pestka56 23.03.2016 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Gdzieś jest, tylko go jeszcze nie wystawili na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7070148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 23.03.2016 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 No to super!I co w tej sytuacji ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7070179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.03.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Cierpliwosć i upór Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7070192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 23.03.2016 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Cierpliwosć i upór A czas ucieka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7070328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.03.2016 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Toż nie zając Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7070914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 24.03.2016 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Dziewczyny, przepraszam ale nie mogę :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7070932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.03.2016 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Dziewczyny, przepraszam ale nie mogę :rotfl: [ATTACH=CONFIG]350979[/ATTACH] :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7070950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 24.03.2016 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Jaja wymiatają KA wymiata nie mogę wstawić emotikonek przpisu na żur nikt nie ma dziasiaj mam urlop - będą zakupy, a pózniej pichcenie - już się boję ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7070953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.03.2016 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Absolutnie jajeczne jaja :rotfl: :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7070982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.03.2016 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 (edytowane) Biondziu a ciebie co napadło ? :lol2: Mamiku, Ja mam przepisy i na żur i na zurek i na barszcz biały ale nawet jesli teraz nastawisz to nie zdązy się ukwasić na niedzielę Ta paciaja potrzebuje od 5 do 7 dni kwitnięcia. Proces mozna trochę przyspieszyc dodając wode z ogórków kiszonych lub skórkę z PRAWDZIWEGO CHLEBA na PRAWDZIWYM ZAKWASIE ale obawiam sie, ze i na te sztuczki jest za późno. Jesli chcesz spróbować i zobaczyc co i jak to proszę. Przepis na żurek Składniki • 5 łyżek mąki żytniej 2000 • 500-700 ml wody • 4 ząbki czosnku • 3 listki laurowe • 5 ziaren ziela angielskiego Przygotowanie 1. Do słoika wsypuję mąkę, dodaję wodę i przekrojone na pół ząbki czosnku. 2. Mieszam dokładnie, dostaję listki i ziele. Słoik przykrywam gazą lub lnianą ściereczką i pozostawiam na blacie przez kilka dni. 3. Jeśli chcę przyśpieszyć fermentację dodaję łyżkę zakwasu na chleb lub łyżkę soku z kiszonych ogórków. 4. Zakwas mieszam codziennie. Gdy pachnie i smakuje kwaskowo to znak, że jest już gotowy. Zakwas przelewam do butelki i trzymam w lodówce. Przepis na żur owsiany Składniki • 6 czubatych łyżek płatków owsianych • 5 ząbków czosnku • 4 listki laurowe • 10 ziaren ziela angielskiego • 2 łyżki soku z kapusty lub kiszonych ogórków niepasteryzowanych (celem zaszczepienia kwasu mlekowego, wtedy zakwas szybciej dojrzewa) Można pominąć ale musi dłużej stać aby skwaśnieć. • 700 ml letniej wody Przygotowanie 1. Płatki owsiane mielę w młynku do kawy na mąkę. 2. Ząbki czosnku przekrawam na pół. 3. W dużym słoju lub kamionce mieszam wodę z mąką, przyprawami, czosnkiem i sokiem z kapusty lub ogórków. Jeśli go nie mam pomijam ten etap. 4. Przykrywam gazą i zostawiam na minimum 5 dób, mieszając codziennie minimum 1 raz drewnianą czystą łyżką. 5. Gdy zakwas pachnie kwaśno i słodko to znak, że jest gotowy do użycia. Przepis na żur gryczany Składniki • 5 czubatych łyżek maki gryczanej • 5 ząbków czosnku • 4 listki laurowe • 10 ziaren ziela angielskiego • 2 łyżki soku z kapusty lub kiszonych ogórków niepasteryzowanych (celem zaszczepienia kwasu mlekowego, wtedy zakwas szybciej dojrzewa) Można pominąć ale musi dłużej stać aby skwaśnieć. • 700 ml letniej wody Przygotowanie 1. Ząbki czosnku przekrawam na pół. 2. W dużym słoju lub kamionce mieszam wodę z mąką, przyprawami, czosnkiem i sokiem z kapusty lub ogórków. Jeśli go nie mam pomijam ten etap. 3. Przykrywam gazą i zostawiam na minimum 5 dób, mieszając codziennie minimum 1 raz drewnianą czystą łyżką. 4. Gdy zakwas pachnie kwaśno i słodko to znak, że jest gotowy do użycia. Edytowane 24 Marca 2016 przez marimag Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7070986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.03.2016 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Pozostaje kopnąć się do Lidla, Tesco, albo innego markeciku i nabyć butelkowany zakwas żurkowy, przeczytawszy uprzednio dokładnie etykietę.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7070994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.03.2016 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 W marketach bym nie kupowała. Na bazarach czy targowiskach jest w sprzedaży taki zakwas który na etykiecie ma napisy czcionką nazistowską.Jest dobry i kiedyś go używałam.Nie wiem czy u mamiku ta firma jest dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7071008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.03.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Dzięki Mari Wszystkie przepisy zapisane na zaś. Pestko a robiłaś kiedyś taki butelkowany?? Warto zaryzykować?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7071014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 24.03.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Marii! Cudne przepisy na żurki! Będę próbować! Tylko nie na te święta na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7071016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.03.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 czcionką nazistowską. a jaka to czcionka?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7071017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.03.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Szwabacha, taki niemiecki gotyk, Pusiu. Ja mam targ pod bokiem i tam kupuję butelkowany. Ale kiedyś robiłam na marketowych. Powiem, że ja jakiejś różnicy nie wyczuwam. W końcu najwięcej zależy od samego kucharzenia, trzeba smak na zupę dobry ugotować, dodać wszystkie specjały i przyprawy. Zakwas, to tylko zakwas. Ale to moje zdanie, a ja jestem taka sobie kucharka. Pocieszam się, moje gotowanie ludziom smakuje. Mam bażanta w garze właśnie. Dostałam ptaka , a on nie może czekać i wkleił mi się jako dodatkowa robota. Będzie pyszny rosół. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7071039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 24.03.2016 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 :hug:Mari, dziękuję jesli w tym roku już za późno, to trudno, ale za przepisy baaaardzo dziękuje, zapisane, spróbuję testowo po świętach Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7071106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.03.2016 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Dziewczynki zajrzyjcie do mnie i zagłosujcie na borsuka bo jest remis i dalej nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7071190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.03.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 No, ja już się wypowiedziałam. Zostaw łobuza jeśli tylko nie stanowi zagrożenia dla kotów. Trzeba przyznać, że przebiłaś mojego łosia A ja wczoraj pracowałam w ogrodzei i byłam obserwowana zza drogi 8 m ode mnie stała sobie z godzinę parka sarenka z koziołkiem i trochę na mnie patrzyli, a troche jedli zieleninkę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7071237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.03.2016 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Pusiu, wziełam normalnie siem kurna wypowiedziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1335/#findComment-7071298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.