Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

kurna jak to jest możliwe że wcześniej nie było tego posta??????????????????? a były kolejne??????????????????? co? no jak!!!?

Karolciu, mała żyje ?

Dostałam sms-a z patelnią. Kilka minut rozkminiałam o co kaman :lol2::lol2::lol2:

...

żyje :) widocznych śladów urazu nie widać :)

heheheh - napisałam przecież pod obrazkiem o co kaman :lol2:

dół już zmajstrowałam mari-part.JPG

nie przejmuj się tymi oknami na górze tak - na takiej wysokości to nikt nie da rady Cię zobaczyć - jedynie sąsiad z domku obok :)

może zamiast murowania roletki na stałe zaciągnięte? bo murowanie to też koszt - potem elewację w tym miejscu... kasa! kasa!

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu, mój dom to ogromny kompromis uwierz mi Kochana. Znasz kogoś kto nie musi się na kompromisy godzić?

Amen :bash:

Jeszcze nigdy ze starym nie musiałam iść na takie kompromisy jak teraz :bash:

oświetlenie, kolory ścian i drzwi i wszystkiego... plus kompromisy cenowe (bo oczywiście jak mi się coś podoba to ofkors kosztuje :bash: )

tym najbardziej jestem zmęczona. :-x

Aniu, a w sumie to mi się bardzo takie poplątane wnętrza podobają :) bryła nowoczesna a w środku po staremu :lol: pięknie będzie!!

Kochanie, skup się teraz na sprzedaży mieszkanka. :hug: Metodą małych kroczków :hug: Duuużo siły Ci życzę!! :hug:

Ja mam taki nastrój hu..wy, że zrobiłam sobie kuku ;-) na bardzo jasny blond zapodałam sobie mieszankę jasnego blondu (nr 10) z ciemnym "blondem" (nr 6) wyszły brązowo szare:lol2: (pod kolor podłóg będą) :rotfl:

Dziewczyny, mam pytanie ważne.

ile może kosztować obłożenie schodów nastopnice (bez podstopni) sztuk 18 + podest niecały 1m x 2m oraz poręcz i tralki zwykłe drewniane kwadratowe, ale tylko na długość 8-10 schodów.

drewno buk malowane na kolor jakiś drewniany+ tralki i słupki na biało/śmietankowo.

chodzi mi o rząd wielkości. Napiszcie plis ile płaciłyście (może być na priva) ślicznie proszę :lol: :wiggle:

Karolcia, a co Ci sie pogubiło ?

Powiem Ci, że jestem zaskoczona. Spodziewałam się, ze pokój gościnny wyjdzie mniejszy.

Spokojnie bym go jeszcze zmniejszyła a rozbudowała garderobę :)

Megiska, na schody ale ile biegów ? Jeden czy dwa tzn z góry 2 razy na piętro/poddasze czy tyko taka jakby drabina ?

Pytałam fachmana o cenę.

U mnie wchodza w grę 4 biegi...kumasz ?

Ze jeden 2 biegowy ciąg trzeba liczyć min. 7 tysi.

Wszystko zalezy oczywiście od rodzaju tralek czy innych fanaberii.

Zapytaj jakiegoś schodowego szpenia z forum.

Pestka napewno kogos takiego zna :rolleyes:

zwyczajnie nie zgadza się całkowita szerokość domu z wewnętrznymi wymiarami - ginie mi jakieś 50cm... jak sprawdzam z piętrem to tam znów za mało... raz garaż ma 266 a potem pokój nad nim 290 - no chyba to niemożliwe zbyt, co?

możesz mi podesłać te rzuty co wklejałaś tutaj jako pierwsze??? może będą większych rozmiarów i dojrzę dokładnie te cyferki wymiarów i się połapię :)

:*

Edytowane przez lukasz69karolina

Amen :bash:

Jeszcze nigdy ze starym nie musiałam iść na takie kompromisy jak teraz :bash:

oświetlenie, kolory ścian i drzwi i wszystkiego... plus kompromisy cenowe (bo oczywiście jak mi się coś podoba to ofkors kosztuje :bash: )

tym najbardziej jestem zmęczona. :-x

Aniu, a w sumie to mi się bardzo takie poplątane wnętrza podobają :) bryła nowoczesna a w środku po staremu :lol: pięknie będzie!!

Kochanie, skup się teraz na sprzedaży mieszkanka. :hug: Metodą małych kroczków :hug: Duuużo siły Ci życzę!! :hug:

Ja mam taki nastrój hu..wy, że zrobiłam sobie kuku ;-) na bardzo jasny blond zapodałam sobie mieszankę jasnego blondu (nr 10) z ciemnym "blondem" (nr 6) wyszły brązowo szare:lol2: (pod kolor podłóg będą) :rotfl:

To zupełnie jak ja - takich kompromisów z mężulem jak przy budowie i urządzaniu domu nie popełniłam nigdy!!!

Kolor elewacji wybieraliśmy chyba z pół roku zanim doszliśmy do porozumienia.

Ja mam kompletnie inny gust niż ślubny i urządzenie domu tak, żeby obojgu się podobało jest mega trudne!

Wiele rzeczy czeka jeszcze na wokandzie, bo żadne z nas nie chce ustąpić hi hi:)

Megiska kolorek chyba możesz odkręcić za jakiś czas skoro wyszedł nie bardzo...

Mnie z takiej mieszanki jak Tobie wyszedł zielonkawy!!!!

Dopiero biegłam do fryzjera na cito ratować co się da!

HELP !!!!!

Ja się zastrzelę, ma któraś jakieś sposób na tych grzebaczy od fm. Wywalili mnie chyba z ustawień, OD WCZORAJ ŻADNE POWIADOMIENIA NIE PRZYCHODZĄ :sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick:

Wy sobie tu piszecie a ja nic nie wiem :confused:

CO JA MAM ZROBIĆ ????????

Na dodatek jakaś franca żołądkowa mnie dopadła :bash:

Dziewczyny, mam pytanie ważne.

ile może kosztować obłożenie schodów nastopnice (bez podstopni) sztuk 18 + podest niecały 1m x 2m oraz poręcz i tralki zwykłe drewniane kwadratowe, ale tylko na długość 8-10 schodów.

drewno buk malowane na kolor jakiś drewniany+ tralki i słupki na biało/śmietankowo.

chodzi mi o rząd wielkości. Napiszcie plis ile płaciłyście (może być na priva) ślicznie proszę :lol: :wiggle:

Pytaj Laska D., Per*hoda, Kaisera.

Lasek kiedyś podawał jednej kobitce cenę za jednobiegowe schody bez podestu z selekcjonowanej dębiny 9tys. Ktoś jej wcześniej za to samo powiedział 12 i spie...ł. Ale nie gwarantuję, że dobrze pamiętam.

Pytaj ich na priv, bo coś rzadko zaglądają na schodowy ostatnio. Do Laska mogę dać maila.

już ma milion wiem, że wymiary są ciut pokićkane - nie chcą się zgadzać wielkości pomieszczeń za nic :(

Wymiary na tych planach są od sasa :p

Moja farba od grudnia czeka, aż będzie chwila co by ją na głowę aplikować. Jak na razie słabo to widzę.::no:

Ja mam w zanadrzu 3 opakowania mojej ulubionej, ale.... wytrwale od pół roku usiłuję osiwieć. Postanowiłam przekonać się ile jeszcze mam kolorowego na głowie. A może wyjdzie coś interesującego bez farby.

zwyczajnie nie zgadza się całkowita szerokość domu z wewnętrznymi wymiarami - ginie mi jakieś 50cm... jak sprawdzam z piętrem to tam znów za mało... raz garaż ma 266 a potem pokój nad nim 290 - no chyba to niemożliwe zbyt, co?

możesz mi podesłać te rzuty co wklejałaś tutaj jako pierwsze??? może będą większych rozmiarów i dojrzę dokładnie te cyferki wymiarów i się połapię :)

:*

Karolina, ja plany przerabiałam z oryginałów od Mari. Zaraz pchnę Ci wszystko mailem :)

W czym robisz ten 3D?

Karolciu, mała żyje ?

Dostałam sms-a z patelnią. Kilka minut rozkminiałam o co kaman :lol2::lol2::lol2:

Migotko, i pokojowego i łazienkowego, i kuchennego ;)

Pestuś, teraz to mnie załamałaś ! Kuchnia tez jest syfna !!!

Nie spodziewałam się, ze w kuchni pod oknem nie ma wymiaru pełnego blatu :( Zastrzelę się...z łuku.

W tym układzie, KONIECZNE jest zrobienie wneki na lodówkę i wysoka zabudowę. Juz nawet zrobiłam sobie wstepny projekt w SH3D. Fajnie to wyglada, a co najwazniejsze zyskuje trochę sprzętów, nie wciskając wszystkiego w 1 linii.

Pralnia w garażu, przepraszam, że tak stanowczo ale NIE !

Nie będę tachać ton ciuchów na dół, po to zeby uprać i tachaz z powrotem na górę.

Mamy mieszkac na górze, tam sie rozbierać i tam chcę prać.

Nie wiem czy zauwazyłaś, ale w górnej (tej wiekszej łazience) jest jakas wnęka. Mozliwe, ze tam przewidziano pralnię. Mozna ja ukryć za składanymi drzwiami lub jeśli jej nie ma i wciagnięto tę wnekę do schowka w holu, to mozna tam.

Nie chcę robic zbyt dużej demolki bo raz, ze przedłuża wykończeniówke to i podnosi koszty.

Chcę bazowac na tym co jest. Niektore zmiany sa konieczne i logiczne i jestem jak najbardziej na tak, ale niektóre...wytrzymam bez.

Widzę, ze ukochałas sobie mastera :)

Podam Ci co tam musi się znaleźć i może wtedy ściupisz sobie pewne pomieszczenia.

Łazienka, garderoba/szafy, gabinet, biblioteczka, łózko, szafki nocne...., moze jakaś leżanka...może da sie zrobic kominek....

Sporo tego.

W Twoim projekcie, nie da sie wyjść na taras.

A tak wogóle to nie lubię tak oszklonych wnetrz. Nie umiem sie odnaleźć w tej szklarni.

W masterze jest ich az za duzo.

Potrzebuje ścian...zwykłych okien...cienia...kameralności i przytulności.

Tu, jakby nie spojrzeć, mam wrażenie, ze jestem na widelcu, ze ktos mnie widzi, podglada.

Źle się czuję w takich wnetrzach.

A może by tak zamurować część okien na górze ? Lubie tradycyjny układ...tak po staremu.

No nie lubie nowoczesnej architektury...nie lubię....:bash:

Miałam nadzieję, ze przekonam sie do tego domu, ale im dłużej siedzę nad rzutami, próbując tam cos ustawić to ręce mi opadają.

Wszędzie okna !

:cry::cry::cry::cry::cry:

Pestuś, serdecznie Ci dziękuje za pomysły, siatki, projekty, wizje...za wszystko :hug::hug::hug::hug::hug:

Ale burdel. Posty pojawiają się tam, gdzie ja już wcześniej czytałam.

Mari, Ty mnie tu tak publicznie nie obłapiaj :rotfl: Tylko mów co mam zrobić.

Masz Kuchnię - wsadziłam jakiś znaleźny plan, który kształtem nieco pasował. Proporcje przymierzałam do szerokości blatów – 60 cm. Chciałam się zorientować ile tak naprawdę tam powinno być miejsca.

Wygląda, że miejsca jest sporo i nawet jak dobrze przemyśleć, to wejście do spiżarni da się zrobić od kuchni :wiggle: tak jak Cie namawiam.

Oczywiście wszystko jest na niby, bo te plany są do d......

Jak już kupisz to trzeba będzie inwentaryzację wnętrz zrobić i poprosić jakiego architekta, żeby to wszystko zweryfikował.

Właściwie to te kobiety powinny mieć całą księgę z planami i dać Ci ja przy podpisaniu umowy.

Wnęka w łazience na poziomie dzieci mała - co najwyżej szawa na postawienie piętrowo pralki i suszarki. Do niczego. Jakby Was było mniej .... to może i tak.

Nie chcesz w garażu. OK. Trzeba wykroić na poddaszu, ale tak, żebyś miała i miejsce do suszenia i miejsce do prasowania.

Z tymi oknami Ty masz syndrom miasta. Zupełnie jak mój J. Ja mogę wsio poodsłaniać, pootwierać i wtedy jest mi dobrze. Lubię czuć przestrzeń.

Ale na górze te okna trochę jak w mrowisku. Lepiej byłoby to uporządkować. Może da się je poprzesuwać - pogrupować. Nie jestem za zamurowywaniem, bo nie lubię ciemnic piwnicznych. A zasłonić zawsze można.

Światło to optymizm i lepsze samopoczucie.

Dom nie jest zły. Jak go oswoisz, będzie Wam w nim cudownie :hug:

Kuchnia ;P

Rzuty_A-KUCHNIA-by-K2.jpg