Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W dzisiejszych czasach robota zduna to rodzaj fanaberii dla fascynatów. A wszystko co niestandardowe i nie made in china ma swoją cenę... Niestety. Ale w Waszym domu taki piec to chyba must have, prawda?

 

Największy koszt to niestety kafle, a że ostatnio takie urządzenia stały się bardzo popularne to i ceny poszły w górę. Mam cennik kafli z kaflarni koło Białegostoku sprzed 2 lat, sprawdzałam ceny obecnie - są o 50-60% wyższe :jawdrop:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/882/#findComment-6196895
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • marimag

    10298

  • bogumil

    2217

  • bionda

    1933

  • Bastki

    1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Największy koszt to niestety kafle, a że ostatnio takie urządzenia stały się bardzo popularne to i ceny poszły w górę. Mam cennik kafli z kaflarni koło Białegostoku sprzed 2 lat, sprawdzałam ceny obecnie - są o 50-60% wyższe :jawdrop:

 

No to nieźle. A może coś taniej będzie od sąsiadów z zagranicy sprowadzić?

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/882/#findComment-6196992
Udostępnij na innych stronach

Melasko,uniwersalny przepis na szpinak do wszystkiego to szpinak z ricottą +czosnek,jesli chcesz aby był ścisły to wrzuć jajko do duszonego szpinaku.

 

Ja czasem taki farsz zawijam w warkocz z ciasta francuskiego ,pod szpinak daję centymetrowy plaster dobrej szynki.Voila.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/882/#findComment-6198097
Udostępnij na innych stronach

Mel,daję przepis,łatwizna i razem z pieczeniem nie trwa dłużej niż pół h.

 

Kupujesz gotowe ciasto francuskie.

Farsz: szpinak gotujesz tzn ja duszę na oliwie z czosnkiem,gdy nie jest już wrzący ale nadal gorący wrzucasz do niego opakowanie sera ricotta i całe surowe jajko ,mieszamy i dorawiamy do smaku,ja nie żałuję białego pieprzu.

 

Na rozłożonym ciescie ,przez środek układasz szynkę,na nią dajesz farsz szpinakowy,ciasto po prawej i lewej stronie farszu nacinasz w paski i zawijasz w warkocz,smarujesz jajkiem i pieczesz,powinno wygladać tak: http://jemcoumiem.pl/wp-content/uploads/2013/04/warkocz-ze-szpinakiem.jpg

 

Zdjęcie zestrony"jem co umiem" tam jest łopatologiczna instrukcja obrazkowa tylko widzę,że przepis trochę inny.Zasada ta sama.

Edytowane przez bionda
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/882/#findComment-6198222
Udostępnij na innych stronach

A teraz z innej beczki,co myślicie o takiej paterce w celu ułożenia świątecznych bzdetów czy takie coś pasuje do zupełnie nowoczesnej kuchni?http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/37/23/38/79/3723387974
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/882/#findComment-6198237
Udostępnij na innych stronach

Dziś mamy malutka ale jakże sympatyczną rocznicę.

Równiutko rok temu, poznałysmy się.

Z niektórymi z Was, znałam się wcześniej z innych wątków, ale dopiero mój pierwszy, własny kąt, przyczynił się do bliższego poznania i do zaprzyjaźnienia się z Wami.

Serdecznie Wam dziękuję, za to, że jesteście, zaglądacie, pamiętacie, wspieracie, kibicujecie i ufacie na tyle, żeby powierzać mi swoje sekrety, dzielić się problemami.

Mam ogromne szczęście, że Was poznałam.

Wiele dla mnie znaczycie.

Dzięki Wam, zmieniłam w sobie to i owo, patrzę na pewne rzeczy inaczej niż kiedyś, dojrzałam, wyrosłam, urosłam.

 

Całuję Was wszystkie i każdą z osobna.

Dziękuję Wam....aniołki :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/882/#findComment-6198456
Udostępnij na innych stronach

Dziś również...

 

NASZA KOCHANA BECIA OBCHODZI URODZINY.

 

SŁOŃCE TY NASZE....

 

ŻYCZĘ CI WSZYSTKIEGO CO NAJPIEKNIEJSZE. ZDROWIA BO NAJWAŻNIEJSZE, SZCZĘSCIA I MIŁOSCI, POGODY DUCHA, USMIECHU, SIŁ....., NO I KASY BO BEZ NIEJ, REALIZACJA PEWNYCH PLANÓW NIE JEST MOZLIWA.

 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/882/#findComment-6198464
Udostępnij na innych stronach

Aneczko:hug:dla mnie też jestes Bardzo Ważną Osobą,no po prostu VIP nr 1:yes:

 

Gdyby nie Twój wątek nie wiedziałabym,że są na tym swiecie takie fajne babki i do bitki i do wypitki:lol2:

 

Wspierać i kibicować będziemy tak długo jak trzeba będzie.

 

Aniu ,nos do góry i proszę włączyć tryb pozytywnego myslenia:yes:

 

http://www.youtube.com/watch?v=CExEU-PFajM

 

Tina zawsze daje mi energetycznego kopa!

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/882/#findComment-6198468
Udostępnij na innych stronach

O MATKO BOSKO....ale się wzruszyłam:D To na te okoliczność zamówiłam catering:D

 

http://img706.imageshack.us/img706/2761/yyx7.jpg

 

http://img132.imageshack.us/img132/7573/orx0.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/882/#findComment-6198482
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Aniu:hug:

I podpisuję się nogami i "ręcami" pod tym co napisała Bionda......są tu przefajne dziewczyny i proszę....weź się w garść Anko i nie zostawiaj nas na tak długo jak ostatnio!!!!!

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/882/#findComment-6198484
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...