Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Karolina jesteś WSPANIAŁOŚĆ ABSOLUTNA :wiggle: i jeszcze wejście do spiżary jest z kuchni :hug::hug::hug::hug::hug::hug:

A nad zamrażarką półki tyż mogą być, a jakże.

Tylko cierpię z powodu braku wejścia do garażu. Bo ja wiem jak to fajnie graty z bagażnika, bez biegania po deszczu,bywa, że nie sprzątniętym śniegu, przerzucić od razu do wiatrołapu (u mnie tak jest).

Moje szczęście popsowało kiedyś zamek w drzwiach do garażu. 3 miesiące go naprawiał, a ja furii dostawałam. Myślałam, że go utłukę patelnią. Raz targać zakupy – duperel, ale za każdym razem – :sick::no::no::no::no::no::no::no::no:

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nad zamrażarką półki niebardzo - chyba że wysoko - bo ona się otwiera do góry i musi być metr nad goła ściana

cargo w kuchni przy lodówce też można by zamienić na półki dostępne od strony spizarki - nie wiem czy nie lepiej by było???

nad wejściem z garażu można jeszcze pokombinować (też bym zrobiła!) - trzebaby nie dawać półek przy zamrażarce i będzie w tym miejscu przykładowo - się pomyśli... teraz spadam poprzytulać męża :)

zajrzyj do mnie.... plisssss

Edytowane przez lukasz69karolina

Karolino, w takim razie sie poprawiam.

Jesteś tak kuźwa mała, ze az Cie nie widać ;) :lol2:

No i mamy kompromis.

Pestka, pewnie szampana otworzyła i tańczy nago w polu ;)

Jest i wneka i drzwi do spiżarni...

Ja się z wali zastrzelę :lol2:

Jakie to uparte, jakie świdrujące dziurę w brzuchu....Współczuje mężom Waszym :lol2::lol2::lol2::lol2:

Karolino, naprawdę WIELKIE DZIĘKI.

Mam małe obawy...

Tak patrzę na tą kuchnie .... czy mi się zdaje czy faktycznie jakoś mało szafek tam wchodzi ?

Co do lodówki w spiżarce..

A czy nie bardziej ergonomicznie by było, gdyby na obecnej ścianie z lodówką dać półki, a na tej z samymi półkami, zrobić dziurę na lodówkę ?

Dłubię sobie zestawienie gratów do salonu.

Chcecie rzucic okiem ? :rolleyes:

Pestuś, a co Ty taka cierpiąca ? Olej to !

Przecież to Ja będę te siaty targała a nie Ty ... :rotfl:

szafek w kuchni całkiem sporo :) powinnaś się pomieścić bez problemu

lodówkę mogę przenieść na drugą ścianę - ALE - ona głęboka będzie na 65cm, bo musi ciut odstawać od ściany - półki takie głębokie będą niepraktyczne wg mnie:

1. będzie to kiepsko wyglądało - wrzucę wizkę jutro

2. będzie wąsko w przejściu i wtedy wejście z garażu raczej odpadnie, bo się nie przeciśnie już :-P

ps. pewnie, ze możesz zajrzeć!!! czytaj moje wypociny i doradzaj :)

bo mało czasu na decyzję już!

Karolina mądra dziewczynka jest :wiggle:

Wiercę tę dziurę, bo psia kość, co to my wielbłądy jesteśmy? Trzeba sobie życie ułatwiać, kręgosłup i nóżki oszczędzać :mad:

Szafek masz dość w kuchni.

Pokazuję kuchnię mojej sąsiadki (ten dom do kupienia, wiesz)

Zobacz ile ona ma szafek niskich, a tylko 3 wiszące (herbata, przyprawy...) Wszystko jest w szufladach. bardzo wygodne i kuchnia wygląda nie jak apteka.

Kuchnia-03(www).jpg

A tu taka chytra sztuczka – dwa poziomy i dwie głębokości szafek wiszących. Wygląda jakby tych dolnych nie było

Screen shot 2012-05.jpgma074_aviator8.jpg

Edytowane przez pestka56

Dorzucę Ci jeszcze kuchennych pomysłów.

Np. chytrze schowane za przesuwanymi panelami „w ścianie” szafki na podręczne duperele do gotowania i nie tylko - na wszystko co zazwyczaj stoi wywleczone na wierzch. Ta kuchnia jest wybitnie OPEN. Warto o takim czymś pomyśleć.

Kitchen_storage-09.jpg

296_SieMatic-SE-2002-BS_truffle-grey_01.jpg

297_SieMatic-SE-2002-BS_truffle-grey_02.jpg

300_SieMatic-SE-2002-BS_truffle-grey_05.jpg

535_SieMatic-BeauxArts.02_07.jpg

Edytowane przez pestka56

Telepatia czy cóś ?

Jak zaczęłam czytać Twojego posta, to przypomniałam sobie tę własnie kuchnię.

Uśmiechnęłam się i patrzę, a tu proszszszsz ....

Patent na suwane kamienne panele ŚWIETNY !!!

No ale nie oszukujmy się.

To sa KUCHNIE ! Kuchnie przez wielkie K !

Jaki tam metraż, jaka przestrzeń, jakie światło !

A w tej mojej ?

Klaustrofobii mozna dostać :bash:

Tak się zastanawiałam czy całkiem nie zrezygnowac z górnych szafek....

Cześć czołem kluski z rosołem:bye:

Zaniebyłam nieco bo mi dzieć znowu wygenerował kłopoty zdrowotne. Armagedon istny. Ja tu na chwilę z prywatą wpadam - przekierujcie mnie proszę w jakiś wątek kominkowy. Wciąż dumam i dumam i (w przeciwieństwie do Anki) więcej pytań niż odpowiedzi. Gdzie na FM kominkowo się dyskutuje?

Poważnie rozważam kwestię założenia wątku...;)

Myślę, że te suwane panele wcale nie muszą być takie drogie w wykonaniu. Mogę sobie to wyobrazić. Tylko trzeba by zrobić blat szerszy. Panele mogą być z matowego szkła np.

Kuchnie są projektowane do sprzętów Siematic. Mają smak :)

Cześć czołem kluski z rosołem:bye:

Zaniebyłam nieco bo mi dzieć znowu wygenerował kłopoty zdrowotne. Armagedon istny. Ja tu na chwilę z prywatą wpadam - przekierujcie mnie proszę w jakiś wątek kominkowy. Wciąż dumam i dumam i (w przeciwieństwie do Anki) więcej pytań niż odpowiedzi. Gdzie na FM kominkowo się dyskutuje?

Poważnie rozważam kwestię założenia wątku...;)

Nie zakładaj, bo rzadko odpowiadają. Założyłam 2 i oba szybko odeszły w niepamięć. Chociaż odpowiedzi dostałam. Ale to były pytania niestandardowe, m.in. o wykorzystanie stali chromowej jako obudowy kominka.

Pytaj tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?166279-KOMINKI-Pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-komink%C3%B3w&p=6397206#post6397206

Będę popychać. Tam raczej dobrze na mnie reagują. A może i ja będę mogła coś Ci podpowiedzieć :)

O dziękuję jutro na spokojnie poczytam co tam piszą. Napiszę też do Ciebie privka (jeśli nie masz nic przeciwko).

Myślałam o założeniu wątku swojego tutaj (we wnętrzach), bo ludziom swoimi pytaniami zaśmiecam. Powoli, powoli dochodzę do wniosku, że pomoc by się jednak przydała.:bash: Tylko muszę opanować jakoś sytuację w domu, bo sztuką staje się napisanie posta, a co tu o galerii marzyć:bash:

Pestko, bardzo sympatyczna kuchnia i układ ma podobny :)

Dla mnie ciut za stalowa, ale kolor frontów...MIODZIO :)

W sprawie priva....DONE :rolleyes:

Megiska, wrzut ? kanał? tunel ?

Widzę, ze szajba się roznosi ;) :lol2:

No i nadejszła wiekopomna chwila....

Żegnam sie z Wami wszystkimi :bye:

Na zawsze.....z tego miejsca......

DZIŚ PRZEPROWADZKA!

Trzymajcie kciuki.

Pestko, bardzo sympatyczna kuchnia i układ ma podobny :)

Dla mnie ciut za stalowa, ale kolor frontów...MIODZIO :)

W sprawie priva....DONE :rolleyes:

Megiska, wrzut ? kanał? tunel ?

Widzę, ze szajba się roznosi ;) :lol2:

No i nadejszła wiekopomna chwila....

Żegnam sie z Wami wszystkimi :bye:

Na zawsze.....z tego miejsca......

DZIŚ PRZEPROWADZKA!

Trzymajcie kciuki.

Kuchnia ma śliczne zestawienie koloru frontów z kremowymi ścianami :)

Reakcję na priv widziałam. Delikutaśnie zadziałałaś :o

Pomysł Megiski jest całkiem fajny :) Ściany nad zamrażarą nie możesz niczym zabudować, ale można tam zrobić drzwiczki do garażu. Klapa zamrażarki jest zawsze zamknięta i od strony garażu może posłużyć do położenia na niej zakupów.

Trzymam wszystkie 4 kciuki i wieczorem czekam na pozytywna relację, choćby jednym słowem, bo pewnie padniesz.

http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c043.gif