tyż będzie to samoróba bez rozgłosu z którym akurat sie nie zgadzam??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 02.02.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 "Jeżeli forumowiczka zaprosi mnie po wszystkim na kolację przy kominku...to zapraszam A jeśli do tej samej kolacji dorzuci śniadanie...do łóżka to mamy zwycięzcę" "moj mąż chce !tylko nie jestem pewna czy juz sobie to uswiadomil " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 03.02.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 A jeśli do tej samej kolacji dorzuci śniadanie...do łóżka:) to mamy zwycięzcę Wiecie co tam jest wpisane pod kropeczkami - "i siebie" Cwany lis - będzie zwycięzcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 03.02.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Wiecie co tam jest wpisane pod kropeczkami - "i siebie" Cwany lis - będzie zwycięzcą Eeee tam! Erotoman - gawędziasz:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 03.02.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 dobra dobra - rezygnuję ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.02.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 dobra dobra - rezygnuję ;p , a już chciałem pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 03.02.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 a dziękuję ale żadnych kolacji i śniadań nie robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts