Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Pestuś, nie nerwujsja :hug:

Ja wogóle nie korzystam z powiadomień.

Mam odpalonego foruma i co jakis czas odświeżam.

A co Ci z tym żołędziem ? Znowu ?

Kochana moja wariatko...Nic mi nie rób, nic nie lep, nie twórz...Szkoda mi Ciebie. Przecież Ty wogóle nie sypiasz !!! :sick:

Na razie, tylko sobie kombinuje co i jak.

To nic pilnego.

Pokazałam Wam rzuty, co byście wiedziały z czym będziemy miały do czynienia za jakis czas ...pomódlmy sie o to :rolleyes:

Syndrom miasta ? Nieeeee...

Mieszkałam przecież w domu jednorodzinnym, ale JAK JUŻ PISAŁAM, nie lubimy słońca, światła.

Najchętniej, zaanektowałabym jakąś sliczna piwniczkę/loch w zameczku lub innej Cytadeli :rolleyes:

Inwentaryzację zrobie na bank bo nie ukrywam, ze zaczyna mnie to wszystko irytować !

Jak mozna, wysyłac komus takie bzdety ?

Skoro nic sie nie zgadza, to Ja sie kuźwa pytam, z czego to jest sczytywane ?

Z głowy ?

Przecież widać, ze to rysunki architektoniczne.....

Pestuś, to co wkleiłaś jest bomba...chyba, bo nic nie widać :(

Skopiowałam sobie, wrzuciłam na painta, wycięłam kuchnię, powiekszyłam piksele i nadal dupa. Za bardzo rozmazuje i niczego nie mozna odczytać.

Czy mogłabyś to jakoś wyostrzyć ?

Będę baaaaardzo wdzięczna.

Wyszukałam już prawie wszystko co w kuchni ma stanąć.

Zamienniki tego co musthavewowałam. Serce boli, ale nagrodą pocieszenia jest dość spora oszczędność.

Według moich skromnych wyliczeń, zaoszczędziłam jakieś 15 tysięcy.

Sporo nie ? :wiggle:

Jesli to może w czyms pomóc to widzę to tak no i wymiary juz mogę podać.

Na wprost od wejścia do kuchni, chciałabym dać kuchenkę wolnostojącą 100 cm.

Centralnie pod oknem, zlewik rzecz jasna o wymiarze 100 cm.

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No, miłe złego początki moje Panie :p Poczekajcie, aż skończą 13-14 lat.

Ja miałam od tego momentu pełen odlot. Powiedziałabym służba 48 godzin na dobę i małe możliwości dogadania się. Dyplomacja.... dyplomacja.... i bywało z mizernym efektem. Ale ku pociesze, żebyście tej lufki za bardzo nie stosowały w całej frustracji, poczytajcie bloga mojej córy – co mi wyrosło i jakie teraz to moje dziecię jest. Najlepsze rzeczy niestety pisze na póki co prywatnej części, ale gdybyście były zainteresowane mogę na priv (nieoficjalnie i zastrzeżeniem nierozpowszechniania) przesłać.

Lufkę proponuję raczej z powodu walorów innych wieczorkiem dla odpowiedniej atmosferki i w towarzystwie przybocznego :wiggle:

Ania, zaraz znajdę ten planik kuchenny i wyślę Ci. Uważam, że on bardzo przydatny tylko tam całe ustawienie jest to co u Ciebie po prawej, to tam jest po lewej. Poza ogromnym zmniejszeniem, to dodatkowy powód, że nie możesz nic przeczytać.

Jakim żołędziem ??? Nie wiem, coś kłapnęłam ???? Skleroza czy raczej, mam nadzieję, ta franca co mnie złapała?

Patrz jaki mi się landszaft strzelił :) Proszę kliknąć, to będzie większy obrazek.

Fotki robiłam 4 lutego spod lasu w kierunku domu (ten po lewej z dwoma kominami). Tylko dopiero wczoraj tę panoramę zmorntowałam. Wygląda jak obraz dzięki temu, że to z iphona i w dużym powiększeniu.

2014-02_04luty-IMG_5983+5985+5987+5989+5991w.jpg

Pestus pocieszaj, pocieszaj bo nadzieja słabnie.

Czekam zatem na maila i zdrówka zyczę :hug::hug::hug:

Fotkę juz skomentowałam u Chloe, ale moge sie powtórzyć...PIĘKNIE ! :rolleyes:

Ku pamięci, na pohybel sklerozie....

- podłogi wybrane

- schody rozkminione

- pokoje dzieciaków IKEA - nie ma co się silic jak i tak wszystko czeka los Wietnamu.

- kuchnia rozpracowana

- sprzety kuchenne CZĘSCIOWO wybrane - brak lodówki...dumam jaka....

- stół obcykany - będę robiła tymi rencyma

- oświetlenie nad stół i do kuchni wybrane - będę robiła tymi rencyma

- łazienki - kolorystyka obcykana, kafelki wybrane, typ kabiny obcykany, wanna, obcykana, umywalki obcykane (aż za duzo opcji)

- armatura łazienkowa do ustalenia

- oświetlenie całego domu mniej więcej wybrane - za duzy wybór i wszystko bym najchętniej powiesiła.

- kominek wybrany a drugi jak sie da to nie problem

- drzwi wewnętrzne obcykane

- projekt tarasu zrobiony

- zagospodarowanie terenu wyklarowane

MASTER PESTKOWY ;)

- łózko wybrane

- pomysł na łazienkę dojrzewa, ale widzę światełko w tunelu

- taras obcykany

- biurko/sekretarzyk wybrany, ale w związku z tym, ze to staroć, wymaga pewnego tuningu - tuning obcykany

- kinkiety a raczej ich typ, wybrany

- obrazy i grafiki wybrane

- dodatki kolorystyczne wybrane

O czym zapomniałam ?

ja pierdziu - TO JUŻ WSZYSTKO MASZ OBCYKANE!!

to jest baba konkret :) tylko urządzać :)

dzięki planom już wszystko wiem, było kilka błędów w długościach i dlatego mi się rozjeżdżało - ale już jest cacunio :)

teraz mów gdzie co mam stawiać i będę pokazywać w 3D co jak wygląda :)

- podłogi wybrane

- schody rozkminione

- pokoje dzieciaków IKEA - nie ma co się silic jak i tak wszystko czeka los Wietnamu.

- kuchnia rozpracowana

- łazienki - kolorystyka obcykana, kafelki wybrane, typ kabiny obcykany, wanna, obcykana, umywalki obcykane (aż za duzo opcji)

- oświetlenie całego domu mniej więcej wybrane - za duzy wybór i wszystko bym najchętniej powiesiła.

MASTER PESTKOWY ;)

- łózko wybrane

- taras obcykany

- biurko/sekretarzyk wybrany, ale w związku z tym, ze to staroć, wymaga pewnego tuningu - tuning obcykany

O czym zapomniałam ?

Teraz biegusiem kupuj to domiszcze i... ciekawa jestem co pozmieniasz jak zweryfikujesz :rotfl::rotfl::rotfl:

U nas od soboty wiosna w działaniach po sąsiedzku. Spotykamy się i kupą ruszamy na gminę, żeby wreszcie przejęła naszą drogę. Znowu się dziury robią, ciężkie śmieciary jeżdżą i rozjeżdżają. Po tej zimie jest źle, żeby nie powiedzieć tragicznie.

Tak sobie maznęłąm, bo byłam ciekawa co się zmieści. Stół wygląda idiotycznie, bo tylko przeskalowałam, żeby mieć wielkość blatu i krzesełka wyszły jak słonie. BiaŻy placek to lodówka z french doors, kobyła. Obok albo półka, albo wąskie cargo. Wysoka zabudowa jest między spiżarnią – DRZWI zrobiłam – a szufladami. Dalej w lewo kuchnia i znów szuflady. Narożna szafka. Pod oknem zlewozmywak - program miał ograniczenia wyglądu, ale ma 100 cm. Za zlewem blat i jedno wysokie cargo. Stół jest dostawiony do wyspy :wiggle: o szerokości 120 cm.Mari kitchen.jpg

Edytowane przez pestka56

To zupełnie jak ja - takich kompromisów z mężulem jak przy budowie i urządzaniu domu nie popełniłam nigdy!!!

Kolor elewacji wybieraliśmy chyba z pół roku zanim doszliśmy do porozumienia.

Ja mam kompletnie inny gust niż ślubny i urządzenie domu tak, żeby obojgu się podobało jest mega trudne!

Wiele rzeczy czeka jeszcze na wokandzie, bo żadne z nas nie chce ustąpić hi hi:)

Megiska kolorek chyba możesz odkręcić za jakiś czas skoro wyszedł nie bardzo...

Mnie z takiej mieszanki jak Tobie wyszedł zielonkawy!!!!

Dopiero biegłam do fryzjera na cito ratować co się da!

No mój kolor włosów też wyszedł szaro zielonkawy :rotfl: pomyślę czym się znowu farbnąć , ale nie wiem jaki to kolor w RAR :rotfl:

tych szarpanek wnętrzarskich mam już serdecznie dosyć :mad:

Kupiliśmy chłopakom do pokoi śliczne panele classena dąb filadelfia z v fugą, i z mega fajną ceną :rotfl: w LM po zniżce około 35zł/m2

- podłogi wybrane

- schody rozkminione

- kuchnia rozpracowana

MASTER PESTKOWY ;)

- łózko wybrane

- taras obcykany

O czym zapomniałam ?

OMG:jawdrop:

...

(jak się multicytuje??) :bash:

dla każdego postu, po prawej stronie na dole jest "dymek z plusikiem" klikasz na wszystkich postach jakie chcesz - wstawią się w kolejności klikania na nie!

i potem zjeżdżasz na dół i po wszystkich postach masz po lewej "+odpowiedz na temat" i jak klikniesz to się wkleją wszystkie posty :)

Dziewczęta moje kochane...

Błagam ! Zbierajcie te szczeny z ziemi bo naprawdę, nie ma co się tak dziwować.

To Ja chodząc po Waszych wątkach, zaczynam popadać w jakąś depresję.

Bardzo długo rozkminiacie, kombinujecie, szukacie, a Ja ? Podoba się, gra z ogólnym konceptem ? Ok. Biorę.

Wychodzę z takiego (być może, mylnego założenia), że nie ma takiej rzeczy, która by była for ever.

Wszystko się może opatrzyć, znudzić, wyjść z mody. Po kilku latach intensywnego uzytkowania mieszkania czy domu, konieczny jest remont.

Zawsze jest ryzyko, że gdzies tam w eterze, necie, świecie jest płytka czy stół, który nam sie marzy...może dopiero gdzieś sie taki pokaże.

Na dzień dzisiejszy wybieram to co mi sie podoba, pasuje i jest w miarę do zdobycia (kupienia czy wykonania na zamówienie).

Być może pierniczę, ale naprawdę bardzo wierzę w bazę.

Dzięki dobrze przemyślanemu tłu, łatwiej jest i bardziej ponadczasowo, urządzić dom.

Nie szukam bajerów, nie daję sie modom, nie pozwalam zwariować bo nie czuję tego co jest na topie.

Troche mnie poznałyście i wiecie, ze nie gustuję we wnętrzach nowoczesnych. Kocham się w eklektyzmie :)

Piszecie lub mówicie mi, ze może dobrze, ze cała ta akcja trwa tak długo bo mam wiele czasu na przemyślenia.

Może i tak, ale moje wcześniejsze wizje i plany, stale ewoluują bo zmieniaja się potencjalne domy.

Do tej pory było mi łatwiej. Domy które wynajdowałam, pozwalały na przenoszenie wcześniejszych projektów. Ten obecny, postawił wszystko na głowie.

Wiele rzeczy nie pasuje, wiele by sie gryzło, raziło.

Totalnie zmieniłam wizję. Muszę się dopasować do nowoczesnego charakteru domu.

Będzie eklektycznie, to pewne, ale dumam nad zupełnie innymi połączeniami niż do tej pory.

Mam też lekkiego zajoba, odnośnie całości. Wszystko musi ze soba grać. Dom i jego architektura do wnętrz, ogródek przy tak duzych przeszkleniach musi również nawiązywać do tego co jest w domu, całość musi byc spójna.

Nie ukrywam, ze nie jest mi teraz łatwo. Musiałam sie przełamać, przekonać do pewnych rozwiązań, polubić to czy tamto.

Jesli chodzi o wybrane rzeczy....

Szukam prostych, czystych i w miarę ponadczasowych rozwiązań. Doszłam do wniosku, ze jesli od lat choruję na coś i mimo oglądania setek zdjęć, inspiracji, Waszych realizacj, nie znudziło mi się, nie zmieniłam koncepcji, to znak, że to to.

Biondzia, chcesz zobaczyć lampy. Nie ma sprawy. Bardzo proste i niczym nie wyróżniające się oświetlenie, które ma przede wszystkim świecić.

Zaczęłam się zastanawiać nad ogólnym wrażeniem przestrzeni, jakie odniosłam na miejscu. Nie chcę przeładować salonu bo i tak, jest kłopotliwy.

Wybrałam sobie to co ma się w tym pomieszczeniu wyrózniać, co chcę podkreslić, a co potraktować jako tło.

Tymi przedmiotami czy sprzętami będą: pieco-kominek, lampy nad stołem oraz obrazy...cudne obrazy.

Reszta przedmiotów musi być lekka, nie wyrazista i ma dopełniać efekt.

Ponieważ zakochałam się w cudnych lampach z inspiracji, będę sama je robiła.

Obcykałam juz jak.

Dalej będą tylko reflektory na szynach. Tu, zastanawiam się nad kolorystyką. Białe czy czarne ?

Chce je pociągnąć również do przedpokoju.

Może dodam jakąś transparentną lampę stołową...może...

Reflektorki takie. Zwykłe, nic specjalnego...

http://www.lumenpro.pl/8119-large/spotline-oprawa-na-szyne-euro-spot-es111-z-adapterem-3-fazowym-biale-153421.jpg

Lampa nad stół z inspiracji .....

lampa kulka w siatce.jpg

Pestuś, Ja z Tobą nie mogę :lol2:

Widzę, że twardo forsujesz pomysł z drzwiami suwanymi :rolleyes:

Dziekuję Ci bardzo za projekt kuchni.

Mówisz, ze ile ma ten stół ?

120 szerokości ? Mało :(

Wyspa Ci tam wlazła ? :jawdrop:

Mam pytanie...Ile ma taki jeden kwadrat ? Chcę sie zorientować ile miejsca zostaje w przejściu po obu stronach stołu.

Pestuś, współczuję przeprawy z drogą...Wiem jak się zyje na takim poligonie. PORAŻKA !

Która to prosiła o pokazanie tego co wybrałam ...?

Ma nie być niespodzianki ?

Megiska, no fajnie, ze idziecie do przodu :)

Multicytat robi sie tak...

W prawym dolnym rogu okienka z postem jest taka jakby kwadratowa chmurka ( jak w komiksach) z plusem obok...Widzisz ?

Klikasz w to i dalej jazda...

I teraz pytanie podsumowujące..

A może Ja zbyt to wszystko upraszczam ? :o

Może to błąd, ze nie drążę ? :o

Sama nie wiem....

Bulwko, Ty nie masz kasy, a Ja nawet domu, ale uważam, ze im więcej pooglądam, pozastanawiam się tym łatwiej idzie potem.

Zakupy na wariata, bo już ekipa nade mną stoi, to mój koszmar senny.

Chcę tego uniknąć.

Wiem czego chcę, a jeszcze bardziej czego NIE chcę.

Czy konkret ....?

Konkret i zmęczenie. Tak bardzo jestem tym wszystkim zmęczona, nie mogę się juz doczekać, że chyba też spuściłam z tonu.

Ma być tak i siak..

Potrzebuję wyciszenia, zakorzenienia, relaksu. Chcę żeby ten dom był bardzo neutralny, działał jak SPA.

Chcę do niego wracać z ochotą, cieszyć się jego łagodnym klimatem.

Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi....

Aniu będzie dobrze!! Będzie dobrze!! Będzie dobrze!!

Potrzebuję wyciszenia, zakorzenienia, relaksu. Chcę żeby ten dom był bardzo neutralny, działał jak SPA.

Chcę do niego wracać z ochotą, cieszyć się jego łagodnym klimatem.

Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi....

oooo to TO !!

Tez tego mi trza!! Też robię DOM BEZĘ co dalej... wiem i nie wiem, jak zamieszkam to się dowiem... teraz wieczna walka o ceny, kolory i formę, mam dość...

Na razie oprócz oczek halogenów (a właściwie ramek do nich- żarówki ledowe będą później ;-) ) będą żarówki!!

bo na lampy "lilie z drewnem" nie zgodzę się na 100% :p

Mari, Ty naprawdę w piętkę gonisz :hug:

Pisałam, że kwadraty zrobiłam 60x60 cm – wymiar ze standardowej szerokości blatu kuchennego.

Drzwi do spiżarni rób sobie jakie chcesz - suwane, harmonijki, składane na Ļól, albo normalne jak Bozia przykazał. Ja forsuję tylko wejście od strony kuchni.

Stół obawiam się, że może max być 140 cm, bo inaczej wejście do kuchni będzie za wąskie. Musisz mieć obejście 80-100 cm.

Będę Ci wyróżniać w tekstach ważne rzeczy :lol2: