Ladybird76 13.03.2013 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 no to znowu kolejne etapy budowy za nami... ścianki już prawie stoją - jutro malowanie ale co dalej tego jeszcze nie wiem do końca... docieplanie, drenaż hmmm bednarka? drenaż? no i zasypywanie ? ale nastawiałam znaków zapytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 13.03.2013 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 P.S. Zamówiłam 1600 sztuk bloczków betonowych a dostałam 1654 i normalnie dzisiaj jak ochłonęłam dotarło do mnie, że 54 nadpłaciłam zupełnie niepotrzebnie a firmie było tak lepiej uzupełnić do pełnej palety niż to pomniejszyć o te 18 sztuk - cała paleta liczy 72sztuki... i nie dość, że zostaną mi bloczki z obniżonej ścianki to jeszcze te z naddatku wrrr - jestem zła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muftika 19.03.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Cześć Lady Jak tam postępy na budowie? Fundamenty zasypane? U nas temat woda... oj zaboli kieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 19.03.2013 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 a ile tej wody u Ciebie trzeba będzie podciągnąć? bo u mnie nie mało i nie wiem kogo bardzie zaboli Ciebie czy też może mnie normalnie jestem przerażona tematem Roboty na tę chwilę stanęły bo zima przyszła fundamenty częściowo zasypane... troszkę jestem zła z tego powodu, że taka jest pogoda Wiesz już z czego będziesz budowała dom tzn z jakiego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 20.03.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Kasia, może trzeba z tą wodą spróbować jeszcze inaczej? Mam pomysła Obgadamy to dzisiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 20.03.2013 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Kasia hmmm czy my obgadałyśmy temat wody czy Ja się pogubiłam hi hi hi )) Muszę mieć projekt wody wrrr - jakie chamy jeśli chodzi o wodociągi - trzeba sobie wszystko samemu załatwiać a oni jeszcze to przejmują tzn mój wodociąg wrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muftika 21.03.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Muszę mieć projekt wody wrrr - jakie chamy jeśli chodzi o wodociągi - trzeba sobie wszystko samemu załatwiać a oni jeszcze to przejmują tzn mój wodociąg wrrr Tak, u nas dokładnie tak samo. Do podciągnięcia nieco ponad ...100 m. Sąsiedzi założyli "komitet wodny" a że u nas droga prywatna musieli mieć zgodę wszystkich właścicieli. Podpięłam się pod nich i razem jesteśmy inwestorami. Z tego co wiem, projekt jest właśnie tworzony. Lady - pisałaś, że masz już skrzynkę prądową - już korzystacie z własnego prądu? Jak to dalej wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 22.03.2013 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Mufticzko nie korzystamy jeszcze z własnego prądu... skrzynka stoi i czeka na wpięcie... na razie korzystam z prądu teściów zza płotu... znajomy podpiął nam oddzielny licznik, zrobił trzy gniazdka i mamy prąd Co do przyłącza wody no to też nie masz lekko masakra jakaś u mnie woda i kanalizacja łącznie 87metrów. Dzisiaj zawołali mi po 150złotych za metr W poniedziałek mam kolejną ekipę no i jadę do Pana wydające mi warunki przyłączeniowe czy może się obejść bez projektu, czy kogoś może polecić za kwotę niższą niż ta co napisałam... Dzisiaj dodatkowo dostałam wycenę kominów i kominków wentylacyjnych i mordka mi się zaśmiała bo najniższa do tej pory o prawie 3 tysiące jak nie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 23.03.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Cena nie najgorsza.... Mam jednak nadzieję, że znajdziesz kogoś, kto zrobi to taniej. Nie chcesz mimo wszystko zapytać o cenę Pana Adama? Też ma uprawnienia, pieczątkę przybije firmową, może warto podpytać?? Przy wodociągach chyba już nikt nie zrobi tego taniej.... A co do wyceny kominów: zuch Dziewczynka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 24.03.2013 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Katti sama rura 70m to koszt 1000 złotych a do tego koszt rur kanalizacyjnych nich będzie 500 złotych, koparka za godzinę 50 a nie 70 jak oni mają... czyli koszt kolejny 1000 (z naddatkiem ), samo podpięcie tych rur to koszt 2500, projekt ok 500 złotych czyli niech koszt łączny wykonaniem to 8 tyś ale nie 13 tyś... Trzeba będzie kopać ręcznie w skarpie będę kopała kurcze aby tylko zejść z kosztów. Jutro kolejna ekipa poda cenę! Kasiek chętnie podpytam i zostawię sobie Pana Adama na deser... Jeśli chodzi o kominy cena mnie też już zadowala Przerażają mnie te mrozy jak na tę chwilę Chciałabym już polecieć dalej z tematem ścian a tu na razie brak spójnej decyzji co do materiału na ściany, muszę mieć kominy i mam nadzieję, że one chociaż nie sprawią mi problemu Ekipa chciała w poniedziałek wkroczyć jednak wydaje mi się, że dopiero po świętach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muftika 26.03.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Dzięki Lady za odpowiedź. Właśnie nie wiemy, czy podpisywać umowę na odbiór prądu czy lepiej z sąsiadem obok się dogadać i od niego pożyczać. No zobaczymy U nas woda ma wynieść ok 5 tyś/działkę. Sam projekt podobno będzie kosztować coś koło 1,5tyś, ale to na te wszystkie działki. Pożyjemy zobaczymy Na razie czekam na fakturę za skrzyneczkę z prądem, zobaczymy ile zaśpiewają Pogoda coraz lepsza, także wypartuję Twoich scianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 19.04.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Dawaj jakieś nowe foty Kasia! Czekam na jedną szczególnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 28.04.2013 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Katti tą jedną fotę o którą tak się upominasz masz u siebie w telefonie a poza tym Kochana Ty stałaś pierwsza na moim fundamencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 28.04.2013 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) W końcu się ruszyły mury do góry W sobotę chłopcy powalczyli do 15 ale efekty są już widoczne co cieszy Nasze oczy Ekipę mam wspaniałą (normalnie ich kocham choć czasami mogłabym ich udusić ). Jest praca, jest wesoło i jest hmmm romantycznie? Wraz z mężem znaleźliśmy sobie również zajęcie co sobotę i walczymy z porządeczkami na działce. Moja praca skupia się do wyrywania korzeni tzw. dzikiego rabarbaru a mój maż przenosił w dogodne miejsce bloczki fundamentowe:) Efekty są choć wiem, że jeszcze nie raz będziemy musieli coś przenosić, sprzątać, układać etc Powycinaliśmy też wiele niepotrzebnych akacji fuj, fuj, fuj... chłopacy piłą a Ja na sam koniec sobotniego dnia siekierką aż się sam mąż zdziwił, że dałam radę Poza tym czeka mnie trudna walka z chwastem o nazwie rdestowiec ostrokończysty naczytałam się o nim i jestem załamana Edytowane 12 Maja 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 12.05.2013 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 ...cd Naszej Budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 12.05.2013 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 ...idziemy do przodu i do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 12.05.2013 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 ...cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 12.05.2013 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 ... zakończenie kolejnego etapu uwieńczonego wiechą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 21.05.2013 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Kasiu, cieszę się, że dajecie radę! Robi się piękniej z każdym dniem! I co najważniejsze: z każdym dniem ubywa Ci chwaściorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 21.05.2013 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Katti niestety rdest jak na razie wygrywa i wiem, że to będzie mozolna praca z nim ale póki co walczę jak i ile się da Koparka, łopata i roundap może za parę lat dam radę go pokonać o ile on mnie nie powali na łopatki wygraną Dzisiaj tj. 21 maja ruszył dalszy etap pracy nad piętrem Ponownie idziemy do góry z murami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts