Katti 04.07.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Czy mi się wydaje, czy dachówka już jest? Wróbelki ćwierkają, że jutro powinien być koniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 04.07.2013 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Cześć Kasia !!! gratuluje postępów domek fajnie już wygląda,co jakiś czas wpadam z wizytą zobaczyć jak ci idzie pozdrowionka i powodzenia w dalszych pracach Cześć Praktycznie przy końcówce nie mam nawet czasu aby powstawiać zdjęcia i troszkę opisać co się ostatnio zmieniło i co się działo na placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 04.07.2013 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Czy mi się wydaje, czy dachówka już jest? Wróbelki ćwierkają, że jutro powinien być koniec... hmmm czyżby Ci wróbelki już doniosły Kasieńko? Jutro niby ma być wiecha ale na dobrą sprawę okien dachowych nie ma więc dom jest niekompletny Chłopcy przy dachu naprawdę się postarali i jestem z nich dumna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruszczynka 05.07.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Czekamy na zdjecia Biedroneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 07.07.2013 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Jest niedziela, w domu w miarę spokojnie tak więc mogę zamieścić troszkę zaległych zdjęć z kolejnych etapów budowy domu Ostatnio pokazywałam dom bez dachu a obecnie prawie mamy dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 07.07.2013 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Dachówka Nasza to Koramic Allegra 9 w kolorze antracyt angoba Nasz dach będzie miał 3 kominy i 3 kominki wentylacyjne a do tego na poddaszu z pięciu okien dachowych będą tylko 4 bo zrezygnowaliśmy z garderobianego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muftika 22.07.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Wow, chwilę mnie nie było, a tu już dach! Gratuluję O co chodziło z tymi kominami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 23.07.2013 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 SSO mamy praktycznie już od wczoraj zakończony... Ekipa po 2 tygodniach przerwy wjechała i dokonała kilku poprawek kosmetycznych Z kominami to taki temat, że dwa podstawowe mamy z kotłowni tzn do kominka i do gazu lecz z racji usytuowania 2 kuchni musieliśmy mieć dodatkowe. Opcja na poczatku była taka, że damy wentylacyjne kominki dachówkowe ale ich koszt jest bardzo wysoki. Postanowiliśmy zatem w mieszkaniu u mamy wyciągnąć komin i w taki sposób ma komin do kuchni i komin do łazienki ponad dach czyli bezpieczna i pewna wentylacja a pozostałe trzy, które są w mojej części dotyczą spiżarni i dwa do kuchni Jako, że mamy salon otwarty z kuchnią to takie mogliśmy zastosować bo główna wentylacja kominowa jest w pokoju gościnnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 23.07.2013 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Mam teraz wielki dylemat dotyczący wyboru okien do domku. Chodzi o to, że nie mogę się zdecydować pomiędzy OKNOPLASTE a EUROCOLOREM obie firmy niby takie same choć na innych zupełnie systemach... do czwartku muszę się określić a to nie jest takie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 23.07.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Kasiu, domek pięknieje w oczach! Bardzo się cieszę... I cieszę się też, że sprawę okien już załatwiłaś Czekam teraz na montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 23.07.2013 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 tak Kasieńko okienka jak już wiesz mam za sobą bo padło na OKNOPLAST. Jutro będę wiedziała kiedy przyjedzie ktoś na pomiar a potem to już wyczekiwanie na montaż. Oknami zamykam rozdział dotyczący gotówki jaką posiadaliśmy. Niestety albo i stety reszta poleci już z kredytu wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 25.07.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Gratuluje SSO ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 25.07.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 dziękuję choć już za miesiąc będzie stan SSZ bo na 26 mam zaplanowany montaż okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 25.07.2013 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Kochani odwiedzający i budujący dom... powiedzcie mi jakie macie wysokie posadzki tzn każdy jej element u mnie na dole daje 30cm a na górze 20cm i hmmm czy to jest bardzo dużo? czy mam przesadzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingulakras 27.07.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Witajcie. Jestem tu nowa. Myślę nad projektem z187 dwulokalowy. Czy ktoś go buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 27.07.2013 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 (edytowane) Witaj. Trafiłaś tutaj na prywatny dziennik więc nie wiem czy ktoś tutaj Ci pomoże... Poszukując w studio Z500 dwulokalowego projektu Z187 też brałam pod uwagę ale było wiele przeciwności dlatego ostatecznie mój tworzyłam w oparciu o trzy inne z których jeden to Z178. Wszystko zależy od Twoich oczekiwań ale jeśli raz miałabym budować dom o dwóch lokalach to tylko od podstaw w pracowni projektowej.... Edytowane 27 Lipca 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aksolta 29.07.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Cześć Kasia pewnie nie raz Cię tu odwiedzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 29.07.2013 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Cześć Kasia pewnie nie raz Cię tu odwiedzę . też budujesz dom o dwóch lokalach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muftika 29.07.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 SSO mamy praktycznie już od wczoraj zakończony... Ekipa po 2 tygodniach przerwy wjechała i dokonała kilku poprawek kosmetycznych Z kominami to taki temat, że dwa podstawowe mamy z kotłowni tzn do kominka i do gazu lecz z racji usytuowania 2 kuchni musieliśmy mieć dodatkowe. Opcja na poczatku była taka, że damy wentylacyjne kominki dachówkowe ale ich koszt jest bardzo wysoki. Postanowiliśmy zatem w mieszkaniu u mamy wyciągnąć komin i w taki sposób ma komin do kuchni i komin do łazienki ponad dach czyli bezpieczna i pewna wentylacja a pozostałe trzy, które są w mojej części dotyczą spiżarni i dwa do kuchni Jako, że mamy salon otwarty z kuchnią to takie mogliśmy zastosować bo główna wentylacja kominowa jest w pokoju gościnnym a, i wszystko jasne Pięknie wygląda Twój domek kingulakras my będziemy budować Z187 W tym roku formalności, budowę zaczynamy na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 30.07.2013 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Fajnie, że jeszcze ktoś buduje domy o dwóch lokalach - nie jestem sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts