Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Teraz to Ja sie pogubiłam.

Zdziwko bo o tym napisałam a nie wiedziałaś czy wiedziałas i jesteś zaskoczona, że o tym piszę...

Wcale nie takie wsio rawno.

Patrzaj :

Mugaty - podobne do tabliczki czekolady, takie wypukłe...widzisz ?

http://i.deccoria.strefa.com.pl/files/45607/72371/dd16040903458d274974d4e8d8744ab4.jpg

Cegiełka - na taka chorowałam ale ta cena :(..drobniutka, gładziutka i zupełnie prosta...widzisz ?

http://www.cerkolor.com.pl/sites/default/files/kolekcje/cegielka_19m.jpg

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O matko, alem się ukarała. Już nic nie mówcie. Naczytałam się jak nie wiem.

Jestem i będę się wtrącać. postaram się też nie znikać, bo jak tak nie mogę czytać na raz tyle i jeszcze odpowiadać :sick:

MARI, mail poszedł wreszcie do Ciebie chociaż nie jest kompletny :(

Aaa jeżeli w temacie schodów jesteśmy... wiem, ze nie tutaj, ale na schodach się wstydzę... Mamy takie cóś... Co z tym zrobić? Trepy drewniane, podstopnice białe i jakieś sensowne oświetlenie to dobry plan? Jeszcze temat barierek nie jest do końca załatwiony... Ma być cenowo przystępnie...

[ATTACH=CONFIG]242929[/ATTACH]

Monika, schody masz fakt ogromnie oryginalne. Qrczę, kto tych ludzi uczył tak partolić :mad: Najlepiej napisz na priv do Lasek D. Zna się na robocie i jest bardzo życzliwy. Powie co się da zrobić, a może nawet dogadasz się z nim. Robi świetne schody.

jeśli chodzi o pomysł na wygląd to napiszę Ci na priv jutro co muszę wiedzieć, żeby podrzucić pomysły sensowne.

No a co z tymi barierkami w kwadracie ? Ma ktoś ? Widział ? Jakies inspiracje ?

Ja znalazłam takie.

http://www.snuut.com/images/2011/08/Wooden-Stair-Make-Victorian-House-More-Vintage.jpg

Mari, link do australijczyków. Są tam piękne inspiracje, choć nie koniecznie w tych kolorach co chcesz. Popatrz sobie, to pogadamy. ja ma wizję tych schodów.

http://www.stairking.com.au/

Mam wielką prośbę do Pestki-forumowego speca w wielu dziedzinach-pamiętasz jak wklejałam zdjęcie SL?Otóż mam pomysł aby kącik jadalny w kuchni wyposażyć w dwa duuuże zdjęcia biało czarne potrzebuję firmy ,która mi to wydrukuje ,lokalizacja nie ma znaczenia ,takie zlecenie można zrealizować za pomocą kuriera i netu.I jeszcze prośba o podpowiedź na czym to wydrukować?Płótno?Jakiś papier?Rozmiar każdego ,taki fizyczny to ok.100x250 cm.,

Dzięki za pomoc.!

Hej Bionda :) Rozmiar pokaźny. to już albo w kawałkach, albo z plotera. Muszę odpytać znajomą firmę czy jeszcze robi takie wydruki. Z plotera jest marnie jeśli chodzi o papier. Druk cyfrowy można na canvasie i innych papierach. Też muszę zapytać czy jest jakiś sposób żeby wydrukawać w kawałkach. Zobaczymy jutro.

Ważniejsze jakie Ty masz te fotki. Sa fizycznie, czy masz w kompie. A jak w komputerze to jaka wielkość? Ile kilobajtów ma każda?

Hej

Witam się poniedziałkowo, poferyjnie:mad:

Dobrze pamiętam że Monika pytała o schody? Za wiele nie pomogę, ale nie wiem czy pamiętacie moje lastriko w środku domu. Otóż zniknęło, zostało zrobione metodą na wpół chałupniczą, baaaardzo tanio, wymiana na lepsze nastąpi po zrobieniu góry i ogródka. Zamówiliśmy blaty z sosny a podstopnice pomalowaliśmy na biało. Blaty zostały polakierowane na półmat a barierki (wymienione na sosonowe) będę malować na szaro.

i z takich schodów:

[ATTACH=CONFIG]243280[/ATTACH]

mamy takie:

[ATTACH=CONFIG]243281[/ATTACH]

nie są docelowe, będziemy je zmieniać a na jakie to jeszcze nie wiem.

Pomysłowa Bestia jesteś. tez zajrzyj na tę stronę, którą Mari podrzucam. Tam są dokładnie takie układy schodów.

Łeee takie "ale". Grzejnika nie będzie. To moja wersja . Mamy 100% podłogówki i wg opinii osób użytkujących taki sam dom bez grzejników w łazienkach jest ok. Na wizkach grzejnik umieszczony poglądowo, na zasadzie czy go zniosę jeśli bedzie konieczność. Grzejnik koło wc w ogóle kiepsko się nadaje do wiesznia ręczników z przyczyn higienicznych. Na czarnej ścianie byłby ok, ale to ściana na którą się wchodzi i na pewno łazienka będzie jeszcze mniejsza optycznie, cegiełka też pewnie by straciła... Mam nadzieję, że obedzie się bez grzejnika i już. Mam natomiast obawy co do czarnej malowanej ściany pod baterią, może pójdą na nią kafle z tej samej serii co pod prysznicem - bardzo matowe. Ale nie będzie wtedy tak pięknie jak z malowaną ścianą. W sumie jestem skłonna zaryzykować z jakąś super hiper zmywalną farbą dla tego efektu. To mały kawalek - najwyżej będę go co rok malować :D

[ATTACH=CONFIG]243676[/ATTACH]

Dziewczyny,

przez noc , a raczej podczas licznych pobudek umyśliłam co następuje: daję za umywalkę farbę do zadań specjalnych Pary lub BM. Podobno to działa. Jak się okaże, że nie zdaje to egzaminu, to będę podmalowywać co jakiś czas - w sumie pracy to pewnie wszystkiego na tak małym kawałku to będzie ze 2 h ze sprzątaniem. Ewentualnie pomaluję po prostu czarną olejną farbą, ale w macie i już. Jak mój M podsumował z rana - LAMPERIA normalnie:D Bardzo zależy mi na wyglądzie tej łazieneczki/ toalety bo wchodzi się do niej właściwie z salonu - Asia żona wie o czy mówię, bo ma taki sam dom.

Pomyślałam również, że wrzucę tą wizkę bo jakoś tak niefajnie wyszło - dyskusja się wywiązała a ja posta skubłowałam. W sumie mogę się czasem na zaufanym wuntku uzewnętrznić ... Chociaż cykor jestem.

Acha, uprzedzam pytania o szafkę: nie planujemy tam myć zębów, golić się itp bo mamy sporą łazienkę na górze z dwiema umywalkami. To ma być tylko toaleta na dole z rezerwowym prysznicem, na wypadek tloku, jak dzieci podrosną lub gdy będą goście.

Bastki za radę grzejnikową dziękuję. Grzejniki będą elektryczne więc jak by co to zawsze można je zamontować, gniazdka będą przygotowane.

[ATTACH=CONFIG]243791[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]243792[/ATTACH]

Migotko, jak zobaczyłam pierwszą wizualizację, wiedziałam, że to Magda. Bardzo ją lubię i lubię jej podejście do projektów. Piękną łazienkę Ci wymyśliła.

Kaloryfer na czarnej ścianie jest truskaweczną na porcji przepysznych lodów z bitą śmietaną.

O farbach sporo znajdziesz u Roberta Skitka. On malował u siebie czarną i robił próby.

Karolciu, wcale nie zapomniałam tylko nikt nie pytał...:(

Zdjęcia w necie sa kiepskie. Wogóle nie oddają faktury lica, która to własnie, czyni te płytkę wyjatkową. :D

http://img.styloweplytki.pl/m/photos/productimage-picture-equipe-masia-5641.JPG

Śliczna, a jest taka morska, albo granatowa :yes:

Buszuję w necie bo czeka mnie malowanie w tym roku i szukam inspiracji,jak Wam podoba się taki kolor?

http://2.bp.blogspot.com/-FMDUohWUjRk/UlUQPM5uP0I/AAAAAAAADHE/tuT9X7WGl7I/s1600/52.jpg

Podoba mi się oliwkowy beż. Elegancki kolor

Poszukam takich delkatnych zestawień w archiwum.

Edytowane przez pestka56

A to co, zaniemówiłyście wszystkie :confused:

BIONDA, wydruki duże robią tu http://www.dekorujmy.com.pl/ , ale trzeba zapytać, czy zrobią z Twojego zdjęcia i jakie to zdjęcie muszą dostać od Ciebie – moje pytanie o wielkość pliku jest tym bardziej uzasadnione. Robią na canvasie, dibondzie, plexi, folii. Tapetę tez wydrukują. Z wlasnych fotek 150x100 robią na canvasie za 415 zł.

Tu zrobią na pewno z Twojego zdjęcia. Wszystko załatwiasz formularzem kontaktowym http://www.poligraf.com.pl/index.php?kat=13

Ja korzystam od lat z usług http://www.krystel.com.pl/ za wydruk na tkaninie bądź canvasie płaci się u nich ok. 160 zł. Pracują 24 h na dobę i okrągły tydzień. Wysyłają kurierem także. Trzeba jednak zdjęcie dostarczyć im przygotowane do druku, tzn. w odpowiedniej rozdzielczości i formacie. Mogę Ci w tym pomóc.

Edytowane przez pestka56

Pestko,serdecznie Ci dziękuję za pomoc,w pon będę wolniejsza to spokojnie zajmę się tematem w pracy,jeśli chodzi o same zdjęcia to mam takie dwa typy,jedno z nich wiem,że można kupić w necie ,ta SL to trudniejszy temat mam nadzieję,że ktoś kto zajmuje się zawodowo podpowie mi kto jest właścicielem tego zdjęcia ,bo rozumiem,że to tak działa,że muszę kupić konkretne zdjęcie i komuś zlecić jego wydruk.

:hug::hug:

Pestko,serdecznie Ci dziękuję za pomoc,w pon będę wolniejsza to spokojnie zajmę się tematem w pracy,jeśli chodzi o same zdjęcia to mam takie dwa typy,jedno z nich wiem,że można kupić w necie ,ta SL to trudniejszy temat mam nadzieję,że ktoś kto zajmuje się zawodowo podpowie mi kto jest właścicielem tego zdjęcia ,bo rozumiem,że to tak działa,że muszę kupić konkretne zdjęcie i komuś zlecić jego wydruk.

:hug::hug:

Tak właśnie z prawami autorskimi jest.

Są banki zdjęć dostępne internetowo, gdzie można kupić fotki do wykorzystania np. w pakietach. Zakładasz u nich konto i wpłacasz powiedzmy 10 euro na jeden pakiet. Możesz w ramach tego wybrać nawet kilka zdjęć zależnie od rozdzielczości.

Jeśli kupujesz od fotografa bezpośrednio cena może dostać skrzydeł.

Kasiu, broń boże z niczym Cie nie poganiam, nie oczekuje niczego i na nic nie liczę.

Mój SMS, to tylko troska bo jakos mi się zagubiłas :)

Serdeczne dzięki za plany. Na szczegółowe pytania i pomysły odpowiem w mailu. Dzis juz raczej nie bo padam na pysk i cięzko mi zebrac mysli.

Jak tak dalej pójdzie to nie będzie sensu niczego planować :(

Pytanie do Wam obu lasencje...co to kuźwa jest SL ? :o

Ty to Biondzi powiedz ;)

Pestuś jak będziesz miała jutro ze 3 godzinki :lol2: wolnego, to kulnij do mnie lub puśc sygnał to oddzwonie.

Walory wiszą, brzucha nie dam rady wciągnąć, ale przyłożyć ...................:yes: