Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

No proszę, też mi coś podobnego przyszło do głowy. Teraz widzę mało odkrywczego :rolleyes:

A to moje wypociny

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=244886&stc=1

Mój kominek tak jakby dzieli przestrzeń salonową od jadalnianej.

Pesteczko, znasz jakieś wkłady dwu-, trój-, stronne w miarę płytkie i względnie tanie?

Rere, z przyjemnością się rozejrzę.

Znam jeden płytki, ale jednoszybwy. Szukałyśmy dla Basi (Barbara74), bo ona ma specyficzny salon o planie wagonu i komin wystaje dodatkowo z lica ściany.

Poszukamy i odpytamy kominkarzy-zdunów co sądzą. Zresztą tu zagląda Eniu. Na pewno pomorze.

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

serio?? a czy s takiego drewna ułożonego na półeczce się korzysta?? w sensie na bieżąco, czy to tylko dla ozdoby?? :rolleyes:

Megiska, jak komu wygodnie. Ja mam u siebie na bieżąco wymieniane. Jedno podsycha, a drugie jest spalane. Muszę tak, bo kominek mam już stary i nie najlepszy, a drewno w drewutni na zewnątrz zawsze łapie trochę wilgoci.

Ale znam dom, gdzie śliczne, zakupione specjalnie okrągłe baliki podobnej wielkości, pani domu wysuszyła, wymyła (wyszorowała !!!) i zabezpieczyła olejem :lol2: po czym ułożono z nich piękną dekorację we wnęce przy kominku. Nikt tego nie rusza, a drewno przynoszą z garażu.

Megiska jaki wkład wybrałaś?

pestko a jak tam moj kominek?wiem ze naokolo pomagasz innym ,az sie dziwie jak Ty dajesz rade:rolleyes:

Musiałam sobie kolejność kominkową ustalić.

Kori już na wylocie na szczęście kończę i mam nadzieję, że wreszcie się zdecydują, bo wkład zamówili. Trochę mnie już zmęczyli :p

Chciałam zapytać Ciebie i Karolinę, dla ktorej kominek pilniejszy. wydaje mi się, że u Ciebie Pralinko.

...

Ku pamięci - w sprawie kominków i schodów bardzo proszę zanim coś postanowicie pytajcie mnie :yes::yes::yes:

...

zanotowane!

dlatego ja pytałam...

To masz prawie salon jak mój (7x8 m).

...

marzenie!!!!!

...

Znam jeden płytki, ale jednoszybwy. Szukałyśmy dla Basi (Barbara74), bo ona ma specyficzny salon o planie wagonu i komin wystaje dodatkowo z lica ściany.

...

też go rozważam bardzo mocno... mąż jakoś przełknął cenę, ale kazał szukać tańszego :lol2:

hejka :bye:

Córa marnotrawna wraca z małą prośbą :rolleyes:

Czy jest może ktoś na forum, kto ma łazienkę w płytkach

ceramstic loft concreto??

http://www.ceramstic.com.pl/loft.html

Nie mogę nic znaleźć, a bardzo mocno się nad nimi zastanawiam do naszej łazienki ;-)

Ponieważ reszta rodziny stuka się w głowę chciałabym naocznie/nafotnie gdzieś u kogoś zobaczyć ;-)

http://i2.fmix.pl/fmi2281/3c91f4cc0017198e52e9b4e1/zdjecie.jpg

bazowa- na fotce dolna szara

i ew na obudowę wanny dolna szara z motywem koronki...

http://i2.fmix.pl/fmi2211/dbad71760008d63752e9b4ed/zdjecie.jpg

podłoga też szara gładka.

Zastanawiam się, czy nie będzie ta łazienka za ciemna...

Pierwotny pomysł był taki, żeby połączyć Ceramstic loft concreto z Ceramstic Eleganza Luce

łazienka posiada okno, małe, ale jest.

Na suficie będzie 5 halogenów ledowych, wąż czy taśma pod wanną i w półeczce nad geberitem i światełko nad lustrem...

Brak mi odwagi :bash:

Ale BOSKIE płytki znalazłaś i cena fajna. Nie daj się rodzince. Są rewelacyjne.

Dopiero popatrzyłam

Pytałaś na łązienkowym?

CERAMISTIC-Loft-06.jpg

CERAMISTIC-Loft-08.jpg

CERAMISTIC-Loft-05.jpg

bez-nazwy2.jpg

CERAMISTIC-Loft-01.jpg

zanotowane!

dlatego ja pytałam...

marzenie!!!!!

też go rozważam bardzo mocno... mąż jakoś przełknął cenę, ale kazał szukać tańszego :lol2:

Jak to jakoś przełknął? Nie wiem, czy 45 cm głębokości (po obrysie zewnętrznym) i taki duży (szyba 824x345) znajdzie w ogóle tańszy. Czy Ty mówisz o Blance 910 z Kratek? http://www.kratki.pl/pl/produkt/wklad-kominkowy-blanka-910-14-kw--glass_blanka910glass

Na dodatek wiem na pewno, że to bardzo dobry wkład. Chwalą i moi znajomi i Basia.

Poza tym ma tę dodatkową szybę, która chroni dzieci przed oparzeniem – jest gorąca, ale parzy dopiero jak chwilę przytrzymać na niej dłoń. Sprawdzałam na mocno rozpalonym kominku.

Karolina Kratki 2 razy do roku mają znaczne promocje, czasem nawet 50%.

tak, mówię o tej blance...

oooooo to jak promocja to ja bym od razu brała :)

u nas (jeśli ten kominek) będzie bez tej dodatkowej szyby raczej, bo wersja bez jest tysiaka tańsza

edit

pytam na kominkach, zobaczymy co powiedzą

megiska zarąbiste te płytki!! wcale nie będzie za ciemno w łazience... one z tego co widać są jasne szare a tylko wzorkowe ciut ciemniejsze - ożywisz sobie turkusowymi (wiem że lubisz) ręcznikami i dodatkami :) :)

Edytowane przez lukasz69karolina

tak, mówię o tej blance...

oooooo to jak promocja to ja bym od razu brała :)

u nas (jeśli ten kominek) będzie bez tej dodatkowej szyby raczej, bo wersja bez jest tysiaka tańsza

edit

pytam na kominkach, zobaczymy co powiedzą

megiska zarąbiste te płytki!! wcale nie będzie za ciemno w łazience... one z tego co widać są jasne szare a tylko wzorkowe ciut ciemniejsze - ożywisz sobie turkusowymi (wiem że lubisz) ręcznikami i dodatkami :) :)

Karolina w Unico jest teraz wyprzedaż po ekspozycyjna

http://www.unico-kominki.com/ekspozycja.html

No i przypomniałyście mi o własnym problemie kominkowym. Niby taka prosta rzecz, a ile człowiek się zastanawia.. Dylematy, dylematy..

Prosty ? może i tak, bo możliwości jest bez liku. Jednak trzeba się dobrze rozejrzeć i wybrać.

Najlepiej zrób najpierw listę oczekiwań.

Prosty ? może i tak, bo możliwości jest bez liku. Jednak trzeba się dobrze rozejrzeć i wybrać.

Najlepiej zrób najpierw listę oczekiwań.

Narożny ( z uwagi na ustawienie mebli w salonie), nie za duży, nie za mały, drzwiczki do góry, z porządnym systemem otwierania. Możliwe, że z rozprowadzeniem ciepła.

I wysłałam Ci priv;)

Musiałam sobie kolejność kominkową ustalić.

Kori już na wylocie na szczęście kończę i mam nadzieję, że wreszcie się zdecydują, bo wkład zamówili. Trochę mnie już zmęczyli :p

Chciałam zapytać Ciebie i Karolinę, dla ktorej kominek pilniejszy. wydaje mi się, że u Ciebie Pralinko.

:rolleyes:

A co to za pogotowie kominkowe ????

Matko i córko ! Kolejka po numerek ???????????????????????????????

yy to ja poprosze....o ten numerek... :D

bo waham sie w wyborze.. tzn na 100% koza Jøtul...ale czy z rura w gore w pionie czy tez bez..:bash:.:D

Nabroiłam :wiggle:

Mmmelisa, piękne są. Rura zależy od wnętrza. Bez rury - bardziej klasycznie; z rurą - bardziej loftowo :)

Ale jak to ja – namieszam :rolleyes:

Chicago-Low-FP-CHI02-000_contentfull.jpg

Estoril-High-na-sciane-prosta-FP-EST03-100_contentfull.jpg

Estoril-rett-med-vedhylle-paa-side_contentfull.jpg

Ronda-CC-RIO01-1X0_contentfull.jpg

Ronda-woskowana-ciemna-CC-RIO00-1X0_contentfull.jpg

http://nordpeis.pl/Produkty/Piece-wolnostojace

Na tych 2 ostatnich fotkach widzę też rozwiązanie układu Twojej przyszłej kuchni, Mari :yes:

I jeszcze trochę o piecykach-kozach. oczywiście jeśli Was nie zamęczyłam.

http://www.westfire.pl/piece-kominkowe/

:bye: Westfire sprzedaje w PL Tapis i są jeszcze ładniejsze od Jotulów i Nordpeisów

http://www.westfire.pl/zalety.htm

Westfire-23_gl-d.jpgWestfire 33-d.jpg

Westfire wymyślił pełnowartościowy piecyk, ktory można powiesić na ścianie. Montuje się spec ramkę i wsuwa na nią ten piecykWestfire zal-10.jpg

Jeden z piecyków Jotul z serii Cube ma opcję umożliwiającą obracanie paleniska w różne strony wokół osi

Jotul-Cube-02.jpgJotul-Cube.jpg

Edytowane przez pestka56

tamte dwa powyzej kominki przy kuchni sa gigantyczne...nawet i moj chcial taki kupic...ale to jest wieeeelkie jak stanelam przy tym:eek:

poczulam sie jak mala zagubiona dziewczynka :lol2:

Oglądaliście te Nordpeisy na żywo? I jakie wrażenie, poza wielkością.

To szkoda, bo byłaby super przestrzeń.

Jotul będzie ładnie wyglądał.

Któraś forumka ma jotula na tle czarnych łupkowych płytek tuż koło zabiegowych schodów. Pięknie n tym tle wygląda :)