Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

[ATTACH=CONFIG]378778[/ATTACH]

Ale tu się mokro zrobiło;)

Mnie się najbardziej podoba ten strumyk. Mój jest podobny, to ten który odprowadza wodę ze stawu. Chcę go obsadzić czymś cieniolubnym, chyba to będzie mix host i irysów, przeplecionych sitem i podsadzone kopytnikiem i huttunią:D

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej laski :)

Krótki, zwięźle i na temat...

Mam Elninjo w brzuchu i nie tylko :evil:

Chyba dorwala mnie jakaś grypa źoładkowa.

W ferie chyba machne makietę bo nijak narysować to co sobie wymyśliłam.

Pozdrowienia znad grobu :bye:

Po wnikliwej analizie zdjęć własnych i satelitarnych, doszłam do wniosku, że nie uda mi się zrobić dokładnie tego co sobie wymyśliłam.

Mam za małą działkę aby ją częściowo obniżyć i częściowo podnieść :(

Przeszkadza mi też kilka drobiazgów jak dom ;), ogrodzenie z bramą, planowane ścieżki i staw który jest gdzie jest i raczej go nie przesune.

Żeby nie było, mam jeszcze kilka innych pomysłów i pewnie efekt końcowy będzie składową ich wszystkich.

Siem obaczy :)

Przeniosłam sie z telefonu do kompa i wcieło mi sieć :sick:

Szybko odpowiem bo nie wypada milczec gdy tyle dobrych rad poleciało no i zdementowac pogłoski TAR, bo o żadnym ogrodzie angielskim :jawdrop::wtf: nie było mowy.

Tak jak pisze TAR chcę czegos co wystepuje u nas w naturze a nie ananasy czy inne typowo bagienne rosliny z szerokości i długości hu wie której.

Lasy uwielbiam, zreszta nie przez przypadek padł wybór na ten a nie inny dom.

Mam tam lasy wszedzie :)...przez płot również, dlatego własnie nie chcę cudowac i robic Anglii czy innej Toskani lub nie daj Bóg Japonii bo będzie to wygladało jak kwiatek do kozucha :sick:

Łażę po lasach po kilkanaście razy w roku i dopiero teraz gdy sama sie przymierzam do jego zrobienia u siebie, dotarło do mnie, ze jakoś nie specjalnie przygladałam sie do tej pory lesnym ksiurom.

Drzewa to wiadomo a czym bardziej powyginane tym piekniejsze, mchy i paprocie a jakże no bo nos cały czas w ziemi i tropie grzyby ale ksiurów jakos nie kojarzę.

Cos mnie tam wpienia jak ide na pałkę i dostaję jakąs gałęzią w oko ale co to ? ...pustka we łbie !

TAR, a czy bagno i wąwóz i staw jakos się ze soba gryzą ????

Rezygnuję z wąwozu bo działka ciut za mała ale coś w tym guscie powstanie :)

Kamilo o klonach ale drzewach własnie od kilku dni intensywnie myslę ale o DRZEWACH a nie o krzakach.

Potrzebuję roslin do pietra średniej wysokości .

Matko naturo, no własnie jakoś ta leszczyna ostatnio mnie zaintrygowała.Mysle o niej :)

Orzeszki chyba bardziej dla wiewiórów bo nikt u mnie w domu nie lubi orzechów a Ja osobiscie najbardziej włoskie,pekan i nerkowce no ale tez raczej tylko w ciastach niz do takiego dziobania.

Proponowane przez ciebie krzewuszki, zylistki kwitna a Ja chcę czegos nie kwiecistego.

Chodzi mi po głowie jeszcze jarzębina .

Pestko, dziekuje za propozycje.

Zredukowałam trochę Twoje propozycje :lol2:

Bez czarny (Sambucus nigra) - pewnie że tak ale przy kurniku raczej tylko kiedy ten kurnik powstanie :sick:

Brzoza 'Doorenbos' (Betula utilis var. jacquemontii 'Doorenbos') - no pewnie ze tak i to w ilosciach hurtowych ale pendula :D

Grujecznik japoński (Cercidyphyllum japonicum) - ale to drzewo :(

Klon tatarski (Acer tataricum) - tu mnie zgwałciłaś emocjonalnie !!!

TAR, BARDZO mi pomagacie bo wiem czego nie chcę.

Pomagacie mi redukowac a to bardzo duzo.

Czuje a nawet słysze jak Dana ostrzy siekierę wiec może przeniesiemy się z tą dyskusja do mnie, co ?

Serdecznie zapraszam a Danę przepraszam.

Jarzębina też kwitnie :p

O, proszę:

http://zielnik-karpacki.pl/application/images/uploads/albums/album_20/roslina_238/357.jpeg

Generalnie wszystko jakoś tam kwitnie, prócz paproci ;)

A słyszałas o kwiecie paproci ? ;)

Ha!

Zatkało kakao ;) :rotfl:

No pewnie, ze jarzebina cos tam ma ale ten kwiat nie ocieka jak w innych.

Danusia i zresztą wy wszystkie macie na mnie zły wpływ i zarazacie mnie troszkę pewnymi swoimi miłosciami.

Żesz kurna, muszę sama się dyscyplinować, zeby nie uciec w bok z drogi która obrałam, czyli przez las :)

Zmierzam do tego, ze mi sie psia mać Kalina spodobała :oco wy ze mna robicie ! :rolleyes:

Witaj Asiu.

Wysłałam ci krzepiącego sms-a :rolleyes:

daję radę... :D

Dziś mnie mój ślubny zaskoczył - po wizycie w UG nie zmartwił się że domu nie wybuduje, tylko że ogródka nie będzie miał duuuużego :D byliśmy w UG, żeby się w końcu z tą papierologią przed budową ruszyć... pani w urzędzie mówi - nie dostaniecie WZ bo to ziemia III klasy, etc... etc... a mój ślubny taki zawiedziony wyszedł z tego urzędu i mówi, że on już w wyobraźni brzozy i lilaki, hortensje i trawy sadził na tej naszej działce, a tu taki klops... :D

... naoglądałam się kalin u Danusi - CUDOWNOŚCI!!! Zachorowałam...

Jarzębiny się kiedyś od frontu przy furtce sadziło, żeby ci złe do obejścia nie wchodziło... ;)

ajjj.... wiedziałam że z tą działką problemy będą... jak nie urok to sraczka... nam chyba nie dane będzie tej chałupy wybudować...

w UG powiedzieli nam, że ziemia na której chcemy się budować jest klasy III a i b i oni nam WZ nie wydadzą... wniosek możemy złożyć, ale odpowiedź będzie odmowna.... :( no i co teraz?

zdecydowaliśmy, że będziemy składać wniosek, potem się odwoływać i czekać na cud :(

A taki ogródek już sobie wyobraziliśmy :( No i mój chłop dojrzał już do budowania jak śliwka latem a oni mu mówią spadaj... jesteś śliwka robaczywka... :mad:

No ciekawe z tą ziemią... Też mam klasę 3, konkretnie 3b, ale na moja działkę był MPZP, gdzie przewidziano możliwość budowy domu. Musiałam w starostwie składać pismo o wyłączenie z produkcji rolnej terenu przewidzianego na dom, podjazd i ścieżki. Tak że ogród zakładam na działce rolnej ;)