dana1s 17.01.2017 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 [ATTACH=CONFIG]378778[/ATTACH] Ale tu się mokro zrobiło;) Mnie się najbardziej podoba ten strumyk. Mój jest podobny, to ten który odprowadza wodę ze stawu. Chcę go obsadzić czymś cieniolubnym, chyba to będzie mix host i irysów, przeplecionych sitem i podsadzone kopytnikiem i huttunią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 17.01.2017 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Tak , mamy mokro HOUTUNIA raczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 17.01.2017 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 A co za różnica ...niech jest tułacz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 17.01.2017 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Różnica jednak jest bo jak laik szuka w necie tego co guru napisało to ma problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 17.01.2017 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Dzięki Bogu ze mnie żaden guru Więcej nie będę pisała jak takie babole strzelam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 17.01.2017 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 O nie! Tak to Ja się nie bawię. Skoro sam minister spraw zagranicznych strzela arcy badyle to Tobie też się może zdarzyć mała literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 20.01.2017 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 dziędobryyyyoo teraz ogrodowo! juz sie nie mogę doczekać jak śniegi puszczą. Mam do wycięcia parę konkretnych sosen i potrzebuję parę tysięcy na nowe badyle. wiosno, przybywaj!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 20.01.2017 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Taaaa... mój ślubny w styczniu tulipany sadził, więc po co czekać aż śniegi stopnieją... Marija... ten wąwóz ze stawim okiem trzeba było ze śniegu na działce usypać i byś miała swoją własną prywatną makietę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.01.2017 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Hej laski Krótki, zwięźle i na temat... Mam Elninjo w brzuchu i nie tylko Chyba dorwala mnie jakaś grypa źoładkowa. W ferie chyba machne makietę bo nijak narysować to co sobie wymyśliłam. Pozdrowienia znad grobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 22.01.2017 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 ... ale dzieciaki będą miały frajdę przy robieniu makiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 22.01.2017 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 No nie wiem... Wole.sama bo jak mi zaczną "pomagać" to nikt tego nie odtworzy w realu Jak tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 23.01.2017 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Po wnikliwej analizie zdjęć własnych i satelitarnych, doszłam do wniosku, że nie uda mi się zrobić dokładnie tego co sobie wymyśliłam. Mam za małą działkę aby ją częściowo obniżyć i częściowo podnieść Przeszkadza mi też kilka drobiazgów jak dom , ogrodzenie z bramą, planowane ścieżki i staw który jest gdzie jest i raczej go nie przesune. Żeby nie było, mam jeszcze kilka innych pomysłów i pewnie efekt końcowy będzie składową ich wszystkich. Siem obaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.01.2017 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Przeniosłam sie z telefonu do kompa i wcieło mi sieć Szybko odpowiem bo nie wypada milczec gdy tyle dobrych rad poleciało no i zdementowac pogłoski TAR, bo o żadnym ogrodzie angielskim nie było mowy. Tak jak pisze TAR chcę czegos co wystepuje u nas w naturze a nie ananasy czy inne typowo bagienne rosliny z szerokości i długości hu wie której. Lasy uwielbiam, zreszta nie przez przypadek padł wybór na ten a nie inny dom. Mam tam lasy wszedzie ...przez płot również, dlatego własnie nie chcę cudowac i robic Anglii czy innej Toskani lub nie daj Bóg Japonii bo będzie to wygladało jak kwiatek do kozucha Łażę po lasach po kilkanaście razy w roku i dopiero teraz gdy sama sie przymierzam do jego zrobienia u siebie, dotarło do mnie, ze jakoś nie specjalnie przygladałam sie do tej pory lesnym ksiurom. Drzewa to wiadomo a czym bardziej powyginane tym piekniejsze, mchy i paprocie a jakże no bo nos cały czas w ziemi i tropie grzyby ale ksiurów jakos nie kojarzę. Cos mnie tam wpienia jak ide na pałkę i dostaję jakąs gałęzią w oko ale co to ? ...pustka we łbie ! TAR, a czy bagno i wąwóz i staw jakos się ze soba gryzą ???? Rezygnuję z wąwozu bo działka ciut za mała ale coś w tym guscie powstanie Kamilo o klonach ale drzewach własnie od kilku dni intensywnie myslę ale o DRZEWACH a nie o krzakach. Potrzebuję roslin do pietra średniej wysokości . Matko naturo, no własnie jakoś ta leszczyna ostatnio mnie zaintrygowała.Mysle o niej Orzeszki chyba bardziej dla wiewiórów bo nikt u mnie w domu nie lubi orzechów a Ja osobiscie najbardziej włoskie,pekan i nerkowce no ale tez raczej tylko w ciastach niz do takiego dziobania. Proponowane przez ciebie krzewuszki, zylistki kwitna a Ja chcę czegos nie kwiecistego. Chodzi mi po głowie jeszcze jarzębina . Pestko, dziekuje za propozycje. Zredukowałam trochę Twoje propozycje Bez czarny (Sambucus nigra) - pewnie że tak ale przy kurniku raczej tylko kiedy ten kurnik powstanie Brzoza 'Doorenbos' (Betula utilis var. jacquemontii 'Doorenbos') - no pewnie ze tak i to w ilosciach hurtowych ale pendula Grujecznik japoński (Cercidyphyllum japonicum) - ale to drzewo Klon tatarski (Acer tataricum) - tu mnie zgwałciłaś emocjonalnie !!! TAR, BARDZO mi pomagacie bo wiem czego nie chcę. Pomagacie mi redukowac a to bardzo duzo. Czuje a nawet słysze jak Dana ostrzy siekierę wiec może przeniesiemy się z tą dyskusja do mnie, co ? Serdecznie zapraszam a Danę przepraszam. Jarzębina też kwitnie O, proszę: http://zielnik-karpacki.pl/application/images/uploads/albums/album_20/roslina_238/357.jpeg Generalnie wszystko jakoś tam kwitnie, prócz paproci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.01.2017 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 A słyszałas o kwiecie paproci ? Ha! Zatkało kakao No pewnie, ze jarzebina cos tam ma ale ten kwiat nie ocieka jak w innych. Danusia i zresztą wy wszystkie macie na mnie zły wpływ i zarazacie mnie troszkę pewnymi swoimi miłosciami. Żesz kurna, muszę sama się dyscyplinować, zeby nie uciec w bok z drogi która obrałam, czyli przez las Zmierzam do tego, ze mi sie psia mać Kalina spodobała :oco wy ze mna robicie ! Witaj Asiu. Wysłałam ci krzepiącego sms-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.01.2017 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Odpisałam Ci już na niego 100 lat temu Mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.01.2017 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 No to chyba wysłałas gdzies w kosmos bo nic nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 24.01.2017 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 daję radę... Dziś mnie mój ślubny zaskoczył - po wizycie w UG nie zmartwił się że domu nie wybuduje, tylko że ogródka nie będzie miał duuuużego byliśmy w UG, żeby się w końcu z tą papierologią przed budową ruszyć... pani w urzędzie mówi - nie dostaniecie WZ bo to ziemia III klasy, etc... etc... a mój ślubny taki zawiedziony wyszedł z tego urzędu i mówi, że on już w wyobraźni brzozy i lilaki, hortensje i trawy sadził na tej naszej działce, a tu taki klops... ... naoglądałam się kalin u Danusi - CUDOWNOŚCI!!! Zachorowałam... Jarzębiny się kiedyś od frontu przy furtce sadziło, żeby ci złe do obejścia nie wchodziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.01.2017 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Hej Nie kumam z tą ziemią Tłumacz! To se nawsadzam samych jarzebin!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 24.01.2017 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 ajjj.... wiedziałam że z tą działką problemy będą... jak nie urok to sraczka... nam chyba nie dane będzie tej chałupy wybudować... w UG powiedzieli nam, że ziemia na której chcemy się budować jest klasy III a i b i oni nam WZ nie wydadzą... wniosek możemy złożyć, ale odpowiedź będzie odmowna.... no i co teraz? zdecydowaliśmy, że będziemy składać wniosek, potem się odwoływać i czekać na cud A taki ogródek już sobie wyobraziliśmy No i mój chłop dojrzał już do budowania jak śliwka latem a oni mu mówią spadaj... jesteś śliwka robaczywka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.01.2017 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 No ciekawe z tą ziemią... Też mam klasę 3, konkretnie 3b, ale na moja działkę był MPZP, gdzie przewidziano możliwość budowy domu. Musiałam w starostwie składać pismo o wyłączenie z produkcji rolnej terenu przewidzianego na dom, podjazd i ścieżki. Tak że ogród zakładam na działce rolnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts