qubecek 18.09.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 A dałabyś radę zrobić zdjęcia? Mam upatrzone Paradyż Rino grys, ale chwilowo są niedostępne, a potrzebuje na gwałt płytek. Albo zaczekam za rino albo wezmę te, ale proszę napisz mi czy odcień soft jest dużo jaśniejszy od grey? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 19.09.2014 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Różnica pomiędzy płytka scienna a podłogowa jest widoczna. Ścienne mają wyraźniejsze wzór - mazy a podłogowe bardziej jednorodne. Ciemniejsze jednak prezentują się znacznie lepie. Wielu odwiedzającym mój dom, akurat ta łazienka się podoba najlepiej... Jak będę na domku zrobię zdjęcie aktualne i wstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 21.09.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Witaj Lady To chyba już niebawem będziecie się wprowadzać? Jak sobie poradziłaś z tarasami! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 21.09.2014 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 (edytowane) Praktycznie powinniśmy już mieszkać ale ciągle czegoś brakuje.... a to listwy przypodlogowe, a to mojej kuchni bo u mamy juz jest, kratek w kominku, lampek w łazienkach, lamp w salonie i sypialni, no i podstawowy brak to schody... wykonawca przeciąga mnie w terminie.... Brakuje też stołu, krzeseł i wypoczynku ehhhh Od jutra wchodzi ekipa od elewacji bo rusztowania stoją! Edytowane 21 Września 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 21.09.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Ja to pewnie z niecierpliwości wprowadziłabym się i na takim etapie Ale nie namawiam. Cieszę się, że u Ciebie bliżej niż dalej. Czy patrząc z perspektywy jest coś, czego żałujesz lub z czego jesteś naprawdę zadowolona? Wiem, że dom jeszcze nie jest użytkowany, ale pewnie masz już jakieś spostrzeżenia. Ja będę mieć ten sam "kłopot", co Ty: wysokie tarasy. I chociaż nie żałuję takiego posadowienia domu, już wiem, że zrobienie ich będzie kosztowało sporo energii... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 21.09.2014 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Z perspektywy użytkowania domu gościnnie z pewnością kilka kwestii bym w nim zmieniła Powiększyłabym salon Drzwi z kotłowni zrobiła otwierane na zewnątrz z klamka i zamkiem ale pozostawiła bym przeszklone tak jak obecnie. W górnej łazience dodała kabinę, zmieniła bym kilka punktów oświetlenia domu.... Wysokie tarasy mają swój plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 24.09.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Hmmm... A jakiej wielkości masz teraz salon? (u nas jeszcze nie ma ścianek działowych, więc wszystko wygląda bardzo przestronnie ) Co przeszkadza w drzwiach do kotłowni otwieranych na zewnątrz? masz za mało miejsca? Z kabiną pewnie byłby kłopot, ale w w przyszłości - kilka inaczej ułożonych punktów świetlnych da się zrobić W końcu dom się rozwija wraz z właścicielami. A jak tam ogród i elewacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 24.09.2014 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Salon mam malutki bo 27m2. ... Mała kuchnia - 8m2 plus 2m2 spiżarka. Drzwi do kotłowni zrobiłabym na zewnątrz bo obecnie mam balkonowe do wewnątrz ni i mama chcąc cos w kotłowni będzie musiała chodzić przez Nasze mieszkanie. .. Ogród hmmm będzie się tworzył z upływem lat... mamy łącznie 1890m2 działki pomniejszone o część na której stoi dom będzie co robić. Jeśli chodzi o elewacje to wczoraj była taka a dzisiaj tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 28.09.2014 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Hej Lady, Dzięki za wiadomości U nas w sumie podobnie, salon (z jadalnią) ok 30 m2, kuchnia 8,6 m2. Mimo wszystko, mam nadzieję, że jednak wystarczy. A na działce też będzie co zagospodarowywać, chociaż jest mniejsza niż Twoja. Elewacja szybko idzie jak widzę. Zauważyłam też, że nie masz klinkieru na kominach. Ja też planuję tynk. A ocieplałaś kominy dodatkowo? Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 29.09.2014 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Hejka U mnie na komina właśnie jest tzw marmulit. Niestety płytki zbyt drogie były. Obecnie nie wiem jak tam wygląda mój domek bo od piątku Nas nie było. Dzisiaj rusza tynk z tego co mi wiadomo jak nie od jutra. Jestem też zła bo miały wchodzić schody a na dobra sprawę nie wiem jak będzie i kiedy wejdą masakra. Jestem zła. Dzisiaj chyba ostatni dzień spałam na mieszkaniu. Biorę pierzyny idę na domek. Czas w końcu zrobić ten pierwszy krok. Mama moja juz mieszka od czwartku wiec i Ja też powinnam. Herbuś masz Ty swój dziennik budowy? Mogę gdzies zobaczyć jak Ci idzie budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 08.11.2014 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Hej Jak tam mieszkanie w nowym domku ? I jak tam schody? Mam nadzieję, że nie było z nimi "schodów" Tynk już pewnie gotowy, w ostatnim czasie pogoda nam sprzyjała. Niestety, nie mam dziennika - nie jestem zbyt systematyczna w takim działaniu, codzienne sprawy czasem zajmują zbyt wiele energii i na resztę już jej nie wystarcza. A w ostatnich miesiącach wizytę na Muratorze traktuję jak święto U nas powoli, za jakieś dwa tygodnie szykujemy się do zalania stropu. A potem zobaczymy. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 09.11.2014 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Hej Lady Co słychać ? Napisz coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 10.11.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 no wlasnie...i tak malutko zdjec dawno mnie nie bylo, przyszlam zobaczayc a tu cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 11.12.2014 01:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Będą już prawie 3 miesiące jak mieszkamy. Jestem też na etapie oddawania budynku do uzytkowania. Czekam na świadectwo energetyczne.... mam nadzieje, ze w tym roku dokumenty trafia do PINB... muszą tam trafić. W samym domu wiele detali pozostało do wykończenia. Brakuje lamp bo nie potrafię się zdecydować. Na dniach czekam na krzesła i padło na 4 białe i 2 czarne pdorobku dsw eames.... jestem ciekawa jak się zaprezentują w domu przy jasnym stole. Nie mam tez komody pod tv. Będzie ciemno-szara lakierowana na polysk. Nie mam kratek do kominka ehhh powinnam dawno zamówić ale czas ucieka a Ja nie wiem jakie dać. .. brak lustraz w jednej łazience i lampy, brak lustra w wiatrołapie. ... O terenie wokół domu nie wspomnę. ... tam to jest pracy z przygotowaniem terenu pod trawę. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubecek 11.12.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Będą już prawie 3 miesiące jak mieszkamy. Jestem też na etapie oddawania budynku do uzytkowania. Czekam na świadectwo energetyczne.... mam nadzieje, ze w tym roku dokumenty trafia do PINB... muszą tam trafić. W samym domu wiele detali pozostało do wykończenia. Brakuje lamp bo nie potrafię się zdecydować. Na dniach czekam na krzesła i padło na 4 białe i 2 czarne pdorobku dsw eames.... jestem ciekawa jak się zaprezentują w domu przy jasnym stole. Nie mam tez komody pod tv. Będzie ciemno-szara lakierowana na polysk. Nie mam kratek do kominka ehhh powinnam dawno zamówić ale czas ucieka a Ja nie wiem jakie dać. .. brak lustraz w jednej łazience i lampy, brak lustra w wiatrołapie. ... O terenie wokół domu nie wspomnę. ... tam to jest pracy z przygotowaniem terenu pod trawę. ... a pokażesz stolik pod Tv? Też szykam czegoś ciekawego, póki co zakochałam się w seri Lovell firmy Matkowski, ale cena ciut za wysoka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 11.12.2014 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Quebeck pokaże jak juz będzie gotowy... na zamówienie będzie to mebel, prostym dokladnie 150 długi, 50 wysoki plus nóżki 13 cm podzielony na 3 części z czego w prawej na dole poleczka kosztem mniejszego frontu na dekoder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania2013 29.12.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Ja bym chciała zobaczyć kuchnie i łazienkę na dole. oglądam wątek ale wcześniejsze zdjęcia nie wyświetlają sie i nie wiem czy pokazywałaś czy nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 29.12.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Lady, pokaż trochę fotek Ciekawa jestem co u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 29.12.2014 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Od 22 mój dom dostał decyzje z PINBu, że mozemy go już uzytkowac:) Na samą decyzje czekałam 2 dni... Zdążyłam tez zameldowac rodzinkę. Zostały jeszcze sprawy związane z sądem - wpisem do KW oraz w urzędzie miasta kilka druków. We wnętrzu pozostalo kilka drobiazgow do wykończenia jak lampy, roletki lub karnisze, brakująca komoda w gościnnym, jakiś regal.... wszystko z czasem.... Czas mieszkać i się cieszyć tym co zostało osiągnięte. Niestety mam problemy ze wstawianiem zdjęć z tabletu a nie mam innego dostępu do sieci ! Jak mi się uda to pokażę kilka zdjęć Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarosci 09.05.2015 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Czy można wiedzieć jakie fugi wybrałaś do tych szarych płytek na ścianie (Loft Tech Grey)? Ciemniejsze od koloru płytki czy jaśniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts