sebm 02.02.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) Witam, z jakich profili zbudować półkę z kg w łazience i obudować ja płytkami. Mój glazurnik proponuje profil ościeżnicowy, tylko czy taki drogi jest potrzebny. Półka w kształcie litery S, odstajaca od ściany, cała zabudowana płytkami 30x60, półka do samego sufitu. W czy muszą być jakieś super profile, osprzęt czy wystarcza takie jak do sufitów podwieszanych poparte jakimiś kontownikami do ściany. Edytowane 2 Lutego 2013 przez sebm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 04.02.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Trudno ocenić bez szkicu z wymiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 04.02.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Zwykłe profile UD i CD, oraz płyta wystarczą. Jeśli za wiotkie to dodatkowo płytę kręcisz. Ościeżnicowy to gruba i ciężka stal, a co za tym idzie droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebm 04.02.2013 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) Pólka taka; wymiar płytek 30x60 "odciągnięte" od ściany na głębokość geberita glazurnik chce profil ościeżnicowy zastosować na poprzeczne wzmocnienia, bo mówi że jak okleimy płytkami to może półka nie wytrzymać ciężaru bo to 20 płytek czyli około 80 kg, a tylko góra przyczepiona do sufitu, a dół wsparty na gebericie Edytowane 4 Lutego 2013 przez sebm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 04.02.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Tu głębokość jest ważna, a nie szerokość czy wysokość. Jeśli ma to być w miarę głęboki mebel to może mieć rację, ale kilku kwestii tym profilem nie rozwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebm 05.02.2013 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Możesz rozjaśnić o co ci chodziło? głębokość półki to 20 max 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 05.02.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Fizyka : ). Czym głębsza półka tym większe prawdopodobieństwo, że coś strzeli. Jeśli chcesz usztywnić bardziej całą konstrukcję to dołóż parę złotych i zamiast płyty g-k daj płytę osb, choćby 8mm lub 10mm. Najważniejszy jednak jest sposób mocowania do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebm 05.02.2013 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 05.02.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Mnóstwo pytań. Z czego ściana, jaki rodzaj i grubość płytki. Czy to najtańsza 6-7mm czy Tubądzin Alabastrino 10mm? Co tam będzie stało? Przewidywane obciążenie i czy ktoś przypadkiem podczas sprzątania się nie zapomni i się nie oprze, albo złapie za tę półkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebm 05.02.2013 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) kupiłem profile ua50 chyba ramki i u?? do ściany 50, czy są one twardsze niż cw?a stały tu będą pierdoły łazienkowe, raczej nie ciężkie, plytka opirus opoczno 8mma czy płyta 12,5 wszędzie x2 Edytowane 5 Lutego 2013 przez sebm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej - monter gk 15.02.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) Wykonałem test półki, ale wykonanej na profilach CW/WU 75, jak wypadł oceńcie sami Myślę, że profile UA nie są potrzebne to tego rodzaju konstrukcji. Na górnej półce leży 90 kg, na dolnej 70 kg. szerokość półki 30 cm, jej długość 2 m, a jak została wykonana, znaleść można tutaj http://plyty-gipsowe-porady-montera.pl/test-polki-gk-wykonanej-na-profilach-uwcw-75 Edytowane 15 Lutego 2013 przez Andrzej - monter g/k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 15.02.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 No fajnie, tylko gdzie najważniejsze w tym wszystkim są wspomniane wcześniej płytki glazury? Przecież sama płyta może sobie pracować, ważne co się dzieje po obłożeniu jej szkłem, ceramiką lub choćby szpachlą i pomalowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts