Ladybird76 27.12.2013 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Płot się stawia, dom przygotowany do wylewek... Czekamy aż kotłownia będzie wykafelkowana aby można było iść z tematem dalej. Poprzez stawianie ogrodzenia teren został dość mocno zniszczony buuuu musiała wjechać koparka. Znowu będzie troszkę grabienia i przywracania terenu do normalnego w miarę stanu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 27.12.2013 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Jeśli chodzi o układanie styropianu to nie ma możliwości abyśmy go sami ułożyli. Po zniwelowaniu wys. w domu wyszły spore różnice a więc i styropian w różnych miejscach będzie różny. Przy naszej grubości styro. dodatkowo dojdzie siatka no i za sama robotę tzn układanie styropianu zawołali nam niecałe 300 złotych. Szukam obecnie styropianu i hmmm nie wiem czy termoorganika czy austrotherm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 28.12.2013 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 28.12.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Szukam obecnie styropianu i hmmm nie wiem czy termoorganika czy austrotherm? My ułożyliśmy termoorganike 3 *5cm układał nam hydraulik w cenie podłogówki tak, że szok. Zazdraszczam zieleniny na działce u nas błoto po kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 28.12.2013 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Pamiętasz dokładnie ile daliscie za termoorganika i jaka to była dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 30.12.2013 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Pomocy. Nie wiem jakie kafle wybrać do kotłowni. Wybór mam we wstępnie dwóch wybranych kafelkach. Oba wybory są w odcieniach szarości. Jedne znalezione w Max Flizzie zdj. 1, producent UE choć po włosku pisze.Jakość zdjęcia-kiepska! Drugie to producent Domino pod nazwą Oriano zdj. 3 Różnią się tym, że pierwsze nie błyszczą się, te drugie zaś są błyszczące. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania2013 03.01.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Mi się bardziej podobają te pierwsze nie błyszczace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.01.2014 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Aniu i takie będą. Jedynie ciemne na stronie tam gdzie piec i pralka pasek na wysokości okien na całym obwodzie Edytowane 11 Stycznia 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 11.01.2014 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Kafle do kotłowni kupione ale do odbioru będą ok 14 bo zabrakło. Cała kotłownia jasna a ściana gdzie kocioł i pralka ciemna i na tej ciemnej części pasek z jasnych kafli. Zaczęłam też rozglądać się za gresem na podłogę. Na początku i od początku miała być podloga w gresie panelopodobnym ale obecnie zmieniłam zdanie. Podłogi będą albo jasne albo w delikatnym popielu/szarości. Bardzo mi się spodobał gres Novabell Must.... i tutaj jeśli bym go brała pod uwagę to szary i jasny. Kolejnego faworyta nie znam tzn producenta. Poza tym wszystkim elektrycy dzisiaj troszkę szkód wyrządził mi na tynkach buuu bo zachciało mi się dodać gniazdek w pokojach dziewczyn i naszej sypialni oraz w dolnej łazience gdyby odwidziało mi się mieć pralkę w kotłowni. Będę musiała chyba poprosić moich Tynkarzy o poprawienie tych dziur w ścianach buu bo okropnie obecnie one wyglądają. Wczoraj przyjechał do Nas prosto z fabryki styropian i będzie termoorganika. Niestety austrothermu nie szlo dostać w dobrej cenie:( Edytowane 11 Stycznia 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 13.01.2014 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Dzisiaj dostałam wiadomość, że kaloryfery zostały zamówione - drabinkowe do łazienki. Wiadomość mnie nieco zaskoczyła bo mój instalator napisał mi, że ich kolor to będzie silver ale nie metalic ale ral 9006 strukturalny. Kurcze tak się przed nim broniła i co? I bezskutecznie. Moja w tym wina bo wiadomość odnośnie wyboru kolory wysłałam znajomemu a nie Panu od instalacji. Dzisiaj to sprawdziłam i zoonk ale odwoływać nie będę... Widać tak ma być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 13.01.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 cześć Biedroneczko, i jak novabell, podobają się?pozdrawiam z Nadmorza:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 13.01.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 novabell bardzo ladnea pokazesz grzejniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 13.01.2014 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 (edytowane) aaa pokaże Grzejnik górnej łazienki to Enix Quatro Q kolor silver ral 9006 strukturalny Dolna łazienka moja to Enix Focus silver ral 9006 Strukturalny a mama chciała ten sam biały Jeśli chodzi o grzejniki pokojowe to padło na firmę COSMO. Zagoszczą w pokojach dziewczyn oraz w sypialni Naszej. Reszta to podlogowka. Edytowane 13 Stycznia 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 13.01.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 no fajnea drogie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 13.01.2014 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Yaa dowiem się jak będę miała fakturę. Place za całość pracy z materiałem wiec ciężko mi cokolwiek napisać na te chwile... Sama jestem ciekawa jak będą realnie wyglądały tak realnie. Musze zrobić zdjęcia jutro i tu wstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 14.01.2014 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Biedroneczka nie dostrzegła mnie wczesniej, ale powiem, że takie grzejniki mam u siebie w łazienkach - ten pierwszy to na pewno, ten drugi - byc może, bo nie pamietam juz nazw, a one wszystkie podobnie wyglądają. Nie były drogie:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 14.01.2014 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Kochana Ciebie trudno nie zauważyć. Novabell piękne ale problem z kolorem bo oba mi się podobają. W Max Flizie znalazłam jeszcze inne że Zjednoczonych emerytów arabskich Hihihi i tylko żałuję, że nie mogę ich nazwy poznać bo cena mnie powala a być może w innym miejscu znalazła bym taniej. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 14.01.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Lady, nie bierz na podłogę świecących, bo z mopa nie zejdziesz.... lapatto to chyba półmat, a ja bym w ogóle w mat skierowała swój piekny wzrok:pa w czym problem z kolorami - jakbyś mogła rozjaśnić zagadnienie, to może pomogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 14.01.2014 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Te co pokazałam to lapatto i w rzeczywistości nie są takie błyszczące... Jeśli chodzi kolory to chciałam dzielić wiatrołap, mój hol i kotłownie w ciemnym odcieniu a reszta jasne. Rozmawialam w sklepie z fajna babeczką i mnie odwiodła od tego pomysłu no i musze jej rację przyznać, że to co chciałam nie wyglądało by zbyt ciekawie przy moim układzie domku tak więc będą jasne nawet w wiatrołapie hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 14.01.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Ale wiatrolap to oddzielne pomieszczenie z drzwiami. Wg mnie mogą tam być inne plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts