Ladybird76 27.02.2013 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Zastój, niepewność, zwątpienie ZMĘCZENIE Mam dość a to dopiero początek i jeszcze łopata nie została wbita Jutro nie wiem czy nie zacznę szukać nowej ekipy Nie wiem czego i ile mam kupić... mijamy się z mężem w wyliczeniach materiału na ściany, który chcielibyśmy już kupić zanim ruszą prace budowlane i ceny podskoczą do góry Mętlik totalny mętlik i niech on się już skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 01.03.2013 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 gdyby wszystko było proste i łatwe przy budowaniu domu to nie miałoby to chyba sensu Czekam dalej na uprawomocnienie Pozwolenia na Budowę. Niestety sąsiadka, która graniczy ze mną działką nie odebrała pisma z urzędu - dotyczącego mojego pozwolenia na budowę. Czekanie na zwrotkę było męczarnią i strachem przed niewiadomym! Pismo w całości wróciło do urzędu a więc w dalszym wyczekiwaniu moje pozwolenie nabiera MOCY 7 MARCA tak więc 8 idę zgłaszać do Powiatowego rozpoczęcie robót i mam to wszystko w nosie... Trzymajcie kciuki aby znowu nic nie wyskoczyło po drodze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 01.03.2013 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 (edytowane) P.S. dla zabicia nudy w tym tygodniu przerobiłam 3 kierowników budowy i co? Trzech Panów okropnie kręcą nosem na wieści, że dom chcę stawiać z BLOCZKA KOMÓRKOWEGO. Jeden powiedział, że podejmie się nadzoru jeśli w rogach budynku przy bk zastosuję trzpienie żelbetowe wzmacjanijące budynek. Drugi kręcił nosem ale od biedy OK - może nadzorować ( w sumie zostały mu trzy lata do emerytury ) a co! Dzisiaj trzeci "kręcinos" chciał usilnie przekonać mnie do ceramiki a Ja usilnie się od niej broniłam. Pierwszy Kierbud - kolega po fachu już mu przedstawił temat z czego chcemy budować więc i on myślał, gdybał, zastanawiał się nad badaniami gruntu etc... w sumie podjąć się może ale... ale fajnie jakbym jednak zmieniła ten bloczek komórkowy bo jak to budować się na śląsku w pobliżu kopalni? przecież mi to wszystko popęka i będą problemy Kurcze a silikaty i ceramika nie pęka? BK popękany widziałam, ceramikę też a o silce popękanej powiedział mi właściciel domu z silki. Nie ma złotego środka! Na dobrą sprawę dalej nie wiem z czego buduję wrrrr Edytowane 1 Marca 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 02.03.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Kasiu, cieszę się, że wreszcie skończą się boje z sąsiadką! Przynajmniej na tym etapie... 3mam kciuki, żeby nie pojawiły się kolejne problemy tego typu. Z czego budować to temat rzeka i ilu inwestorów, tyle opinii. Ucięłabym gadkę na ten temat jedną rozmową z konstruktorem. Jego opinia byłaby dla mnie w takiej sytuacji wiążąca. Wszystkim potencjalnym zainteresowanym mówiłabym krótko, że budujemy z takiego materiału, a jak się nie podoba to "tam są drzwi". Zjadasz się już na początku budowy, a jeszcze tyle przed WAMI. Nie chcesz budować z ceramiki, chcesz z silki, konstrukcja domu na to pozwala - buduj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 02.03.2013 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 ale Ja chciałam z bloczka komórkowego a silka była alternatywą hi hi hi Kasia ile dałaś docieplenia na Twój dom i jakie ? może jeszcze pamiętasz? Poza tym cieszę się, że w końcu słonko wychodzi i na dniach a raczej już za chwilkę będę zamawiała materiały bo przecież chłopcy muszą w końcu wkroczyć na działkę Kiedy to zrobią to jeszcze na 100% nie wiem ale czuję w kościach, że to już na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 02.03.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Gdyby mieli zielone światło, już kopaliby w ziemi Kasiu, u nas grubość ocieplenia jest w każdym miejscu inna. Od 6 cm do nawet 25 cm samego styropianu (u nas grafitowy). Pod drewnem, którego jeszcze nie ma, chociaż leżakuje sobie w zimnym , będzie wełna mineralna URSA z welonem (20 cm) i na to dopiero dechy. Chyba Ci nie pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.03.2013 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 grzecznie się tylko uśmiechnęłam do tego co napisałaś hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.03.2013 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Wczoraj przy słonecznej pogodzie tak mnie natchnęło, że wkroczyłam na działeczkę bo niestety śmieci na niej nie brakowało. Jako, że jest ona terenem otwartym i obok niej biegnie osiedlowa droga to każdy kto przechodzi a miał coś pod ręką niepotrzebnego rzucał gdzie popadnie. Naród polski dużo pije bo: butelki po piwie, puszki i tzw. piersióweczki czyli małe butelki po wódce w ilościach nie do zliczenia Reklamówki i papierki też Obecnie jest czyściutko, pozbierane a sama działka prezentuje się ślicznie aż jestem z niej dumna jak na lokalizację prawie w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 03.03.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 I już nie muszę jechać Wszystko widać Jeszcze gdybyś podała kierunki świata, byłoby idealnie .... Czekam z niecierpliwością na wbicie pierwszej łopaty! Fotę musisz wysłać 4mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.03.2013 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 (edytowane) może się ktoś połapie Edytowane 3 Marca 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.03.2013 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Kasia i tak przyjedziesz jak nie do mnie to do chłopaków he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 07.03.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Czekam na foty z pierwszego wbicia łopaty Znajdź chwilkę w weekend i się pochwal, proszę... Powodzenia! Podglądam i kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 08.03.2013 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 (edytowane) MASZYNA RUSZYŁA Ciężko było mi przełknąć pierwszą płatność za towar ale poszło... w jednej chwili zaczęły przyjeżdżać samochody z towarem... Na początek drobnica z pobliskiego składu budowlanego, za parę chwil przyjechały deski i paliki, następnie garaż blaszany a potem od razu stal no i Jarek ( mój WYKONAWCA) wraz z ekipą ruszyli do pracy (młode chłopaki). Teren został ogrodzony, siatka leśna się znalazła w OBI , tablica informacyjna zawisła. Dziura wielka wykopana (działka jeszcze większa) i jak zobaczyłam różnice w posadowieniu budynku już nad terenem - punktem "0" to się przeraziłam w jednym miejscu na styk z ziemią a w drugim miejscu bardzo wysoko ehhh - Jarek - wykonawca obniży to wszystko o jakieś 20cm (ale co i jak nie będę tłumaczyła). Kierownik budowy zawitał w odwiedziny, porozmawiał z wykonawcą, przedyskutowali kilka kwestii no i w sumie jak na DZIEŃ DOBRY był zadowolony z podejścia do budowy jak i z porządkiem na budowie he he he. Cieszę się również bo ominęły mnie dodatkowe badania gruntu gdyż teren jest stabilny a koparka nie ugrzęzła Edytowane 8 Marca 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 08.03.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Super! ciesze sie, ze ruszyliscie A gdzie foty? Wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 08.03.2013 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 (edytowane) początek robót; organizowanie się, wyczekiwanie na towar oraz zdejmowanie humusu! ...cdn Edytowane 9 Marca 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 09.03.2013 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) ...cd. Edytowane 9 Marca 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muftika 10.03.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 super! Teraz to się zacznie Mam tylko nadzieję, że u Was nie ma za oknem tego co teraz u nas. Śnieżna zamieć nas nawiedziła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 10.03.2013 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 super! Teraz to się zacznie Mam tylko nadzieję, że u Was nie ma za oknem tego co teraz u nas. Śnieżna zamieć nas nawiedziła... Nawet nie chce o tym myśleć, że załamie się tak pogoda na tę chwilę jest sucho ale co będzie jutro to czas pokaże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 11.03.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 3mam kciuki i BARDZO SIĘ CIESZĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 11.03.2013 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) dzisiaj chłopcy zrobili szalunki, zbrojenie przygotowane było wcześniej więc na szybko dokończyli co mieli dokończyć. W międzyczasie przyjechały bloczki betonowe B20 z firmy Małro. Łącznie przyjechały dwa transporty w ilości 1654 sztuki ( całe palety ) i znowu kasa poleciała ehhh Przyjechał też piasek cała wanna i do tego zakopała się na działce. Dobrze, że był HDS - drugi kurs to wyciągnął ją z grzęzawiska! o 14:00 zawitałam na działce, chciałam zobaczyć jak robota idzie a za mną przyleciał kierbud i gruszka a raczej aż trzy gruszki bo na fundamenty poszły 22m3 betonu a jutro kasa pójdzie ehhh Jakie to wszystko drogie nooo i kto by pomyślał! Edytowane 11 Marca 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts