Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no ale skoro widzisz te moje malunki - to widzisz ŻE STÓŁ 120 SZEROKI TERAZ NIE WEJDZIE!

więc trzeba by było go zmniejszyć, albo jakieś inne kombinacje próbować... a wiec czekam do konkretnych konkretów i będę poprawiała w razie co :)

mari - POKAZAĆ!

ja ostatnio rysowałam malunki w 3D jak ma tata postawić stelaże pod kg w łazience :)

edit

pesteczko - właśnie z takich dużych płyt nie widziałam jeszcze - mało fug więc może być fajnie :) rozważam nadal co tu dać by nie laminat... na ścianę na pewno nie położę, bo nie chcę górnych szafek, a takie odcięcia mi się nie podobają

Edytowane przez lukasz69karolina

Pokazać:popcorn:

Mari, stół jak najbardziej moja bajka, poza tym lubię różne bajki - ważne, żeby wchodząc do domu móc poczuć jego klimat i nie mieć wrażenia, że jesteś w pięknym... hotelu;)

Co do kawowego, to też nic nie znalazłam ale szczerze mówiąc coraz mniej się tym przejmuję - co z tego, że ileś tam osób to ma? Ma się TOBIE podobać (przypomnij mi moje słowa, jak kiedyś mnie poniesie;) )

Spodziewałam się, że tam wyjdzie więcej metrów..

Co do stołu...

Karolino, chcę ten stół traktować jako uniwersalny.

Nie ma tam zadnej piwnicy czy pomieszczenia gospodarczego w którym można by przechowywać stół imprezowy.

Szerokośc 110+ jest najwygodniejsza.

Na srodku stołu smiało wchodzą półmiski, wazy i inne duże naczynia, a oprócz tego, każdy biesiadnik ma sporo miejsca na zestawik pt: talerz, kieliszki, szklanki i sztućce.

Poniżej 100 cm, zaczyna się zabawa w ustawianie.

Przerabiam to za każdym razem gdy rodzice kupuja stół.

Mielismy tu już różne szerokości i stale jakos brakuje tych kilku cm.

Spodziewałam się, że tam wyjdzie więcej metrów..

Co do stołu...

Karolino, chcę ten stół traktować jako uniwersalny.

Nie ma tam zadnej piwnicy czy pomieszczenia gospodarczego w którym można by przechowywać stół imprezowy.

Szerokośc 110+ jest najwygodniejsza.

Na srodku stołu smiało wchodzą półmiski, wazy i inne duże naczynia, a oprócz tego, każdy biesiadnik ma sporo miejsca na zestawik pt: talerz, kieliszki, szklanki i sztućce.

Poniżej 100 cm, zaczyna się zabawa w ustawianie.

Przerabiam to za każdym razem gdy rodzice kupuja stół.

Mielismy tu już różne szerokości i stale jakos brakuje tych kilku cm.

czyli dobrze kombinowałam, że chodzi o jedzonko na środku :)

niestety nie wejdzie :( chyba że by lodówka była standardowa 60cm głęboka, to by jeszcze jakoś poszło... bo sbs jest za głęboki

Migotko, rany boskie !

Przeklał Was kto czy jak ?

Ciagle jesteście chorzy :(

Ściskam Ciebie najmocniej bo to Ty musisz miec siłę, żeby ciagnąc to wszystko.

:hug::hug::hug::hug:

U mnie ospa szaleje.

Ola, jest tak masakrycznie wysypana, ze widac jej tylko białka oczu :sick:

Gorączkuje, innym razem dreszcze, zimno jej.

Chwała mi za to, że dawno, dawno temu jako młoda panienka ;) zmusiłam ojce, zeby zakupił na poddasze kozę.

Teraz jest w sam raz.

Wczoraj napaliłam co by dziecku ciepło było i az sie rozpływałam z cudnych okoliczności jakie sie wytworzyły :rolleyes:

Pierwszy raz od wieeeeeeeeeeeeeelu lat, lezałam sobie w łózku i patrzyłam w skaczące płomyki.

No nie długo patrzyłam bo padłam jak pies pluto :lol2:, ale romantyzm był, nie ? ;)

Koniecznie muszę nam załatwić taki ogień w masterze..KONIECZNIE !

No o jedzonko, jedzonko...

Przecież nie dla mnie :lol2:

Co do lodówki...

Kombinuję takie SBS co by połączyć 2 chłodziarki.

Potrzebna mi duża lodówka bo przecież zamrażarka będzie i to nie mała.

Niestety...

Da się to zrobić, ale za spore pieniądze bo z tego co do tej pory udało mi się ustalić to jedynie Libher robi taki bajer.

Koszt to jakieś 12 tysięcy :sick:

Za lodówkę ?????????????? :wtf:

jeśli chodzi o lodówkę to ja też muszę mieć dużą (dodatkowo druga w spiżarce :wiggle:) i wybrałam już taką sharp french door http://www.electro.pl/pictures/products/big/14370_3.jpg bo ma szerokie półki :) wejdzie duża blacha mięcha/ciasta spokojnie

takie typowe sbs mają jednak wąskie chłodziarki jak pojedyncza lodówka, a to mnie nie satysfakcjonuje...

najbardziej bym była happy jakby tej zamrażarki na dole nie było... no ale takiego cuda to ja nie znalazłam jeszcze

tą wyczaił mój Ł i mówi że on chce taką :D kosztuje jakieś 5tysiaków... nie jest najgorzej - taką będę mieć :) tylko nie wiem nadal jaki kolor :-P

No to witaj w klubie kochana.

Tez szukałam takiej co by była bez zamrażary.

Jedynie to co napisałam.

Musi byc opcja łączenia dwóch chłodziarek. Łączenia maskuje się listwą.

Jedyna firma, ale nie powiedziane, że jedyna, to Libher.

Trza by poszperać.

Jestem pewna, że sa i inne.

Jesli sie jednak nie uda, to trudno.

Wstawię SBS, a w spiżarni i tak będzie druga lodówka, także raczej sie pomieszczę.

Mąż ma chciejstwo a mianowicie ten cycek co to z niego zimne napoje i kostki lodu lecą...

Niech se gościu ma.

W sumie i on, będzie uzytkował tę kuchnię, nie ?

Podoba mi sie jeden model Samsunga. Nie pamietam dokładnie jaki to był, ale ładnie sie prezentuje.

http://image.ceneo.pl/data/products/17073797/i-samsung-rsh7unpn.jpg

Do poprzedniej koncepcji pasowała czarna bo czarna miała byc kuchenka.

Teraz będę szła w stal bo kuchnia stalowa.

Czarna duzo ładniej sie prezentuje.

http://www.kajt24.pl/img/products/16/31/5/1_max.jpg

no chyba, że się ma tylko prezentować a nie pełnić funkcje użytkowe. Mam podobną. Spełnione marzenie męża a moje udręka. A jest nas tylko troje... No fakt.. za kilka lat syn wyfrunie i jedzenia będę pewnie mniej kupowała.. może się w międzyczasie zepsuje to sobie kupię zwykłą, nazwyklejszą na świecie.

Pozdrawiam Gospodynię wątku..

QUOTE=marimag;6401760]No to witaj w klubie kochana.

Tez szukałam takiej co by była bez zamrażary.

Jedynie to co napisałam.

Musi byc opcja łączenia dwóch chłodziarek. Łączenia maskuje się listwą.

Jedyna firma, ale nie powiedziane, że jedyna, to Libher.

Trza by poszperać.

Jestem pewna, że sa i inne.

Jesli sie jednak nie uda, to trudno.

Wstawię SBS, a w spiżarni i tak będzie druga lodówka, także raczej sie pomieszczę.

Mąż ma chciejstwo a mianowicie ten cycek co to z niego zimne napoje i kostki lodu lecą...

Niech se gościu ma.

W sumie i on, będzie uzytkował tę kuchnię, nie ?

Podoba mi sie jeden model Samsunga. Nie pamietam dokładnie jaki to był, ale ładnie sie prezentuje.

http://image.ceneo.pl/data/products/17073797/i-samsung-rsh7unpn.jpg

Do poprzedniej koncepcji pasowała czarna bo czarna miała byc kuchenka.

Teraz będę szła w stal bo kuchnia stalowa.

Czarna duzo ładniej sie prezentuje.

http://www.kajt24.pl/img/products/16/31/5/1_max.jpg

Pokazać:popcorn:

Mari, stół jak najbardziej moja bajka, poza tym lubię różne bajki - ważne, żeby wchodząc do domu móc poczuć jego klimat i nie mieć wrażenia, że jesteś w pięknym... hotelu;)

Co do kawowego, to też nic nie znalazłam ale szczerze mówiąc coraz mniej się tym przejmuję - co z tego, że ileś tam osób to ma? Ma się TOBIE podobać (przypomnij mi moje słowa, jak kiedyś mnie poniesie;) )

Gumisiowa, kiedyś pokazywała fajne stoły. Nawet chcieli się zająć robieniem na zamówienie, ale zainteresowało ;P się towarzystwo forumowej Hazel i zdaje się pomysł upadł.

A stoły były naprawdę fajne. W ogóle Gumiśka fajna kobitka była.

To stolik Gumisiowej, produkcji jej M.

IMG_8029.jpg IMG_8030.jpg

Stoły różne z moich zbiorów.

ARTERIORS Home Gwenieve Coffee Table2.jpg

table-02.jpgmodern-white-large-dining-table1.jpg

Edytowane przez pestka56

Dziewczyny, zwolnijcie PLEASE. Ja muszę ogród ogarniać, a Wy jak te karabinki maszynowe.

Mam mase stolików - jakieś 20 kawowych w różnych odsłonach i trochę dużych jadalnianych, bo ja też żyję bez jadalnianego. jak potrzeba to targamy naszą potęgę ogrodową do salonu, wrrrrrrrrrrr....

Też będziemy sami, no może z jakąś pomocą „zięcia”, robić stół. Duży ma być, min 120 x 260.

TO ma być mój z grubsza jeden z tych dwóch:

MOJ-Table_contemporary-02.jpg

MOJ-Table_contemporary-05.jpg

COFEE tables

Coffee_table-4.jpg

Coffee_table-Inocetti_„Felipe”-orzechowy-2.jpg

Cypress+Coffee+Table.jpg