Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

no pewnie, że za takie pieniądze to sie nie kalkuluje ale ta nieruchomość nie należy do "gorących bułeczek" także z ceny można by sporo zejść. O ile oczywiście właściciel był by skłonny....

A dlaczego to ma byc dom energooszczędny ?

Mi wystarczy zwykły, tradycyjny....

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piszecie, że za droga działka...

3 lata temu, dzwoniłam do gościa, który sprzedawał tam działkę o powierzchni 980 metrów. Pan sobie zażyczył 800 tys.

To jest strasznie droga miejscowość.

Pierwsza za Wawą, granicza ze soba.

Co mnie totalnie smieszy i irytuje to to, że oddalona jest od Kątów o jakies 3 km.

Aniu jak faktycznie uda Ci sie kupic ta dzialke za fajna cene i bedziesz miala mozliwosci zeby bez problemu przerobic ten dom to kupuj :)

To Twoja decyzja. Ja nie znam sie na cenach dzialek w Warszawie. Ale mam za to kilku znajomych co przerabiali budynki na domy i zaluja. Moze pomysl o budowie domu od poczatku na tej dzialce?

rere, Ja troche umiem.

Umiem robić rzuty. Dzis rozkminiłam jak zrobić 3D.Wkurza mnie to, że podłoga i ściany mi nie wychodzą oraz to, że te gotowe stóły, krzesła i inne są takie kiepskie i mały wybór. Narendilka dała mi adresy stron, skąd mozna ściągnąć inne przedmioty.

spoty wybór tylko, za jakie grzechy mam płaciś za krzesło !!!! Wirtualne krzesło !!!!

Mało damowych obrazków.....cwaniaczki.

Sciany, okna, drzwi i takie tam to pikuś, ale uważam, że więcej powinno dziac się automatycznie. Na przykład zamykając pomieszczenie ścianami, automatycznie powinny sie tworzyc podłogi. Mogło by wtedy wyskakiwać okno z pytankiem: Jaka chcesz mieć podłogę? Wybierz wzór.

A tu sie trzeba bawić......

Widzę, że wkurza Cię to samo co i mnie w tym programie. W tym co ja Ci robiłam wizu podłogi tworzą się automatycznie po zakmnięciu pomieszczenia ścianami. ALe i tak trzeba wejść do bazy tekstur i pogrzebać. To mi nie przeszkadza. Sama robię sobie bazę drewna, płytek, kolorów, tapet, itp.

Płacić za meble 3D mogłabym gdybym zajmowała sie projektowaniem zawodowo. Ale dla amatora to troszkę przesada.

no własnie...

A gdzie w H3d jest cos takiego jak gumka ? Dzieciaki stale mnie trącają i robie za długie ściany. Szlak mnie trafia.....

Rysuje dom od nowa :mad:

Ni ma. :mad: Musisz kasować i robić od nowa.

Nieprawda :p

Dwukrotne kliknięcie na ścianę otwiera okienko z możliwością edycji. I tam się podaje długość ściany.

Dotarłam.

Na przyszłość proszę o wklejanie działających linków :p

Dotarłam.

Na przyszłość proszę o wklejanie działających linków :p

Jeszcze nie dawno działał :???:

A, i dużo fajnych mebli można z Google SketchUp zaimportować.

Ja tak robiłam.

Gdybyście były chętne, to opiszę co i jak.

Narendilku, ja to bym prosiła cały tutorial do SH3D