Ladybird76 23.04.2014 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Od piątku tuż przed świętami ruszył nam piec i zaczęło się wygrzewanie podłogowek. Może w końcu wytepimy panującą tam wilgoć na ścianach a w szczególności na poddaszu na wieńcu. Mój mąż przerażony faktem jak szybko licznik z gazem rośnie aż się o biedaka boje, że z przejęcia dostanie "zawalu" Gres: raczej wybór padł na jasny bo mniej znać brud i realnie jest praktyczniejsz Dwie łazienki dobiegają końca tzn u mamy juz podłoga położona, u mnie stawia się ścianka pod wannę. Kotłownia tez się powoli juz zamyka bo wczoraj układania była podłoga jako ostatni jej element. Jutro jadę na wizualizacje ostatniej łazienki Nie wiem co będzie i jaka będzie heh, zero pomysłu. Wstępnie typuje na białą ale w połączeniu z i nam kolorem tylko pytanie z jakim? Może z kaflami drewnopodobnymi? albo cos w graficie lub też hmmm sama nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 23.04.2014 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.04.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Lady bardzo ladne płytki wybrakas do łazienek szczegolnie podoba mi sie ta szaroc (taka czysta bez domieszek ) Co to za plytka i czy maja w formacie 60x60? Nie wiem co Ci doradzic w sprawie gresu na podloge ale faktycznie jasa bedzie sie lepiej prezentowac na wiekszej powierzchni tylko akurat u mnie na kompie ona wpada lekko w bez . Moze dokup po paczce zeby zobaczyc efekt an wiekszej powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 27.04.2014 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Szara płytka to gres kupiony w Max Flizie a nazywa sie Loft Tech Grey i niestety nie występuje w formacie 60x60. W środę dojadą tez kafle na 3 ostatnia łazienkę. Będą białe z szarościach a na podłogę pójdzie chyba kaflami drewnopodobna. Ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. Jeśli chodzi o gresy wybór padł na te jaśniejsze. Będą położone w salonie, kuchni, spiżarni, holu i wiatrołapie. Nie chciałam dzielić pomieszczeń. Poza tym podłoga w części mamy powoli się układa i zaczyna ładnie wyglądać. Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.04.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Zestaw szaro-bialy plus drewno to bardzo uniwersalne i ponadczasowe rozwiazanie.Sama kiedys mam zamiar zrobic tak gorna lazienke Wiem co przechodzilas przy wyborze gresu (tez jestem malo decyzyjna:p) dlatego gratuluje ze masz juz to za soba. Na pewno bedzie ladnie zwlaszcza ze jak piszesz widzials juz czesc tej podlogi a najwazniejsze zeby Tobie sie podobalo Ja tez bardziej sklaniam sie ku jasniejszym barwom ale jeszcze duzo wody w rzece uplynie zanim kupie konkretny gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.04.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Ależ postępy Pozdrawiam i będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 28.04.2014 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Arniko zapraszam.... Nowe fotki na dniach wstawię z postępu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 28.04.2014 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Zestaw szaro-bialy plus drewno to bardzo uniwersalne i ponadczasowe rozwiazanie.Sama kiedys mam zamiar zrobic tak gorna lazienke Wiem co przechodzilas przy wyborze gresu (tez jestem malo decyzyjna:p) dlatego gratuluje ze masz juz to za soba. Na pewno bedzie ladnie zwlaszcza ze jak piszesz widzials juz czesc tej podlogi a najwazniejsze zeby Tobie sie podobalo Ja tez bardziej sklaniam sie ku jasniejszym barwom ale jeszcze duzo wody w rzece uplynie zanim kupie konkretny gres Kafelki na dolna łazienkę na początku miały być śnieżno białe ale jakoś były za białe do kafli drewnopodobnych i nie dawało mi to spokoju. Wychodząc ze sklepu max fliz po wizualizacji łazienki zauważyłam białe w połysku ale z przebarwieniami szarymi. Jak dla mnie decyzja była jednoznaczna, że to one będą u mnie na ścianach Szukam jeszcze odpowiednich kafli na podłogę, chciałabym w ciepłym odcieniu drewna. Jeśli chodzi zaś o gres na podłogę to padło na Keraben Future Beige Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 28.04.2014 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Podłoga w beżowej łazience mamy A to juz podłoga w kotlownikotłowni, której poszukiwania trwały dość długo wrrr bo niestety kafle z kolekcji zupełnie nie nadawały się na to pomieszczenie gdyż były za delikatne pod kątem ścierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 28.04.2014 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) moje Kerabeny... na żywo wyglądają o niebo lepiej Edytowane 3 Maja 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 04.05.2014 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 (edytowane) niestety nie może ciągle być pięknie i nie wszystko będzie wyglądało tak jakby sobie tego człowiek życzył.... najbardziej wkurzające w układaniu gresów są dylatacje i one czasami a raczej często psują układ całej podłogi i jej wygląd.... U mnie dylatacja pojawiła się również przy schodach w dość specyficznym miejscu a to dlatego, że jeden schód zrównał się poprzez błąd wykonawcy z wylewką i powstało tam miejsce w którym trzeba było ciąć kaflę a sam gres wygląda pięknie... Edytowane 4 Maja 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 04.05.2014 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Moja jeszcze nie gotowa łazienka na górze.... Zastanawiam się nad kolorem szafki pod umywalkę hmmm? biała albo coś drewnopodobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remika2 04.05.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Czadowa kolorystyka w łazience:) Co do szafki to i biała i drewniana będzie bardzo pasować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 04.05.2014 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Remika Dziękuję za słowa uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 15.05.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Kasiu jak sprawa kostki? Łazienki super Zresztą sama wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 15.05.2014 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Reniu jestem po rozmowie z chłopakami z jednej firmy, czekam na kolejne spotkanie, które pogoda utrudnia.... Poza tym stolarza szukam i czekam na znajomego w sprawie kominka... jeszcze tyle do zrobienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 11.07.2014 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 (edytowane) Po długiej przerwie w pisaniu mogę napisać tylko tyle, ze wyszliśmy juz z pracami na zewnątrz bo nadeszła pora na tarasy. Przerażają mnie te spadki ehhh nawet nie mam pomysłu na ich wykonanie i zejście z nich masakra Jedli chodzi o wnętrze to jeszcze duzo do zrobienia... Edytowane 17 Lipca 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JagaR 11.08.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Bardzo ładna łazienka. A jeśli chodzi o tarasy to może taka inspiracja Ci się przyda:http://www.houzz.com/photos/106153/Stelle-Architects-modern-exterior-new-yorkhttp://www.houzz.com/photos/2657465/Pacific-Heights-Family-Home-contemporary-patio-san-franciscohttp://www.houzz.com/photos/378813/fifties-split-modern-exterior-dc-metroz tej jakże wciągającej strony...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubecek 18.09.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 (edytowane) Witam, mam pytanie odnośnie płytek z loft tech, dlaczego zastosowałaś jaśniejsze na podłodze? Dużą jest różnica w odcieniach? Mogłabyś zrobić dokładniejsze zdjęcia tych ciemniejszych i jaśniejszych w zbliżeniu ale na styku z fugą, a nie listwą ozdobną? Najlepiej też w bezpośrednim zbliżeniu styk jasnej z ciemną. Byłabym bardzo wdzięczna, bo dzisiaj muszę zamówić płytki i nad tymi się zastanawiam, tylko nie mam gdzie ich zobaczyć na żywo :/ Edytowane 18 Września 2014 przez qubecek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 18.09.2014 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Zamów, nie będziesz żałowała. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts