pestka56 03.02.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 http://www.rumford.com/plans.html#plans Tu są plany różnej wielkości takich kominków. Niestety w calach od 24" do 58" (szerokość otworu paleniska). Potem już lecą prawdziwe olbrzymy w stopach To łatwo przeliczysz ( http://www.jednostki-miary.pl/cale-na-centymetry.html ) i będziesz wiedziała ile miejsca potrzebujesz i na co pozwala Ci przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.02.2014 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Kasiu, jestem Ci ogromnie wdzięczna, ale przyznam, ze Twoje drążenie tematu jest tak wnikliwe, ze aż przerażające Link, który podałaś, odsyła do nikąd a ten Turek to jakis ....burak :lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.02.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Faktycznie burak:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.02.2014 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Melisko...tu nie chodzi o wygląd Czy koleżanka Pesteczka, przysle mi to co urodziła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.02.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Stajemy przed wnęką, po lewej komin. Wnękę zabudowujemy tak, że tworzy ścianę równo z końcem wystającego komina, za którą (w której) ukrywamy kominek...Ścianę można pociągnąć do końca (w prawo), lub załamać za kominkiem. Powstanie z prawej strony luka na durnostrojki (jak na wklejonym zdjęciu z ceglanym kominkiem). A może tam TV wcisnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.02.2014 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Tak też można, ale wolałabym wykorzystać istniejący komin tak, żeby nie zabierać cm pokoju. Dzięki Eniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 03.02.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Mari priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.02.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ten facebookowy link wysłał Cię w powietrze? Nieważne. Tam jest po prostu seria zdjęć z samodzielnej budowy kominka. Posłałam Ci, bo widać, jak to się robi. Dlaczego mówisz, że za bardzo drążę? Kominek to poważna rzecz i wymaga poważnego podejścia. Może być niebezpieczny, a Ty masz dzieci. Skąd wiesz czy człowiek, którego zatrudnisz do wybudowania swojego kominka, na którego będzie Cię stać, zrobi to dobrze i wedle sztuki. Musisz wiedzieć możliwie najwięcej, tym bardziej, że to nie o wkład chodzi, ale kominek otwarty. Koniec ciotkowych rad Przyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.02.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 ojj wy to zaraz ze burak no facet z wygladem na dany kraj... a co wy ksiecia zobczyc chcialyscie Ale on naprawdę Burak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.02.2014 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ten facebookowy link wysłał Cię w powietrze? Nieważne. Tam jest po prostu seria zdjęć z samodzielnej budowy kominka. Posłałam Ci, bo widać, jak to się robi. Dlaczego mówisz, że za bardzo drążę? Kominek to poważna rzecz i wymaga poważnego podejścia. Może być niebezpieczny, a Ty masz dzieci. Skąd wiesz czy człowiek, którego zatrudnisz do wybudowania swojego kominka, na którego będzie Cię stać, zrobi to dobrze i wedle sztuki. Musisz wiedzieć możliwie najwięcej, tym bardziej, że to nie o wkład chodzi, ale kominek otwarty. Koniec ciotkowych rad Przyśle Ach Ty ciotko nasza kofana Rozumiem, wiedza pogladowa ale Ty info i z USA i od Buraków...no podziwiam tylko. Szacuneczek ! Słyszałas to pierdyknięcie grzywka o podłogę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.02.2014 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 To może sobie od razu gorącą monetą ślad na czółku przypal , jak co bardziej świętojebliwi, ale za to leniwi muzułmańscy sufi. Zamiast latami walić głową w podłogę by zyskać ten piękny ślad, posiłkują się jednorazowym acz bolesnym zabiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.02.2014 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2014 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Czy tu jeszcze ktos zagląda ? Witam...i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulwa 05.02.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Oczywiście, że zagląda - czyta, kibicuje i pozdrawia:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 05.02.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Zaglądam i czekam na relację z pakowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.02.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 No przecież, że zagląda ktoś Jak nastroje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2014 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Oj dziewczynki.... Kochane jesteście, ale tak się rozłożyłam i dzieciaki zresztą też, że nie mam ani sił ani ochoty na pakowanie. Wszystko jest jak było. Nastroje ? Dół....okropny. Wiem, ze bez jakiegokolwiek ruchu nic się nie zmieni, tylko, ze jakoś i wiary w to, że coś się zmieni, nie ma Jestem już strasznie tym wszystkim zmęczona.... Piszcie co u Was.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.02.2014 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Ściskam Cię (nie za mocno, bo ja też chora - gile do pasa:mad:). Jak wyzdrowiejesz, będziesz miała więcej chęci, żeby ruszyć z pakowaniem. I do wiosny coraz bliżej.. a wiosna to najlepszy czas na sprzedaż w nieruchomościach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2014 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Staram sie jak mogę, wykrzesać z siebie choc odrobinkę, ale z czasem coraz mi trudniej. Opcji jest kilka... Albo już straciłam nadzieję, co jest chyba całkiem zrozumiałe biorąc pod uwagę wszystko co przeszłam, albo się starzeję :bash: Już nie ten wigor, nie ta wariatka, nie ten szalony optymista.... Kiedyś, za każdym razem gdy przychodziła wiosna, głęboko wierzyłam...łudziłam się, ze to tej właśnie wiosny sprzedam i co ? Wiosen było już kilka i nic sie nie zmieniło Echhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....... Mam pytanie. Czy znacie jakiś magiczny środek to czyszczenia piekarnika ? Chodzi mi przede wszystkim o szybę. Co polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2014 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Jak to nic nie piszę ? Jestem, jestem ale z doskoku bo ekipa na chorobowym to i o komp trzeba walczyć. Nie uraziłas mnie. No coś Ty ! Wiem o Twoich przejściach... Bardzo Ci współczuję Nie mam takiej rzeczy, która by mi sprawiała radość Wogóle jakos tak, coraz mniej rzeczy mnie cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts