Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Dom - Dwulokalowy :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Kasia !!!

gratuluje postępów domek fajnie już wygląda,co jakiś czas wpadam z wizytą zobaczyć jak ci idzie :D pozdrowionka i powodzenia w dalszych pracach

Cześć :)

Praktycznie przy końcówce nie mam nawet czasu aby powstawiać zdjęcia i troszkę opisać co się ostatnio zmieniło i co się działo na placu budowy :)

Czy mi się wydaje, czy dachówka już jest? :) Wróbelki ćwierkają, że jutro powinien być koniec... :)

hmmm czyżby Ci wróbelki już doniosły Kasieńko? :) Jutro niby ma być wiecha ale na dobrą sprawę okien dachowych nie ma więc dom jest niekompletny :) Chłopcy przy dachu naprawdę się postarali i jestem z nich dumna :)

• 3 weeks później...

SSO mamy praktycznie już od wczoraj zakończony... Ekipa po 2 tygodniach przerwy wjechała i dokonała kilku poprawek kosmetycznych :)

Z kominami to taki temat, że dwa podstawowe mamy z kotłowni tzn do kominka i do gazu lecz z racji usytuowania 2 kuchni musieliśmy mieć dodatkowe. Opcja na poczatku była taka, że damy wentylacyjne kominki dachówkowe ale ich koszt jest bardzo wysoki. Postanowiliśmy zatem w mieszkaniu u mamy wyciągnąć komin i w taki sposób ma komin do kuchni i komin do łazienki ponad dach czyli bezpieczna i pewna wentylacja :) a pozostałe trzy, które są w mojej części dotyczą spiżarni i dwa do kuchni :) Jako, że mamy salon otwarty z kuchnią to takie mogliśmy zastosować bo główna wentylacja kominowa jest w pokoju gościnnym :)

tak Kasieńko okienka jak już wiesz mam za sobą bo padło na OKNOPLAST. Jutro będę wiedziała kiedy przyjedzie ktoś na pomiar a potem to już wyczekiwanie na montaż.

Oknami zamykam rozdział dotyczący gotówki jaką posiadaliśmy. Niestety albo i stety reszta poleci już z kredytu wrrrr

Witaj. Trafiłaś tutaj na prywatny dziennik więc nie wiem czy ktoś tutaj Ci pomoże...

Poszukując w studio Z500 dwulokalowego projektu Z187 też brałam pod uwagę ale było wiele przeciwności dlatego ostatecznie mój tworzyłam w oparciu o trzy inne z których jeden to Z178.

Wszystko zależy od Twoich oczekiwań ale jeśli raz miałabym budować dom o dwóch lokalach to tylko od podstaw w pracowni projektowej....

Edytowane przez Ladybird76

SSO mamy praktycznie już od wczoraj zakończony... Ekipa po 2 tygodniach przerwy wjechała i dokonała kilku poprawek kosmetycznych :)

Z kominami to taki temat, że dwa podstawowe mamy z kotłowni tzn do kominka i do gazu lecz z racji usytuowania 2 kuchni musieliśmy mieć dodatkowe. Opcja na poczatku była taka, że damy wentylacyjne kominki dachówkowe ale ich koszt jest bardzo wysoki. Postanowiliśmy zatem w mieszkaniu u mamy wyciągnąć komin i w taki sposób ma komin do kuchni i komin do łazienki ponad dach czyli bezpieczna i pewna wentylacja :) a pozostałe trzy, które są w mojej części dotyczą spiżarni i dwa do kuchni :) Jako, że mamy salon otwarty z kuchnią to takie mogliśmy zastosować bo główna wentylacja kominowa jest w pokoju gościnnym :)

a, i wszystko jasne :)

Pięknie wygląda Twój domek :rolleyes:

kingulakras my będziemy budować Z187 :) W tym roku formalności, budowę zaczynamy na wiosnę :wiggle: