Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Dom - Dwulokalowy :)

Recommended Posts

Kakusku sadze, ze wielu wykonawców chciałaby mieć tak wyrozumiałą i spokojna inwestorke. Na wiele spraw przymykam oko bo jesteśmy tylko ludźmi ale mam czasem takie odchylenia jak dzisiaj gdzie się zloszcze na dupsy:) Listwy już poszły pod kafle wiec po ptokach. Jeśli będzie mnie to mocno razilo po oczach to sobie pomaluje a coooo:)

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Potrzeba matka wynalazków: sezon grillowania trwa

20140121_172656.jpg

Kotłownia pod piec przygotowana

5fAgPnyjreRKbZQOunywV6-rblem8Wvz9eb_CB7b_EQ=w233-h311-p-no

Dzisiaj Panowie od podłogówk ułożyli w około 4 godzi. Na Nasze szczęście zleciliśmy to ekipie od wylewek bo przy dużych różnicach wysokości i bez uzycia niwelatora nie byłoby to takie proste. Niestety pogoda nam nie sprzyja na wylewki buu. Z utęsknieniem czekam na dodatnie temperatury...

20140123_162604.jpg

20140123_162645.jpg

20140123_161952.jpg

Edytowane przez Ladybird76

Nie wchodzę nawet tutaj boogoda spowodowała totalny zastój.... hydraulicy nie mogą kłaść podlogowki, nie można też robić wylewki, gdybym chciała zamontować drzwi zewnętrzne. tez nie mogę a to wszystko przez ujemne temperatury.

W kotłowni samej przy pełnej pracy grzejnika osiągamy temperaturę 10 stopni, jeśli poscimy na połowę grzałki to podchodzi do 5 stopni. Najważniejsze aby rurki nie pomarzly z woda.

Niestety pozostałe pomieszczenia są wyziebione. Na ścianach kolankowych na wiencach jest cieńka warstwa lodu....

Optymistyczne w tym wszystkim jest to, że temperatura na dworze zaczyna się zmieniać na plus:)

oza tym wszystkim zmagania się z wyborem gresu na podłogi. Podobają mi się te powyżej 140 złotych wrrr a to już nie kwota na moja kieszeń :(

Ostatnio widziałam ładne szarości z polcoloritu z tym, że nigdzie nie doczytalam się opini na ich temat. Cały Nasz dół będzie pokryty tym samym gresem. Na dobrą sprawę nie wiem czy iść w szarosc czy np w beze. Pewnie cena i wygląda decydują na co padnie.

Przeszłam przez cały Twój dziennik, uff.. i podziwiam za wytrwałość (choćby z chwastem :p)

Dużo ciekawych szarych płytek znajdziesz w Sanimexie. Kupowałam tam zarówno do kuchni (te już widziałaś) jak i do łazienki.

( http://www.terratinta.com/tiles/prodotti.php?idSLC=43 )

Miałam nie wiele metrażu a i tak spuścili z ceny, nawet z tych "na promocji" :D

Przejeździłam pół Śląska żeby znaleźć TE wymarzone ;) Były tam również ładne szarości w przystępnych cenach, tyle że te które mnie interesowały nie były rektyfikowane dlatego też wzięłam trochę droższe.

josei dziękuję za odwiedziny u mnie.

Mój chwast to moja największa zmora. Rdest dał mi w kość i pewnie na wiosnę ponownie zacznie wychodzić. Czeka mnie cd. tej walki. Teraz pewnie w ruch pójdzie strzykawka z igłą i chemia którą będę wstrzykiwała roślinom.

W Sanimexie byłam a dzisiaj w Art Ceramice. Jest dużo gresów, ceny przeróżne, gatunkowo tez różnie ehh. Niby coś jest ale wybór nie jest prosty.

Yaa zapraszam na jego wyrywanie:)Rdest to najgorszy albo jeden z najgorszych chwastów. Z jego powodu miałam wykopane dziury w ziemi na ok 1.8metra bo tak głęboko wrasta system korzeniowy a pny okazji wywieziono mi 240 ton ziemi z tym paskudztwem' wybieranie ręczne nie jest efektywne. Dodatkowo im więcej go wyrywasz tym częściej się rozrasta. To jednak nie wszystko. Wystarczy, że uszczypniesz kawałek korzenia( Rcecisz go na ziemię, wystarczy troszkę wilgoci i w bardzo szybkim tempie póść korzenie...

Yaa - gdzie zdjęcia Twojego gresu? Jaki kupiłaś?

Sama się dziwi łam jak to możliwe. Franca dostała się do ziemi i piachu przy zasypywaniu fundamentów. Pench chciał, że znalazła sobie drogę w szczecinie rury kanalizacyjnej tzn po między właściwą rura a jej osłona z drugiej rury. Parę dni po zalaniu fundamentów zaczęła wyrastać sobie jak nigdy nic. Myślałam, że moje oczy mnie kłamią ale to była prawda... Co ja wyrwalam to pojawiała się nowa ehhhh Edytowane przez Ladybird76

Kolejny dzień budzę się z optymistycznym nastawieniem, że temperatura za oknem rośnie, rośnie i rośnie... Otwieram oczy o 7 i tuż po przebudzeniu, również otwieram tablet na prognozie pogody. Nie mogę się doczekać kiedy wejdą mi ukladac podlogowke... nie lubie takiego przestoju na budowie buuu no i nie mogę się doczekać wylewek:)

Poza tym wszystkim przy takich dodatnich temperaturach jest wielka szansa, że jeszcze w tym miesiącu będę miała pociągniety gaz do granicy dzialki:)

Na samą myśl mam motylki w brzuchu (gorzej niż na pierwszej randce).

Z takich miłych wiadomości działkowo-budowlanych to musze się pochwalić, że mamy nowego lokatora tzn kota, który pomieszkuje sobie w garażu blaszanym:) Szkoda tylko, że dziki:(

Przestój budowlany ma też swój plus bo mam czas na od myślenie i wybór gresu na podłogę, paneli i kafli do łazienek.

Panele były dość prostym wyborem bo w komforcie jak je zobaczyłam to wiedziałam jakie chce, teraz tylko w internecie szukam odpowiedniej ceny.

Może mi tez podpowiecie czy 60 złotych za m2 to nie przesada tym bardziej, że będę je kladla na poddaszu?

20140119_131737.jpg

Zmagam się również z wyborem gresu, niestety ciągle blokuje mnie cena choć mam już na moje szczęście kilku faworytów. Pozostaje mi wybór i negocjacja ceny oraz zgodność reszty domowników:)

Moje wybory to:

Tau Dessau grey ok. 140,00 m2

2992_2.jpg

GENESIS 145,OO m2 a w promocji 119,00 m2, na zdjęciu brakuje mi koloru pośredniego pomiędzy jasną a szarą i który mają mi ściągnąć do MAX FLIZU

20140201_141831.jpg

Oczywiście Gres STORM MILO szary ok 80, 00 m2

Screenshot_2014-02-01-19-02-54.jpg

Gres będzie na całym prawie dde a panele na prawie całej górze