Ladybird76 01.08.2013 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 zatem wstawiam fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 01.08.2013 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 cd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 01.08.2013 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 cd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 01.08.2013 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 cd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 03.08.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Piekny dom Bardzo mi sie podoba dachowka, a jaki macie plan na elewacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 04.08.2013 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Witaj Hesperius Dziękuję za miłe słowa... Planujemy elewację jasną-złamaną biel i szarość... do tego okna orzechowe aby szarością nie zanudzić się Jeśli chodzi o dachówkę jest to Koramic Allegra 9 antracyt angoba... Troszkę zawaliłam z kominami bo powinny być jaśniejsze ale pewnych rzeczy się już nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 04.08.2013 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Niestety w całej budowie mam pierdzielone schody i nie wiem co robić po prostu nie są jak w projekcie i okazuje się, że o jeden schód jest mniej W następnym tygodniu ma pojawić się wykonawca i nie wiem co będzie dalej i jak będzie dalej ale musi je całe poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 04.08.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) A jesteś pewna ze w projekcie było ok ? Schody wydają się bardzo wąskie (stopnie), gdzie tam miałby się zmieścić jeszcze jeden ? Może zostało przewidziane na nie zbyt mało miejsca ? Ja tez buduje 2 lokakowy... A właściwie dwa I tez zdecydowałam się na szarości Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez Yaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 04.08.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Hej Mysle, ze dodanie ozywczo dzialajacego brazu to dobry pomysl, chociaz pewnie trzymanie sie gamy szarosci tez dobrze bedzie wygladac w naszym szarym kraju W kazdym razie jest to dobra baza kolorystyczna. Kominy moglyby byc jasniejsze, ale ten odcien wyglada niezle z dachowka. Mysle, ze to nieznaczny szczegol. Najwazniejsze, zeby kominy byly sprawne i dobrze dzialaly Czy brak jednego schodka powoduje jakies komplikacje? (wybacz naiwne pytanie...) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 04.08.2013 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Witam. Tutaj nie chodzi o komplikacje ale właśnie o to, że jego brak jak i nie trzymacie się ze schodami projektu spowodowało to, że są one wąziutkie oraz źle ustawione... i na dobrą sprawę spocznik każdego schodka ma różne wymiary jeśli chodzi o zabiegi Zobaczę co mi powie wykonawca jak przyjedzie na budowę... Projektowałam prawie każdy kącik tego domu i ustawiałam schody więc chciałabym aby było tak jak to zostało zaplanowane. Poza tym i tak wprowadzone zostały liczne zmiany w projekcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 04.08.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 ja u siebie w jednej czesci zrezygnowalam ze schodow wylewanych i mam stalowe,ale tam gdzie sa wylewane, okazalo sie za architekt sie troszke pomylil w wyliczeniach i wyszlo o 1 stopien wiecej niz mogloby sie zmiesciccale szczescie ze mialam dobra ekipe murarzy i majster zauwazyl to i zglosil problemarchitekt szybciutko przerysowal schody i wyszlo w koncu troszke inaczej, ale w sumie bardzo dobrze, mam troszke zmniejszony zabieg ale schody bardzo wygodneto w sumie wazne i jesli jest cos nie tak to trzeba poprawic jesli sie tylko da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 05.08.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 schody to nie taka prosta sprawa jakby się wydawało!!! a jak jest tak niewiele miejsca jak u Ciebie to ciężko zrobić wygodne stopnie, chyba nie ma domu w którym wykonawcy czegoś nie sknocili, powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 05.08.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Hej Oj tak, slyszalam, ze schody zabiegowe sa trudne. Jesli stwarzaja jakies zagrozenie dla bezpieczenstwa to pewnie trzeba bedzie je poprawic - i powinien to zrobic wykonawca. Moze jednak sa jakies metody, ze je poprawic bez kucia?... Czy zmiany, ktore sie pojawily sa nieodwracalne lub rownie klopotliwe, co schody?... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 05.08.2013 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Mój wykonawca jest o tyle feer, że dzisiaj przyznał się do popełnienia błędu i będzie go poprawiał... Miejsca do wykonania schodów nawet zabiegowych takich jak mam jest sporo na zdjęciu tylko się wydaje ale realnie nie jest źle... ale najważniejsza jest umiejętność ich wykonania i od tego zależy sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 06.08.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Ach, no wlasnie... Umiejetnosc wykonywania... Cale szczescie, ze wykonawca poczuwa sie do odpowiedzialnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 07.08.2013 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 i do tego będzie je zmieniał ale jak to wykona to zupełnie nie mam pojęcia i czy w ogóle można sobie od tak zmienić schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 07.08.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 A co na to kierbud i architekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 07.08.2013 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 konstruktor dzisiaj powiedział, że jeśli będą skuwane tylko same schodki i nie będzie ingerencji w resztę schodów czyli w zbrojenie to nie ma problemu. Jutro jeszcze pogadam z kierbudem co on powie na tę zmianę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 07.08.2013 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Dzisiaj był u Nas na działce Pan od przyłącza wod-kan... cena za robotę dość ciekawa. Jestem też ciekawa ile mnie przyjdzie całość tj ok 70 metrów wody i 19 metrów odpływu... Muszę się rozeznać w cenach materiałów.... Koparka i piasek też po mojej stronie będą już wiem. Dzisiaj też udało nam się rozebrać płot graniczący z teściami.... mamy otwarty teren Pozbyłam się również popękanych dachówek, które zostały przyznane do reklamacji (80sztuk podstawowej i 1 skrajna - widocznie podczas transportu uległy popękaniu etc...) co mogłam zostawiłam z tych najmniej zniszczonych Teren po raz kolejny zostaje odgruzowany coraz to lepiej się prezentuje co mnie cieszy Powolutku zaczynam widzieć gdzie będzie taras Nasz główny z czasem będzie pięknie Był też gościu od koparki i jutro na jakiś czas wjedzie do mnie na działkę koparka... będzie wybierała RDEST, który bardzo ładnie zagościł się w wielu punktach Naszej działki... Pestycydy nie działają więc pozostaje mechaniczne ich usuwanie... Roboty nie będzie dużo na początek... ale małymi kroczkami idziemy do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 07.08.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 W takim razie trzymam kciuki za pomyslnie przeprowadzona akcje poprawiania schodow Lady , a jak jest u Was z rozbudowa sieci wodociagowej? Gmina zwraca $ inwestorom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts