Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Dom - Dwulokalowy :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Yaa niestety tylko jedno takie urządzenie mamy, które obecnie ciągle pracuje.... nie mamy od kogo pożyczyć buuu. Tynków już nie będziemy przebierać, wszędzie gipsowe a łazienki i kotłownia cementowo-wapienne pod kafelki. Sufity wszędzie podwieszane poza kotłownia.

Arnika to fakt... ten etap jest najbrudniejszy i dobrze, że nie musiałam nic ogarniać bo wszystko zrobiła ekipa.

Podpowiedzieć Kto wam układa styropian pod podłogowe?

Edytowane przez Ladybird76

My sami sobie układaliśmy styro... raz, że dokładnie bo sami sobie, dwa , że ja miałam 3 warstwy... jeśli dobrze pamiętam to 8cm, 2cm i 3cm... na pewno 15cm , podłodówkę też sami sobie układaliśmy ... to nic trudnego w sumie.

Jeśli sami rozłożycie styro ... to sporo zaoszczędzisz, chyba, ze ktoś niewiele weźmie za to...

Kochana, moj mąż boi się układania styropianu bo nie chce czegoś zawalić wrrrr wiec jestem w kropce i nie wiem czy ekipa nie będzie tego układa. Poza tym musze zabrać się za szukanie odpowiedniego materiału. Ostatnio porównywłm i paneleltecha i austrotherm. Cenowo wielka różnica oraz jakościowo jakościowo. Nie będzie łatwo cos mi się wydaje.

Ale pożeracz prądu pierwsza klasa ;)

Mój żre drewno , smoczysko jedno ;)

Z tynkami zaś inaczej domek wygląda, z początku zawsze się wydaje że równe, a potem wyłazi ;(

Kasiu masz słupy drewniane podtrzymujące płatwie na poddaszu?

A, i czy C.O robi Ci ta sama firma co wodę i kanalizę ... bo nie pamiętam :confused:

Dzisiaj działa u mnie ekipa Pana Marka od co i cwu i kopia mi przyłącze gazu od granicy działki do budynku no i rozprowadzaj mi w domku gaz.....

Jutro dodatkowo wchodzi ekipa od ogrodzenia i będzie stawiała tylko dwie ściany a trzecia może w późniejszym terminie. Chce widzieć na początek jak to będzie wyglądało tzn jakość ich wykonania....

Jutro Wchodzi ekipa od ogrodzenia, które będzie tyko na 2 ścianach działki bo 3 ściana pod znakiem zapytania i po przyłączu gazowym czyli dopiero w 2-kwartale 2014 roku.

Dostałam też bojowe zadanie z wyborem grzejników naścienny w pokojach. Mam - do wyboru Cosmo lub Purmo -no i co wybrać? Do łazienek łatwiej bo tylko Enix i tutaj muszę wybrać kolor,co też łatwe nie jest!