Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Dom - Dwulokalowy :)

Recommended Posts

Od piątku tuż przed świętami ruszył nam piec i zaczęło się wygrzewanie podłogowek. Może w końcu wytepimy panującą tam wilgoć na ścianach a w szczególności na poddaszu na wieńcu.

Mój mąż przerażony faktem jak szybko licznik z gazem rośnie aż się o biedaka boje, że z przejęcia dostanie "zawalu" :)

Gres: raczej wybór padł na jasny bo mniej znać brud i realnie jest praktyczniejsz :)

Dwie łazienki dobiegają końca tzn u mamy juz podłoga położona, u mnie stawia się ścianka pod wannę. Kotłownia tez się powoli juz zamyka bo wczoraj układania była podłoga jako ostatni jej element.

Jutro jadę na wizualizacje ostatniej łazienki :) Nie wiem co będzie i jaka będzie heh, zero pomysłu. Wstępnie typuje na białą ale w połączeniu z i nam kolorem tylko pytanie z jakim? Może z kaflami drewnopodobnymi? albo cos w graficie lub też hmmm sama nie wiem....

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lady bardzo ladne płytki wybrakas do łazienek szczegolnie podoba mi sie ta szaroc (taka czysta bez domieszek ) Co to za plytka i czy maja w formacie 60x60? Nie wiem co Ci doradzic w sprawie gresu na podloge ale faktycznie jasa bedzie sie lepiej prezentowac na wiekszej powierzchni tylko akurat u mnie na kompie ona wpada lekko w bez . Moze dokup po paczce zeby zobaczyc efekt an wiekszej powierzchni?

Szara płytka to gres kupiony w Max Flizie a nazywa sie Loft Tech Grey i niestety nie występuje w formacie 60x60.

W środę dojadą tez kafle na 3 ostatnia łazienkę. Będą białe z szarościach a na podłogę pójdzie chyba kaflami drewnopodobna. Ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła.

Jeśli chodzi o gresy wybór padł na te jaśniejsze. Będą położone w salonie, kuchni, spiżarni, holu i wiatrołapie. Nie chciałam dzielić pomieszczeń.

Poza tym podłoga w części mamy powoli się układa i zaczyna ładnie wyglądać.

Edytowane przez Ladybird76

Zestaw szaro-bialy plus drewno to bardzo uniwersalne i ponadczasowe rozwiazanie.Sama kiedys mam zamiar zrobic tak gorna lazienke :-)

Wiem co przechodzilas przy wyborze gresu (tez jestem malo decyzyjna:p) dlatego gratuluje ze masz juz to za soba. Na pewno bedzie ladnie zwlaszcza ze jak piszesz widzials juz czesc tej podlogi a najwazniejsze zeby Tobie sie podobalo :-)

Ja tez bardziej sklaniam sie ku jasniejszym barwom ale jeszcze duzo wody w rzece uplynie zanim kupie konkretny gres :rolleyes:

Zestaw szaro-bialy plus drewno to bardzo uniwersalne i ponadczasowe rozwiazanie.Sama kiedys mam zamiar zrobic tak gorna lazienke :-)

Wiem co przechodzilas przy wyborze gresu (tez jestem malo decyzyjna:p) dlatego gratuluje ze masz juz to za soba. Na pewno bedzie ladnie zwlaszcza ze jak piszesz widzials juz czesc tej podlogi a najwazniejsze zeby Tobie sie podobalo :-)

Ja tez bardziej sklaniam sie ku jasniejszym barwom ale jeszcze duzo wody w rzece uplynie zanim kupie konkretny gres :rolleyes:

Kafelki na dolna łazienkę na początku miały być śnieżno białe ale jakoś były za białe do kafli drewnopodobnych i nie dawało mi to spokoju. Wychodząc ze sklepu max fliz po wizualizacji łazienki zauważyłam białe w połysku ale z przebarwieniami szarymi. Jak dla mnie decyzja była jednoznaczna, że to one będą u mnie na ścianach :) Szukam jeszcze odpowiednich kafli na podłogę, chciałabym w ciepłym odcieniu drewna.

Jeśli chodzi zaś o gres na podłogę to padło na Keraben Future Beige

niestety nie może ciągle być pięknie i nie wszystko będzie wyglądało tak jakby sobie tego człowiek życzył.... najbardziej wkurzające w układaniu gresów są dylatacje i one czasami a raczej często psują układ całej podłogi i jej wygląd....

U mnie dylatacja pojawiła się również przy schodach w dość specyficznym miejscu a to dlatego, że jeden schód zrównał się poprzez błąd wykonawcy z wylewką i powstało tam miejsce w którym trzeba było ciąć kaflę

20140504_154738.jpg

20140504_154450.jpg

a sam gres wygląda pięknie...

20140504_154433.jpg

20140504_154437.jpg

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Po długiej przerwie w pisaniu mogę napisać tylko tyle, ze wyszliśmy juz z pracami na zewnątrz bo nadeszła pora na tarasy. Przerażają mnie te spadki ehhh nawet nie mam pomysłu na ich wykonanie i zejście z nich :( masakra

20140716_151823.jpg

20140716_151805.jpg

20140716_151733.jpg

20140716_151733.jpg

20140716_151741.jpg

Jedli chodzi o wnętrze to jeszcze duzo do zrobienia...

• 5 weeks później...

• 1 month później...

Witam,

mam pytanie odnośnie płytek z loft tech, dlaczego zastosowałaś jaśniejsze na podłodze? Dużą jest różnica w odcieniach? Mogłabyś zrobić dokładniejsze zdjęcia tych ciemniejszych i jaśniejszych w zbliżeniu ale na styku z fugą, a nie listwą ozdobną?

Najlepiej też w bezpośrednim zbliżeniu styk jasnej z ciemną.

Byłabym bardzo wdzięczna, bo dzisiaj muszę zamówić płytki i nad tymi się zastanawiam, tylko nie mam gdzie ich zobaczyć na żywo :/

Edytowane przez qubecek