Ladybird76 20.02.2014 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Materiał zamawiam sama bo tak mam ugadane. Jedynie styropian załatwiła mi ekipa. Wszystko już mam pozbawionej a jutro zrzuca mi pod domem. Wczoraj Zabrałam się za drobne porządki na działce. Wywalalam do kontenera worki że śmieciami. Jak mało kiedy musiałam się za bardzo przedzwigac w wyniku czego przyplątał się ból mięśni i temperatura 39 stopni oraz powiększone migdalki. Dzisiaj temperatura wróciła buuu bo zamiast leżeć gonilam po składach za materiałami. Obecnie jestem na etapie podejmowania szybkiej decyzji typu:kabina z brodzikiem czy odpływem liniowym? Edytowane 20 Lutego 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 21.02.2014 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Dzisiaj zauważyłam, że zostal wytyczony przebieg gazu:) w poniedziałek ruszają jupiiiiii obrazki mi się kręcą buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 21.02.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 No to super Jeśli chodzi o odpływ to ja zdecydowałam się na liniowy. Nie cierpię brodzikow A jaki teraz plan prac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 21.02.2014 23:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Yaa po wylewkach chłopcy wchodzą z karton-gipsami, potem jeszcze nie wiem co dalej.... Musze ostatecznie podjąć decyzję co do koloru gresu... no i jeszcze gdzie jaki będzie.... Aaa gdzie kupiłam odpływ? Jaki? Możesz pokazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 22.02.2014 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Ja kupiłam takihttp://www.sklepbaterie.pl/odplywy-liniowe-syfony/mastif-800_p_9517.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 22.02.2014 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) Yaa a kabinę stawiasz zwykła jakaś? Pytam bo Ja zacofana jestem jeszcze w tych tematach Edytowane 22 Lutego 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 22.02.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 W obu lazienkach tylko ścianki tzn drzwi z fragmentem stałym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 28.02.2014 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) Na chwile obecną wiem, że u mnie nie będzie liniowego... będą brodziki. Jesteśmy po wylewkach i nie obeszło się bez problemów ale chyba nie mam siły tego opisywać buuu pokoje córek wylewki w sypialni wylewki d.pokoj - salon lub jak ktoś woli salonik salon od strony stołu Edytowane 28 Lutego 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 28.02.2014 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Muszę się pochwalić, że w środę stałam na moich wylewkach. Odważyłam się wejść bo pogoda była tak piękna, słońce grzało a po oknach leciała woda buuu. Przy mojej nie małej wadze wylewki przeżyły jupiiii Widok na salon mojej mamy widok na kotłownię widok na naszą kuchnię i mały salonik (salon) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 28.02.2014 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 czeka mnie również z czasem zagospodarowywanie działki od strony tarasów i szczerze powiem jak na razie zero wizji, na architekta nie mam kasiory a więc trzeba będzie sobie radzić samej... może kiedyś coś z tego terenu będzie miłego Jak na razie przeraża mnie też wizja wysoko posadowionych tarasów... w takim dniu jak dzisiaj mam doła z tego powodu Gdybym chciała jakoś zniwelować troszkę tę wysokość na całości terenu to musiałabym co najmniej płot przykryć 30cm ziemią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 01.03.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 U nas po półtora miesiąca przestało parować i okna są suche, u Ciebie będzie lepiej , bo idzie wiosna i możesz otwierać okna i wietrzyć. A co z tym liniowym, rurki Ci za wysoko ułożyli ? Termometr na ścianie jak u mnie, co przechodzę to sprawdzam ile jest... Teraz mam 18, a na początku to i 4 stopnie były. Działkę masz ogromną, będzie co robić, ale jak posiejesz trawę to już pięknie będzie, oby tylko ten rdest nie wrócił.... Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.03.2014 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Sorki za milczenie ale mam "doła budowlanego"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 06.03.2014 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) pojechałam z mężem i mama do firmy Delta i zostały zamówione drzwi Delta Maxim68, kolor ciemny orzech, gładkie z paskami inox poziomami. Niestety trapi mnie strasznie ich kolor i wyraźne widoczne usłojenie. Mamie i mężowi podoba się a mi i corce już nie buuuu i nie wiem co robić. Umowa na zamówienie i montaż spisana. prezentują się kolorystycznie tak: paski na moich drzwiach pokaże jak będą zamontowane tj. 29 marca ale mniej więcej o takie cos mi chodzilo: http://www.drzwi-zewnetrzne.pl/allegro/Delta/prestige1.jpg1 Poza tym wszystkim negocjuje cenę paneli prawie na całą górę domku wraz z montażem...rozbieżność cenowa jest potężna wrrr W tym temacie decyzja była szybka i jak do tej pory niezmienna. Wybrany został dąb brazylijski z kronoplus. ... Poza tym wszystkim w końcu ruszyły prace poza moja działka związane z przyłączenie mnie do PGNIG Mieli ruszyć się dopiero w czerwcu a tu proszę jak szybciutko. Chyba mieli dość moich telefonów i ciągłego wydzwaniania:) Miałam też dzisiaj spotkanie na budowie z Panem w sprawie wyceny schodów. Strasznie się boje ile zawołał. Na sobotę u mówiłam kolejnego To by było chyba na tyle:) Edytowane 6 Marca 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 08.03.2014 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 (edytowane) TO JUZ ROK OD ROZPOCZĘCIA BUDOWY dokładnie 8 MARCA przyjechała koparka i moi górale i zaczęła się "zabawa" z budową tak było: aktualne zdjęcie po mojej wizycie dzisiaj na budowie Edytowane 8 Marca 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 08.03.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 W takim razie Wszystkiego najlepszego Ile to się porobiło w ciągu roku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 13.03.2014 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 (edytowane) Od wczoraj tj 12 marca ruszyły prace wewnątrz domu - wykończeniowe. Od wczoraj podziwiam pracę układania kabelek (dokanczania układania po wcześniejszym pracowniku) w kotłowni i jest jak na tę chwilę suuuper:)Decyzja do ekipy podjęta... Chłopcy x2 z polecenia zostają i robią wszystko kompleksowo:) Edytowane 14 Marca 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 14.03.2014 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Prace związane z moim przyłączem gazu zakończone Od poniedziałku wchodzą instalatorzy wieszać piec i prowadzić rurki miedziane. Zbliża się w końcu do etapu gdzie za jakiś czas ruszy ogrzewanie. Będzie to dzień pełen strachu, obaw a jednocześnie przełomowy w tej budowie. Kotlownia nabiera wyglądu. Kafelki w większym stopniu położone i wyglądają mniej więcej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 14.03.2014 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 (edytowane) Poza tym wszystkim ekipa zaczęła mocować stelarze pod płyty kg. Będę musiała zabrać się i to w szybkim tempie za obmyslaniem usytuowania oświetlenia. Kolejny nie łatwy etap buuu w szczególności jeśli chodzi o kuchnie i pokoj gościnny.Pozostałe pomieszczenia hmmm może dam rade... Kolejny problem to gres w mojej części.... te co mi się tak na prawdę podobają są drogie a ten w normalnej cenie, poniekąd wybrany ciągle mnie jakoś nie przekonuje. Jedna kafla nie daje obrazu jak będzie wyglądało pomieszczenie. Łazienki hmmm dolna biała z szarością albo kresem drewnopodobnym a górna? zupełnie nie mam pojęcia - może szara? Edytowane 16 Marca 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 17.03.2014 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) Na budowie dzieje się... Firma od gazu przeprowadza 24godzinny pomiar szczelności rozbudowanej sieci gazowej. W międzyczasie Panowie instalatorzy walczą wolniutko i spokojnie z podłączeniem pieca. Coś się dzieje będzie gaz, będzie ciepło Moja ekipa układa również stelarz pod płyty kg Wszystko znowu się zmienia, nabiera nowego wygladu. Niestety nie wszystko jest kolorowe. Zmagam się dalej z wyborem gresu i juz sama nie wiem czego chce. Mój mąż i narzeczony córy typowali na nord cerama - gent. Też skłanialam się ku niemu do momentu jak zobaczyłam go w dziennym świetle na domku (na gorze) Niestety dzisiaj dwaj Panowie jw. stwierdzili, że wygląda na jakiś taki brudny, nijaki i tym sposobem jestem w punkcie wyjścia... Mam dość!!! Edytowane 17 Marca 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 18.03.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 a mogę podpytać cóż to za płytki w kotłowni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts