Ladybird76 09.12.2013 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Yaa zobacz jakie śmieszne maleństwo u nas pracuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 09.12.2013 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 a tak wygląda całość i nie ukrywam ale pare niedociągnięc przy gniazdkach się znalazło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.12.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Gratuluję kolejnego zakończonego etapu.. to jeden z brudniejszych etapów budowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 09.12.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Yaa zobacz jakie śmieszne maleństwo u nas pracuje:) tylko jedno takie ? dobrze grzeje ? tynki juz macie takie gladkie pod malowanie czy jeszcze do przetarcia ? a sufity wszedzie z plyt k-g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 09.12.2013 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Yaa niestety tylko jedno takie urządzenie mamy, które obecnie ciągle pracuje.... nie mamy od kogo pożyczyć buuu. Tynków już nie będziemy przebierać, wszędzie gipsowe a łazienki i kotłownia cementowo-wapienne pod kafelki. Sufity wszędzie podwieszane poza kotłownia. Arnika to fakt... ten etap jest najbrudniejszy i dobrze, że nie musiałam nic ogarniać bo wszystko zrobiła ekipa. Podpowiedzieć Kto wam układa styropian pod podłogowe? Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.12.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 My sami sobie układaliśmy styro... raz, że dokładnie bo sami sobie, dwa , że ja miałam 3 warstwy... jeśli dobrze pamiętam to 8cm, 2cm i 3cm... na pewno 15cm , podłodówkę też sami sobie układaliśmy ... to nic trudnego w sumie.Jeśli sami rozłożycie styro ... to sporo zaoszczędzisz, chyba, ze ktoś niewiele weźmie za to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 09.12.2013 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Kochana, moj mąż boi się układania styropianu bo nie chce czegoś zawalić wrrrr wiec jestem w kropce i nie wiem czy ekipa nie będzie tego układa. Poza tym musze zabrać się za szukanie odpowiedniego materiału. Ostatnio porównywłm i paneleltecha i austrotherm. Cenowo wielka różnica oraz jakościowo jakościowo. Nie będzie łatwo cos mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 09.12.2013 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Ile łącznie macie wys. podłogi?u mnie 30 cm na dole a w tym 20cm styropianu i 10cm pozostałość i nie wiem czy to nie za wiele zostaje? Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 11.12.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Ale pożeracz prądu pierwsza klasa Mój żre drewno , smoczysko jedno Z tynkami zaś inaczej domek wygląda, z początku zawsze się wydaje że równe, a potem wyłazi ;( Kasiu masz słupy drewniane podtrzymujące płatwie na poddaszu? A, i czy C.O robi Ci ta sama firma co wodę i kanalizę ... bo nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 11.12.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Ile łącznie macie wys. podłogi? u mnie 30 cm na dole a w tym 20cm styropianu i 10cm pozostałość i nie wiem czy to nie za wiele zostaje? jesli jest podlogowka to 8cm wylewka i reszta na podloge...plytki, panele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 11.12.2013 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Nie taki duży ten pożeracz i nie taki groźny. ehh boję się tych nierówności. Mam cichą nadzieję, Że nie będzie tragicznie.Słupów drewnianych nie mam. Całość oparta jest Na poduszkach betonowych na ścianach nośnych. Jeśli chodzi o C. 0.i wodę robi jedna ekipa wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 11.12.2013 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 jesli jest podlogowka to 8cm wylewka i reszta na podloge...plytki, panele ? hmmm mało? w tym temacie pogubiłam się i muszę się szybko i mocno wdrożyć jak to wygląda wszystko w wykonaniu iw ilościach. 10cm, myślałam, że to b-dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 11.12.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 no moim zdaniem akuratpolicz ile ci zajmie podloga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 15.12.2013 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Yaa jeszcze nie doszłam do liczenia ile mi co zajmie. Mamy budowlany przestój i schnięcie tynków. Musimy w końcu umówić się z ekipa mi od wylewek. Mamy dwie w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 18.12.2013 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Dzisiaj działa u mnie ekipa Pana Marka od co i cwu i kopia mi przyłącze gazu od granicy działki do budynku no i rozprowadzaj mi w domku gaz.....Jutro dodatkowo wchodzi ekipa od ogrodzenia i będzie stawiała tylko dwie ściany a trzecia może w późniejszym terminie. Chce widzieć na początek jak to będzie wyglądało tzn jakość ich wykonania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 18.12.2013 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Mój dom ma swój numer jupiiiiii dzisiaj właśnie w urzędzie odebrałam pismo. 2A taka tabliczka pojawi się w swoim czasie na Naszym budynku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 18.12.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Gratulacje !!! Numer musi być Płaciłaś coś za nadanie numeru? Podobno co miasto to inne zasady. My też mamy ,,A" Trzymam kciuki za c.o. Wiesz jak długo im to zajmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 18.12.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 my tez sami ukladalismy styropianmysle ze zrobilismy to duzo staranniej niz zrobiliby to wylewkarze czy ktos tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 18.12.2013 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Renatko nie wiem jak długo im to zajmie bo tylko rurki z gazem prowadzą u mnie na chwile obecna. Dzisiaj dostał Pan Marek reprymende bo mi w kilku miejscach tynk obili i mnie wkurzyli wrrrr Jeśli chodzi zaś o nadanie numeru u mnie jest to nieodpłatne i czekałam dwa dni:) Jesli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 20.12.2013 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Jutro Wchodzi ekipa od ogrodzenia, które będzie tyko na 2 ścianach działki bo 3 ściana pod znakiem zapytania i po przyłączu gazowym czyli dopiero w 2-kwartale 2014 roku. Dostałam też bojowe zadanie z wyborem grzejników naścienny w pokojach. Mam - do wyboru Cosmo lub Purmo -no i co wybrać? Do łazienek łatwiej bo tylko Enix i tutaj muszę wybrać kolor,co też łatwe nie jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts