Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Odnotowane :)

A jakimi ?

Może masz jakieś swoje typy Bulwko ?

tymi pierwszymi:-)

co do blatu to ja zawsze chciałam z kamienia, ale cena była nie do przyjęcia (pewnie kiedyś wymienię na kamień)

więc poszłam na kompromis i na razie mam z płytek, czyli "prawie kamienia" ha ha

wiem, wiem - prawie robi różnicę, ale wolę te płytki od drewna czy gotowych typowych blatów

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wpadłam na momencik z ogrodu w kaloszach i z brudnymi łapami :wiggle: tak to u mnie jest.

Czy myślisz, że jak zrobisz wejście do spiżarni nie z kuchni, to z przepływem powietrza będzie inaczej ??????? A d... blada. Do spiżarni bedzie ciepłe z domu gnało tak samo, a może i bardziej, bo przecież wejście będzie naprzeciw kominka.

Głosuję za płytkami w kuchni, m.in dlatego, że możesz pod nimi położyć kawałek podłogówki. Zresztą płytki bez podgrzewania to koszmar zimą. Miałam tak przez 3 lata i cud, że nie nabawiłam się reumatyzmu. Do roboty w kuchni zakładałam buty na futerku i 2 pary skarpet.

Te co pokazujesz ładne bardzo.

Jeśli chodzi o płytki na blacie, to moje doświadczenie ogranicza sie wprawdzie do blatu u moich francuskich przyjaciół. miesiąc plnowałam im domu i myslałam, że ten blat to było to co może się gospodyni przytrafić najgorszego. Czyszczenie fug to ciężka zaraza.

Ciekawa jestem zdania Bulwy :)

Aaaaaaa.... Ten kolor frontów w kuchni Yute TO jest ANTRACYT. U mnie na monitorze widać dokładnie co to za kolor. Fotki ciut przekłamują może na nie kalibrowanych kolorystycznie monitorach.

Edytowane przez pestka56

Dzielna kobieto,

fronty piękne - zachłysnęłam się i też chcę takie;)

Do nich kafle- szare, najlepiej jakieś niejednolite, żeby nie było widać brudu. Blat jasny - fajnie wygląda biały ale pewnie jest niepraktyczny, więc jestem za takim w kolorze podłogi

Tutaj jakieś nowoczesne meble ale chodzi mi o zestawienia kolorystyczne:

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/594/8del.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/600/5b4q.jpg

Pestuś, wiesz, że Ja Ciebie w końcu zamorduję ? A może Ty mnie ?

Co żes sie tak uparła na to przejście ?

Co do podłogówki w kuchni...

Myślisz, ze nie brałam tego pod uwagę ?

Kurna, ale tam już wylane na gotowo podłogi :( i to ślicznościowe. Równiutkie jak lodowisko.

Kuć to w cholerę ?

Szpenio weźmie za to jak za zboże...

Na moim monitorze, te fronty są ciemno szare, ale daleko im do antracytu.

Chloe, mam inną swoją ukochana inspiracyjkę na której sa i ciemne fronty i ciemna podłoga i ciekawe blaty.

Nie głupio to wygląda.

Looknij sobie.

To chyba marmurek, ale na forum ludzie jakoś odradzają :(

kitchen lantern viatommysmythe.jpg

A w salonie podłoga leży, czy bedziesz kładła? A jak kładła to jaką na klej deski, czy na legarkach?

Jak na legarkach to:

1. legarki muszą mieć przekrój min 5 cm wysokości x 4 szerokości
  2. deski 2,5 cm grubości

Razem daje to już 7,5 cm na położenie podłogówki i płytek.

A można dać legarki grubsze :wiggle:

Piękna ta podłoga pod latarnią.

Marmur na blaty nadaje się tylko jeden na świecie. To jest szczególny rodzaj carrary. Robią z niego blaty rzeźnicze, taki jest twardy. Mój zaprzyjaźniony rzeźbiarz, któremu przez pomyłkę dostarczono blok tejże przepięknej śnieżnej carrary, odesłał ją po próbie rzeźbienia.

Ja jeśli chodzi o blaty kamienne jestem za łupkiem, który ma Beata Weronika albo za granitem, który ma Barbara74. Oba niestety są czarne.

Chociaż granit jest dostępny w szarościach, a łupek być może można by znaleźć ciemno szary.

Wcale nie wydaje mi się, żeby czarny blat do antracytowych dolnych szafek był złym pomysłem. Widzę to tak - podłoga w szarościach + antracytowe fronty + czarny blat z łupka filitowego + ecru lub białe ściany + ecru lub białe szafki i półki wiszące.

Przykłady na antracyt lub czarny z czarnym. Ostatnie dwie mają blaty z szarego dropiatego granitu:

KITCHEN in Black-b3.jpg

KITCHEN in Black-b2.jpg

KITCHEN in Black-b1.jpg

KITCHEN in Black-b4.jpg

KITCHEN-kukhni-10.jpg

Edytowane przez pestka56

Pestuś, to stan deweloperski 8+.

Chodziło mi o pieknie i równiutko wylane posadzki.

Dechy będa na klej, także pomysł z legarkami ( sprytny) nie wyjdzie. Trzeba by skuwac posadzki :(

Też nad tym dumam.

Dumam tak, ze siwy dym z uszu wali.

Gdyby się udało, dało czy zachciało szpeniowi to pojechałabym po całości i zrobiła podłogówkę w :

- wiatrołapie i garderobie

- wc

- kuchni

- łazienkach

Chloe, inspiracja latarniana jest mą ukochaną od wieków :)

Chorowałam na taka latarnię baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo długo i już nawet kupiłam na ebayu uk, ale taki jeden ktoś, mnie wyprzedził :sick:

Palnowałam zrobić bardzo podobna kuchnię, w której pierwsze skrzypeczki gra ta latarnia oraz boski stół.

Do obecnego domu, taka kuchnia nie bardzo pasuje. Jest zbyt nowoczesny.

Poszukałam sobie w głowie kompromisu i proszę.

Na wątku poświęconym klasycznym kuchniom, pojawiło się to zdjęcie, które wkleiłam jako pierwsze.

Zakochałam się w tej kuchni na maksa.

Wszystko w niej jest zajebiaszcze...no prawie wszystko.

Jedno co mi sie nie podoba i jakoś do mnie nie przemawia to te kafelki nad kuchnia i kolor blatów.

Ja wiem, ze tam jedno nawiązuje do drugiego i rzeczywiście super to wygląda, ale takie beże mnie nie kręcą.

Wybrałam już kafelki do kuchni.

Nic nadzwyczajnego bo biała cegiełka, ale z bardzo ciekawym szkliwnieniem.

Mam też jeszcze 2 w zanadrzu. Takie zwykłe prościutkie.

Pokaże Wam co wynalazłam i co zamierzam zanabyć droga kupna:

Płytki :

http://4.bp.blogspot.com/-R0336-DzJXs/Uj3K8pEizVI/AAAAAAAADS4/g8dRTV2t2HM/s1600/masia+hiszp+glazura+cegie%C5%82ka.jpg

lub

http://www.cerkolor.pl/sites/default/files/kolekcje/cegielka_19m.jpg

lub

zapomniałam nazwy, ale ze strony dekordia.

tymi pierwszymi:-)

co do blatu to ja zawsze chciałam z kamienia, ale cena była nie do przyjęcia (pewnie kiedyś wymienię na kamień)

więc poszłam na kompromis i na razie mam z płytek, czyli "prawie kamienia" ha ha

wiem, wiem - prawie robi różnicę, ale wolę te płytki od drewna czy gotowych typowych blatów

plisssss pokaż !! Właśnie myślę nad swoim!! :hug:

Kuchenka....

Miała być boska i równie bosko droga, cudowna kuchnia SMEG-a, ale 15 tysięcy to ciut przy drogo jak na nasz budżet.

No może gdybym kupiła ja jako pierwsza to by na nia starczyło ;) :lol2:

Miała być taka....

http://www.appliance-reviews.co.uk/ProductImages/large/A2BL-6_BK_01l.jpg

a po poszperaniu, taka :)

http://www.hoover.pl/img/products/img_1240556524_0024.jpg

Megisko, ceny są rózne.

Pierwsza, która wkleiłam ok 100 zł/m.

Druga, ok 190 zł/m.

Ta z Dekordi, coś mi świta, ze 80 zł/m.

W Castoramie mają płytki za ok. 50 zł/m. Mają inny wymiar - sa duże.

Owieczko, zgadzam się, ale przy mniejszych pomieszczeniach, mozna zrobic myk z górnymi szafkami w kolorze białym. Tak jak na inspiracji z latarnią.

Dzięki bieli, górne szafki znikają.

Pestko, a po co bawic sie w legarki ?

Teraz użytkujemy podłogę z desek na legarach i przy chodzeniu, jest efekt pudła.

Kolejna sprawa to to , ze robia się zbyt duże róznice w poziomach posadzek.

Przy samym klejeniu desek do podłogi, trzeba by nadlać posadzki, tam gdzie ich nie będzie.

No to lecim dalej...

Stół, który będzie częściowo wciągniety do kuchni, będzie wyglądał mniej więcej tak. Będę go robiła samodzielnie :rolleyes:

http://www.jadik.pl/news/data/upimages/t_castle_3.jpg

I takie krzesła...

http://www.lifestylehome.com.pl/11902-thickbox/krzeslo-harry-inspirowane-diamond-chair.jpg

Ponieważ, stół będzie spinką, łącząca dwa pomieszczenia, to co przy nim, nad nim czy obok niego, musi nawiązywać do obu pomieszczeń.

Podłoga w całym domu, będzie taka !

http://4.bp.blogspot.com/-oaTi_kMS_Q0/TjaiA5nORAI/AAAAAAAAEII/Ng5ny247vBM/s1600/1777_32.jpg

Zamiast kominka, będzie to CUDO !

http://www.tapis.pl/kominki/zeliwne/foto/w-2.jpg

bulwa koniecznie chcę zobaczyć! :)

rozważałam wykonanie z mozaiki albo właśnie z takich dużych płytek, może nawet i większych niż Twoje :)

jakiś czas temu już dziewczynom marudziłam o tym płytkowym blacie :)

ps. ja pierdziulę... od rana wiercą nade mną :cry: kolejny dzień... remont jest bo nowi lokatorzy...

ja nie wiem jak to moje dziecię może spać w tym hałasie!!

Ateno, stół Jadik, ale pokazałam go bo powiedzmy, jest w typie tego co będę strugać.

A czemu strugać ?

A temu, ze tam chyba ohu...li !

Za stół w określonym przeze mnie wymiarze, życzą sobie ponad 5 tysięcy.

Posiedziałam, pomyślałam, rozrysowałam sobie poszczególne części i stwierdzam, ze zbudowanie takowego to naprawdę pikuś.

Krzesła z custom form, ale w necie jest ich duzo.

Wpisz w google diamond chair.

Chloe, ach jak mi miło :)

Mam jednak wrażenie, ze to nie Twoja bajka....

Widzi Ci się to ? :o

Jesli chodzi o zamienniki....

Wiadomo...KOMPROMIS, ale róznica w cenie jest tak ogromna, ze naprawdę bez bólu zrzekam się SMEGA za 15 tysięcy na rzecz HOOVERA za 3 tysiące z groszem.

Czy się naiwnie pocieszam czy faktycznie, róznica wizualna jest niewielka ...?

Przypominam, że to co teraz modzę i planuje to zupełnie nowa koncepcja na zupełnie nowy dom.

Musiałam sobie wszystko przearanżować.

Dojdą jeszcze dodatki...mało, ale za to bardzo wyraziste.

Zawisną cud miód obrazy, których nie pokażę. Chcę Was zaskoczyć...mam nadzieję, ze mile :)

Mam jeden, dośc wpieniający i stale siedzący w głowie problem.

STOLIK KAWOWY KUŹWA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Absolutnie nic mi sie nie podoba. Wszystko oklepane, wszystko juz było grane, wszędzie się gdzies pojawiają zdjęcia ze sztampowymi zestawieniami.

Tu Was musze błagać...HELP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poszukiwany ciekawy stolik kawowy.

Tak sobie myślę (brawo ;) ), że raczej coś na metalowych nogach.

Karolciu, lornetkę założyłam i kajam się.

Przepraszam, że nie podziękowałam :rolleyes:

O to mi chodziło.

Mamy teraz 2 opcje. Obie pieknie dopracowane dzięki Tobie i Pesteczce terrorystce ;)

Gdy przyjdzie już do robót i planowania na zywo, zweryfikuję, która opcja będzie najbardziej pasującą.

Dziękuje raz jeszcze :hug::hug::hug: