renata2005tychy 10.10.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Witam się u Ciebie Lady Fajny dom budujesz . Wszystko elegancko tak jak powinno być - jak się dba to się ma Skoda tylko że trzeba kupę nerwów natracić, choć bez adrenaliny to nie było by tak ciekawie... Jakie masz dalsze plany ?Ciągniecie do końca czy jakiś przestój ? Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 19.10.2013 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Witaj Renata... mój dom też mi się podoba a jak widzę to mamy podobne gusta Jeśli chodzi o dbałość to ciągle z mężem dbamy o wszystko i wiele rzeczy robimy własnymi rękoma ale za to mamy wszystko ogarnięte tak jak to być powinno. Nie wyobraża sobie budowy bez nerwów... mają one swoje plusy i minusy. Nie ukrywam też, że Nasza budowa bardzo zbliżyła mnie z mężem dużo razem rozmawiamy ze sobą i wspólnie na niej poświęcamy Nasz wolny czas na pracy Obecnie mamy już jak chyba pisałam stan surowy zamknięty. Mamy okna, drzwi a więc zabraliśmy się za wodę i elektrykę. Jutro chłopacy kończą elektrykę tzn przeciągną kilka kabelków, obsadzą puszki na 7mm i obsadzą skrzynkę i poukładają w niej wszystkie kable. Woda jest po testach ciśnieniowych i jest OK. W międzyczasie chłopacy zamykają dach wełną aby za 4 tygodnie weszła ekipa od tynków Jeszcze przed tynkami będziemy podpinać odkurzacz centralny bo podjęliśmy na ostatnią chwilę taką decyzję. Nie wiem jeszcze czy w tym roku pójdą wylewki... mam nadzieję, że pogoda dopisze i uda się je wylać to przez zimę można byłoby ogarniać wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 19.10.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Święta prawda że budowanie zbliża.Jesteśmy na tych samych etapach. Mam nadzieję że znajdziemy ekipę od c.o. i zdążymy zrobić wylewki by tak jak piszesz zająć się "wykańczaniem "Piszesz że niedługo tynki czyli udało Ci się znaleźć ekipę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 20.10.2013 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Renatko tak udało mi się znaleźć ekipę górali więc zobaczymy jak to będzie w rozrachunku końcowym Mam też fajną ekipę od centralnego i w sumie oni mi robią całą wodę w domku wraz z centralnym. Ekipa od prądu też jest suuuper. Jak na razie narzekać nie mogę ale i tak więcej wypowiem się jak już wszystko będzie uzytkowane Nie mam jeszcze ekipy od wylewek chociaż mam namiary na sprawdzone dwie i tu zobaczymy na kogo padnie. Wczoraj na budowie udało nam się znowu posprzątać i śmieci popakować do worków w celu ich wywiezienia. Dzisiaj siedzą elektrycy i koncza swoja prace. Wszystko powoli do przodu. Od wtorku cd. wełnowania dachu. Nie kupiłam jeszcze schodów na stryszek hmmm zapomniałam nooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 20.10.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Kurczę, ja to już bym chciała u siebie .... a tu trza powolutku, ale będzie wolniej i dokładniej Właśnie szukam kogoś do centralnego. Dostałam namiar na gościa z F.M. -chwalony nie raz, ale niestety zwodzi mnie od dwóch tygodni. Ktoś jeszcze ma podjechać w tygodniu. A myślałaś o wylewkach anhydrytowych ? Powodzenia z góralami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 21.10.2013 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Mogę Ci dać namiar na mojego wykonawcę od centralnego. Pogadać możesz... Jeśli chodzi o wylewki o anhydrytowe to nawet nie wiem czym się to je :) Pośpiech nie jest wskazany więc nie poganiaj ani czasu a już nie ekip My też powoli ogarniamy wszystko a jeszcze duuuuużo tego zostało Czym będziecie grzali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 21.10.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Jeśli możesz to podaj namiar na priv Grzać chcemy węglem, normalnie z łopaty, za to z buforem ciepła , tak sobie umyślałam . Pośpieszać nie będę , choć bardzo bym chciała, a moje dziewczyny to się już doczekać nie mogą - na swoje pokoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.11.2013 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Na dość długi czas zawiesiła swoje pisanie dotyczące budowy. Nie ukrywam, że czasu wciąż brakuje bo przy pięknej pogodzie siedzimy na działce i cos tam sobie dlubiemy, poza tym miałam problemy z laptopem. W dzień dzisiejszy Nasza budowa stoi i czeka na tynkarzy. Maja dać znać po 15 listopada kiedy wchodzą. Elektryka skończona, woda rozprowadzania, lada chwila mam nadzieje wejdzie ekipa od centralnego odkurzacza no i te tynki Nasze wyczekiwane. Schody nasze nieszczęśliwe zostały poprawione a dach zaplanowany tak więc w domu stało się znacznie ciepłej i nie wieje na prawo i lewo z każdej dziury:) Teren wokół domu również systematycznie sprzątam aby było miło i przyjemnie przebywać na działacze. Od paru też dni przesiadywalam budowie i szlifowania stół zrobiony przez górali aby mógł posłużyć na przyszłość . Dzisiaj udało mi się go w końcu pokryć farba w kolorze dębu i wygląda suuuuper (niestety zdjęcia brak). To by było na tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.11.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Dzień Dobry Wpadłam pooglądać domek ... bardzo mi się podoba, chyba będzie funkcjonalny . Dachówka bardzo ładna a i okna tez super i kolor i świetny, super, że wybraliście trzyszybowe z ciepłą ramką i sześciokomorowe... te oka są super.. natomiast z doświadczenia wiem, że majstry okienni powinni je podeprzeć.. niestety wylewek nie macie (nie wiem czy jeszcze, ale chyba nie.. ) wiec są dwa sposoby ich montażu.. na... jakby ramach okiennych, lub podparcie . Ja mam też takie okna i wiem, że są przeokropnie ciężkie... majstrom kazałam podeprzeć na.. śrubach rzymskich z dospawaną blachą.. w dzienniku u mnie to jest chyba pokazane. też poszli na łatwiznę i chcieli zostawić je w powietrzu.. pod oknami już po wylewkach (nie wylewaliśmy wylewek pod progami) robiliśmy ciepły beton z perlitobetonu.. super izolacja przed zimnem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 12.11.2013 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 (edytowane) Wstawię kilka zdjęć mojego domu i nie tylko... na razie nie ma co fotografować bo praktycznie poza wodą i elektryką nic się nie dzieje mam nadzieję jednak, że to niebawem się zmieni ) skrzynka oddzielna na domofon i do bramy - niestety przegapiliśmy ten temat i teraz jest jak jest a to Nasza maleńka elektryka Edytowane 12 Listopada 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 12.11.2013 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 No elektryka strasznie "maleńka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 13.11.2013 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Mała, nie mała ważne aby działała:) Chwale się: mam poprowadzone rurki pod centralny odkurzacz:) decyzja już nie do odwołania co do tego sprzętu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 13.11.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 hej, dawno nie zagladalam do ciebie jak sie zakonczyla sprawa schodow ? bedziecie dzialac przez cala zime czy przerwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 13.11.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Też chcę odkurzacz centralny. Jaki wybrałaś czy może jeszcze nie dokońca wiesz jaki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 13.11.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 oooo powiedz coś o odkurzaczu... znaczy o rurkach - gdzie masz wyjścia?? czy długość rury to standard czy można jakie się chce?podobno w kuchni robi się coś na zasadzie "szufelki" - wiesz o co kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 14.11.2013 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) hej, dawno nie zagladalam do ciebie jak sie zakonczyla sprawa schodow ? bedziecie dzialac przez cala zime czy przerwa ? Yaa schody poprawione na tyle na ile to było możliwe. Osobiście WPROWADZIŁA BYM jeszcze małe poprawki dodatkowo ale chyba będzie lepiej jak więcej nie będzie nic ruszał. Zima mam nadzieje, ze pozwoli nam dalej działać. Obecnie czekamy na tynki:) Edytowane 14 Listopada 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 14.11.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 a nie boisz sie temperatur na dworze przy tynkowaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 14.11.2013 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) Odkurzacz na jaki się zdecydowaliśmy i od zeszłego roku byłam do niego przekonana to BEAM model 355. Opinie też były różne ale z przewaga pozytywnych. Niewątpliwie więcej będę mogła się wypowiedzieć jak juz będę jego użytkowniczka w 100%. Wyjścia na rury mam usytuowane: salon, wiatrołap, korytarzy u mojej mamy, góra domu to korytarz oraz Nasza sypialnia. Rura ma 9 metrów dlugosci aby był swobodny dostęp do wszystkich kątów. Cała instalacja do tego modelu jest dostosowana do 45 metrów orurowania przy czym u mnie weszło 36metrow. Ilość gniazd do 8 - mam 8 z gniazd czego 5 do rury i 3 łopatki, które znajdują sie: w kuchniach (moja i mamy, pomiędzy piecem a woda a 3-cia łopatka pod kominkiem jakby się coś posypalo:). Edytowane 14 Listopada 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 14.11.2013 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 a nie boisz sie temperatur na dworze przy tynkowaniu ? Boje się ale mocno wierze, ze będzie dopisywać pogoda. Ekipa wchodzi za tydzień w piątek. Z braku pogody pójdzie ogrzewanie. Tynki kładziemy gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 14.11.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 ja kladlam diamant, bardzo twardy tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts