Ladybird76 18.03.2014 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 a mogę podpytać cóż to za płytki w kotłowni?? Witaj kori. Płytki ścienne kupiłam Max Flizie i są pod nazwą Nirvana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 18.03.2014 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Obserwowałam dzisiaj poczynania moich ekip i pracę idą ciągle do przodu. Stelaża pod kg przybywa, kotłownia wciąż się zmienia, dochodzą nowe rurki, redukcje, zaczyna być ciekawie. Poza działką: próba szczelności gazu - bez zastrzeżeń. Mam nadzieje, ze do końca miesiąca będę miała gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 19.03.2014 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Kasiu idzie do przodu i to szybciutko Płytki fajne, widać,że chłopcy znają się na robocie. Ekipa Pana Marka nadal u Ciebie? Jak tak dalej będzie to faktycznie mnie przegonisz:lol2: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 19.03.2014 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Reniu ekipa dalej u mnie... a szans na to aby ciebie przegonić raczej nie mam. Wczoraj nomen-omen Panowie wspomnieli Twoja sterylna kotlownie:) Jeśli chodzi o moja i w niej płytki to mam problem z doborem podłogowych. Te dedykowane ściennym są ciemne i raczej nie nadają się do tego pomieszczenia a wszystkie inne które przywiozę i robie przymiarki są jakieś takie bleee Reniu może wpadniesz do mnie na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 19.03.2014 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Stelarz w prawie całym domku założone... prace powoli postępują do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 19.03.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Ale sufity mega ogromne... Kurcze, jak sobie pomyślę ile się z poddaszem namęczyliśmy, to mnie ręce same bolą A nie chciałaś tynkować sufitów? Nie zazdroszczę dylematów płytkowo-kotłowniowych:) Ja będę miała mozaikę z resztek płytek , będę pierwsza Nasi Panowie na dniach zaczynają robotę u mojej koleżanki, ale nie będą mieli lajtowo, bo to dom już zamieszkały , i c.o. będą nowe robić. Chętnie skorzystam z zaproszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 19.03.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Stelarz w prawie całym domku założone... prace powoli postępują do przodu oj, ale zmiany...super mozesz zdradzic jaki to koszt takie sufity ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 19.03.2014 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Yaa a chętnie bym zdradziła ale ekipa bierze nam za całość prac wykończeniowych... Poszczególne kwoty zna mój ślubny wiec jutro dopytam. Renia zapraszam. Kiedy tylko chcesz... nooo może nie jutro o 18 bo jestem umówiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 19.03.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Kasiu taka szybka nie jestem;)Ale jak się tylko trochę obrobię to chętnie.. może w którąś sobotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 19.03.2014 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Sufity od początku chciałam podwieszane chociażby ze względu na możliwości w usytuowania oświetlenia. Same sufity duże nie są.... to tylko zdjęcie... Widzę, że Nasi Panowie sprawdzają sie:) U mnie chyba jutro kończą wiec na dniach zmienia budowę Dylematy płytowe nie tylko dotyczą płytek kotłownia nich ale i gresowych w dolnej części domu. Na dniach jadę do max flizu po gres do garderoby i dodatkowego pomieszczenia bo cena dość fajna i tylko nie wiem czy odważnyc się na II gatunek? Poza tym nie mogę się zdecydować co dać na podłogi.... jaki kolor gresu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 19.03.2014 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Nie ma sprawy, może być i sobota:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.03.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 o kurka ile mocowań już czuję bolące ręce tych panów, bo wiem ile z tymi stelażami jest roboty... podwieszane sufity są dobre właśnie do oświetlenia, bo teraz prawie idealnie można trafić w miejsce np. nad stołem no i na spokojnie rozplanowywać... a w tynkowanych już nie ma tak lekko no i to docieranie gipsów nad głową - koszmar!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 21.03.2014 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Eee mocowań dużo ale wkrętarka dość prężnie chłopakom to idzie. Stelarz na całej budowie prawie gotowy. Obecnie w obróbkę poszły okna dachowe. Co do stołu to jak na razie to nie wiem jak będzie usytuowany, więc potem się to jakoś ogarnie i na moje szczęście nie muszę już teraz decyzji podejmować Panowie instalatorzy chwilowo wyniesli się z mojej budowy na ok 2 tygodnie. Powrócą aby ostatecznie wszystko ze sobą podpiąć i zakończyć pracę w mojej kotłowni ehhh Wczoraj tez wodociągi założył mi licznik do wody a więc teraz mam legalne rozliczanie wrrr. Na poniedziałek umówiony jest kominiarz do odbioru pieca gazowego wiec pozostanie mi zebrać komplet dokumentów i zgłosić do gazowni chęć poboru gazu W dalszym ciągu nie mam wybranych płytek na podłogę - masakra jakaś. Nie potrafię się zdecydować buuuu To by było w skrócie tyle tego wczorajszego dnia Edytowane 21 Marca 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 22.03.2014 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Wodomierz zaplombowany Kotłownia jeszcze nie skończona ale to już prawie koncowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 25.03.2014 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Dzisiaj został puszczony gaz do mojego przyłącza i z tej też okazji bylam dzisiaj w gazowni aby mi założyli licznik. Miałabym go nawet jutro, ale brakuje przygotowanego podejscia pod licznik o czym wogóle zapomniałam buuu. Mój instalator został powiadomiony i jak tylko skończy obecne zlecenia pojawia się u mnie i przygotuje podejście i żółta skrzynkę. Niestety nie zostało to wykonane wcześniej gdyż podejście rury z gazowni było za długie i dzisiaj zostało również skrócone. Wcześniejszy pomiar szczelności i za długie lewe podejście. Prawe jest do domku Dzisiejsze skrócone podejście (lewe) Poza tym wszystkim otrzymałam papiery-protokół i opinie po wczorajszej wizycie kominiarza. Mam odbiór końcowy budynku jupiiiiii. Dzisiaj tez mile zaskoczyli mnie moi górale. Moja sypialnia nabrała wygladu Edytowane 25 Marca 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sAndp 27.03.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Czy mogłaby Pani na prv podrzucić namiar na ekipę górali ? i jeśli to nie problem to podzielenie się kosztów robocizny za stan SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 29.03.2014 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 sAndp hmmm chyba Ci nie mogę podać namiarów na moją ekipę bo choć swoją robotę wykonali to ostatnio jakoś nie mogłam się z nimi dogadać co do poprawek wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 29.03.2014 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Muszę się pochwalić, że dzisiaj zostały mi zamontowane drzwi wejściowe do domku i otrzymałam komplet 7 kluczy Mój dom jest już w pełni zamknięty Paski na drzwiach są srebrne ale na tę chwilę jeszcze pokryte są białą zabezpieczającą taśma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 29.03.2014 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 (edytowane) Mam też problem z ostatecznym wyborem gresu ehhh oba są Kerabenu. Ciemniejszy to Living a jaśniejszy to Future Beige ehhh oba piękne i co robić? Pewnie cena a dokładnie to ile mi z niej zejdą zadecyduje co wybiorę.... (na jasnej po lewej stronie ciemniejszy pas to brudny ślad po kleju ) Poza tym wszystkim mamy wybrane kafle na dwie łazienki a trzecia pozostaje pod znakiem zapytania... W max flizie zrobiono nam wizualizacje hmmm więc jej efekt przedstawię jak już łazienki będą zrobione Zmagam się też z wyborami armatury, umywalek, kabin, wanny, ubikacji ehhh Wstępnie coś wybrane ale np w jednej łazience chciałabym połączyć wannę Koło z umywalką cersanitu. Obawiam się jednak o różnice kolorystyczne bo jak wiadomo cersanit biel ma białą Mam też problem z wyborem kabiny. Hupe albo radaway... problem z brodzikami koło pacyfik czy inny? i takich pytań mam pełno Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josei 30.03.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Obie ładne, ale jak dla mnie ciemniejsza wygląda lepiej. Wydaje mi się czy ma przybliżony kolor do wylewki? (przynajmniej tak to wygląda na zdjęciu) Jeżeli tak, to już wiesz jak mniej więcej na całości będzie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts