kakusek 03.02.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Biedroneczko widze ze idziesz jednak w strone szarosci i to takich srednich Podaj nazwe tej Pamesy to moze razem cos wynajdziemy ) Ten gres z Max-Flzu w jakiej jest cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.02.2014 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Kakasku wstawiłam i ceny i nazwy.Tutaj można poczytać o MILO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.02.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) A teraz widze ) Osobiscie z tych pokazanych wybieralabym pomiedzy Pamesa a tym CHIC . Wzielabym z fajniejszym kolorkiem i gladsza powierzchnia ) Ten tau najdrozszy bo o ile pamietam ma powierzchnie lappato .Tym bije inne na glowe (jak dla mnie ) ale znow ma takie maziaje za ktorymi nie przepadam.Zastanawiam sie czemu w nazwie pamesy jest slowo perla?-ona sie jakos bardzo blyszczy/iskrzy pod swiatlo? W kazdym razie fajne gresiki wyszukalas -dzieki ) Doczytalam ze Pamesa jest plytka nierektyfikowana -szkoda. A te CHIC z Max-Fliza to moze te ibero chic (hiszpanskie) Pamietam ze je ogladalam i cena bez propcji wynosila 109 zl/m kw http://sklep.max-fliz.com.pl/plytka-gresowa-60x60-chic-zinc,3,76541,55075 Edytowane 3 Lutego 2014 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.02.2014 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Kakuskh Tau i Ganessis na ŻYWO są piękne. W Max Flizie mają położone genessisy ehhh wzdychałam do nich:)Jeśli chodzi o te mazy to Milo ma ich najwięcej. Co do pamesy to dlaczego dla ciebie takie ważne czy jest rektyfikowana? Nie zauważyłam błyszczenia się Pamesy Edytowane 3 Lutego 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 03.02.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 juz sie zdecydowalas na te szarosci ? matowe plytki chcesz ? a jaki poza tym planujesz wystroj ? jaki kolor scian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.02.2014 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Zobacz jeszcze taka: ATLAS Edytowane 3 Lutego 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.02.2014 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Yaa matowa czy lapatto okaże się przy ostatecznym wyborze. Wszystkie piękne a więc i wybór trudny. Kolorystyka spokojna, szarości, beze, być może dodatki w bardziej żywych kolorach ocieplane wnetrze.... Na dobrą sprawę wizj ostatecznej brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 03.02.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 ale sciany biale ? bo ja kombinuje zeby jakas sciane zrobic szara bo mi sie strasznie podoba szara sciana a przy niej biale listwy i biale drzwi...tylko czy to to beżowej podlogi bedzie ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.02.2014 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Yaa na mieszkaniu miałam szare ściany, białe drzwi ale podłogi różne kolory bo co pokój to inne. Szarosc pasowała do wszystkiego była boska i niewątpliwie będzie dalej nam towarzyszyła na domku. Szary mieliśmy o nazwie: srebrzysty granit. W kuchni przełamał go kolorem w tonacji zieleni - nazwy nie pamiętam, a gościnny pokój był w bezach ale też bym musiała sprawdzić kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.02.2014 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Zapomniałam się pochwalić, że mój optymizm co do pogody mnie nie zawiódł i w środę wchodzi mi ekipa od podłogówki i całego centralnego i kończy swoją pracę a potem o ile dalej pogoda będzie na plusie to pójdą wylewki:) Ciesze się a zarazem boje jak to bedzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 03.02.2014 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Myślisz ze juz wiosna ? A masz jakieś fotki tych szarości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 04.02.2014 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Yaa jak wejdę na laptopa to poszukam tych szarości.... jak dla mnie była i jest świetna... Myślę, że pogoda mi sprzyja a ekipa w czwartek wchodzi z podlogowka:) Póki co wietrze pomieszczenia na domku zza dnia kiedy słoneczko południowe pięknie wpada do pomieszczeń. Dzisiaj oglądałam gres STORM MILO SZARY w sklepie i udało mi się zrobić kilka fotek. Edytowane 5 Lutego 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 05.02.2014 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Dzisiaj mąż jedzie do banku podpisać papiery w związku z uruchomieniem II transzy ehhh. Jak ta kosiarka ucieka to szkoda gadac:( Panowie podłogówkę będą wkładali dopiero od piątku bo ciągnie im się inna robota... Edytowane 5 Lutego 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 13.02.2014 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 (edytowane) Chwilowo mam dość budowy, nie mam ochoty jej oglądać... Co chwilkę wyskakuje jakiś problem, jakieś wątpliwości... a to dopiero etap przygotowania do wylewek i układania ogrzewania ehhh. Ekipa od wylewek pomierzyła nam pomieszczenia, naniosła repery i ułożyli styropian. Niby na dole na gotowo miało być 30cm w tym jakieś 20cm styropianu ale wyszło tak, że miejscami mamy aż 25-28 cm styropianu. Masakra. Do tego wszystkiego instalatorom cos źle wyszły wysokości przy użyciu niwelatora i znowu okazało się, że część styro muszą usunąć i dać cieszą warstwę. Nie odbyło się bez ściągania folii ehhh. Mało tego; do takiej ilości styropianu wylewkarze chcieli dać siatkę zbrojeniową aby posadzka nie daj Boże nie pękala a do zaprawy jeszcze dodać tzw. fibermysze. Instalatorzy nie zgadzają się na tę siatkę w obawie o przetarcia rurek z podlogowki, które sobie w podłodze pracują a skałka z upływem kat może je przetrzeć,Chwilowo z mężem zalamalismy ręce nie wiedząc jak z tego wybrnąć. Po kolejnych rozmowach z wylewkarzami doszliśmy do wniosku, że tej całej fibermyszy da się nieco więcej niż zwykle. Jestem ciekawa co z tego wszystkiego wyjdzie. Edytowane 13 Lutego 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 14.02.2014 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Jestem właśnie na etapie doboru gresu na cały dół... nie wiem czy będzie jednakowy wszędzie tzn i u mamy też czy rozgraniczymy go na zasadzie mama i my to samo a hol będzie inny. Wstępnie mamy w domu w sumie 8 sztuk różnych firm gresów ale najbardziej do tej pory odpowiada nam niemiecki Nord Ceram z kolekcji Gent. Ten wypożyczony jest w kolorze beżowym. Dzisiaj jadę jeszcze z mężem oddać te które się nie sprawdziły i dobiorę jeszcze GENTa ale grafitowego lub/i szarego i SHIFTa beżowego i szarego i zapewne któreś z nich zostaną w większej ilości z nami Jeszcze mam Porcelanose szarą i ona też piękna Po prawej Gent beżowy a po lewej jak dobrze napisałam wcześniej to Pamesa: a tutaj pozostałe 6 bo dwie już odpadły na wstępnie za ich problemy z domywaniem z nich brudu. Prawa górna to Gent a lewa to Pamesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 14.02.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Biedroneczko glowa do gory -ja mam az 30 cm styropianu U nas tez jakos zle powyliczali poziomy i zamiast 25 cm musielismy dac 30 cm styro a dodatkowow i tak wylekwa w niektorych miejscach wyszla 10 cm (zamiast 8 ) Nie pamietam dokladnie ale do wylewek dawali jakies plastyfikatory (takie wiorki ) i obylo sie bez saitek zbrojeniowych. Mam wylewki juz 2 olata i nic nie peka Jedynie male pekniecie jest wzdluz okna balkonowego na pietrze -tam chyba bylo cos zle zrobione. Co do gresow to fajne masz to zestawienie ) Nadal podoba mi sie ta Pamesa ( rektyfikowana wolalabym bo mozna dac ciensza fuge ) oraz ten gres w prawym dolnym rogu z cena 89 zl (co to?) W sumie z tych pokazanych faworytem bylby dla mnie tez ten srodkowy na gorze ale to juz bardziej w biele wchodzi a widze ze jednak zdecydowalas sie na szarosci ) Moze i dobrze bo ja tez ciagle obawiam sie jasnych fug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 14.02.2014 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Gres za 89 to corus perla, hiszpańska, barwiona w masie. Pamesa jest sliczna ale w środę będę miała jeszcze nord ceram gent w kolorze szarym i tym beżowym co na zdjęciu poniżej oraz nord ceram shift w kolorze bez i szary:)Więc jeśli cos będę wybierala to w nordach i/lub pamesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 15.02.2014 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 (edytowane) Odwiedziłam dzisiaj domek i co? I podłogówka rozłożona:) ten widok cieszy... Edytowane 19 Lutego 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 19.02.2014 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) podlogowka rozłożona, ekipa na pewny czas się wyniosła. Nie odbyło się oczywiście bez problemów z wysokościami i styropianem wrrr który trzeba było ściągać i pomniejszych. Dzisiaj zjechało 27 ton piasku a na poniedziałek zamawiam 120 worków cementu, fibermysze i plastyfikatory aby ekipa miała co robić Przy dobrej pogodzie ekipa z gazowni zabierze się również za rozbudowę sieci tak więc lada chwila będę miała gaz jupiiiiii. Ciesze się bo wstępnie mówili, że nie podłącza mnie wcześniej jak w czerwcu:) Edytowane 19 Lutego 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 20.02.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Kasiu widzę że i u Ciebie postępy A że problemy to normalne, nie może być spokojnie bo by się człowiek wykończył Na pocieszenie Ci powiem ,że moja podłogówka ŚMIGA jak ta lala ,więc u Ciebie też będzie ok A czemu zamawiasz sama materiał na wylewki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts