marimag 12.03.2014 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Pestka ! A Ty mnie gdzie się wybierasz ? Kocham Cię jak Irlandię...remember ! No ! Laski naukowe... Toż Ja Wam mogę koniuszki nieopiłowanych pazurów nożnych powinnam całować ! Jedna kręci koks, druga wymiata z matmy... Nosz kurna ! Ja to całkiem niezła jestem z niczego! W ciążę zachodzę całkiem ładnie i w ilościach nadprogramowych ! To sie pochwaliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 12.03.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 buahahahah prawie się zadławiłam! uwielbiam Cię czytać :) powinnaś książki zacząć pisać - taki styl to wciąga i czytałabym chętnie do podusi :) a zachodzenie w ciążę to też łatwe nie jest... podobno bo ja to od starzała - nawet sobie poprodukowac kilka miechów nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 12.03.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Hej Aniu i reszto koleżanek!klatka na króliki mi się nie podoba, kształt ok, tylko materiały fuj, jakbyś grube drewienko na górze miała i czarne, metalowe nóżki dokręciła to ok:) moje dziecko tabliczkę opanowało, 9tki liczy na palcach, chociaż jej wepchnęłam do głowy większość i już na pamięć zna, droga przez mękę, ale nastąpił jakiś postęp bo sprzedałam jej triki na odejmowanie wysokich liczb, pojęła i zaczęła stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 12.03.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Ania off topic robię: Pestko znasz forum wszerz i wzdłuż - jest jakieś miejsce na forum gdzie życzliwa dusza podpowie co zrobić z zaniedbanym ogródkiem wielkości 10na 20m? Jakiś taras muszę zrobić, pergolę, zaplanować coś dla dzieci i poradzić się w sprawach traw ozdobnych bo marzy mi się kontrolowany chaos ogródkowy wypełniony ozdobnymi trawami, krzakami i kwiatkami w ilości umiarkowanej (bez regularnych rabat jakie mam obecnie). A pytanie w sumie nie tylko do Pestki tylko wszem i wobec. A tak przy okazji gdzie jest Bogumil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.03.2014 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 buahahahah prawie się zadławiłam! uwielbiam Cię czytać :) powinnaś książki zacząć pisać - taki styl to wciąga i czytałabym chętnie do podusi :) a zachodzenie w ciążę to też łatwe nie jest... podobno bo ja to od starzała - nawet sobie poprodukowac kilka miechów nie mogę Dzięki Karolino Ja i pisanie ? Miałam nadzieję, ze ten temat to już mamy z głowy... Wiesz, ze już 100 razy mnie na to namawiano ? Cieszę się, ze tu ktos się czasem usmiechnie Skoro i Ty jesteś wiatropylna, to upatruję w tym kolejny talent ! No nie przebiję Cię ! Jesteś miszczem ! Ooooo Umiem jeszcze pieprzyć bez sensu...Czy to się liczy ? Kareamciu, Elfir doradza wszem i wobec. Leć do niej. CZY UMIETA CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM ???? No to przecież pisałam, ze typ stołu tak, ale wykończenie nie. Toć tłumaczyłam, że chcę inny blat i inne nóżki... No przecież....zaplułam się Idę na basen. Odezwę sie potem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 (edytowane) Mari, ja dziś rodzinnie u mamy i aż mi się serce w plasterki kroi, bo pogoda ogrodowa. Cieplutko i.... buuuuuuuuuuuuu. Nigdzie od Ciebie nie idę, chyba, że mnie wyrzucisz i to na kopach Karam, pytaj Elfir http://forum.muratordom.pl/showthread.php?184529-Pytania-do-Elfir-forumowej-ogrodniczki&p=6402097#post6402097 pomoże Ci na odległość. Elfir lubi takie ogrody jak piszesz. Przygotuj sobie plan ogrodu z zaznaczonymi gdzie brama, furtka, taras, wejście do domu, STRONY ŚWIATA. Jeśli zacienienie masz gdzieś bo za płotem jakieś drzewa rosną. Jak masz zdjęcia to koniecznie wklej. Opisz wsio najlepiej zaznaczając na rysunku. Podaj jaka ziemia – piach, glina.... , jaka kwasowość. Opisz co Ci się marzy mieć w ogrodzie w sensie pergola, altanka, ognisko, placyk zabaw, itp. I oczywiście typ ogrodu. Zrób to raz a dobrze. Im więcej będzie miała danych, tym dla niej mniej pracy. Elfir doradzi na pewno. Tylko nie przesadź (jak Naberia ostatnio), bo Elfir przecież z tego chleb je. Najlepiej byłoby, gdybyś zleciła jej przeprojektowanie. Ona przyjeżdża na wizję. Tylko ma długie terminy, więc może być kłopot. W tej sprawie musiałabyś odnaleźć jej watek w dziale ogłoszenia drobne. Czasem pojawia się na fm Magnolia ogrodniczka. Ona jest chyba z Mazowsza. Nie wiem jak ją znaleźć. Jest Mirek Lewandowski. Jeśli chodzi o trawy ozdobne, znam jednego speca Mariusz Surowiński, zagląda do Traw Ozdobnych, ale rzadko. Ma własną stronę i tam można szukać porady Tola z białostockiego fajnie doradza. TAR bardzo dużo wie o roślinach. Też mogę podpodwiadać z własnego doświadczenia. Edytowane 12 Marca 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 12.03.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Dzięki Pestko! Elfir już kiedyś namierzyłam:) Świetna osoba, zbiorę wszystkie informacje, zdjęcia i zapytam. Najgorsze jest to, że dziecko ma komunię w połowie maja i coś muszę zrobić z tym ogrodem, żeby chociaż można było wyjść na chwilę z domu. Na razie można utonąć w błocie albo zakopać się w gruzie:eek: Do maja dwa miesiące, na razie sprzątamy, wyrzucamy gruz, zeschnięte patole i wykopujemy 20letnie dzikie róże, których mam z 10 w ogrodzie a kwitła jedna. Na 20% działki ktoś fantazyjnie wylał beton i go skuwamy. Potrzebuję pomocy przy wizji co się da zrobić na takim małym terenie, żeby nasze prace miały jakiś sens. Poszukam pozostałych osób, które wymieniłaś, może mi natchną. A o osobie do zaprojektowania ogrodu myślałam, tyle, że czas mnie goni, chyba, że Elfir podejmie się online:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Spróbuj z nią porozmawiać w ten sposób: umawiasz się na projekt w terminie w jakim może;a teraz akcja ratunkowa, czyli minimum pracy, żeby jakoś wyglądało. Gruz zeskładuj gdzieś, bo przyda się do utwardzania pod ścieżkę, podjazd, albo zrobienia podstawy pod wyniesioną rabatę.Róże dzikie wykop, ale wcześniej zetnij tak żeby z 50 cm gałęzi zostało ponad karpą korzenia. Możesz je zadołować w cieniu. Kto wie, czy nie da się wykorzystać np. w ogrodzeniu. One fajnie kwitną, mają owoce, które zdobią zimą i kłują jak jasna... Nie kwitły, bo coś im nie pasuje, ale nie skazuj ich. Niestety bardzo ciężka praca na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 12.03.2014 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Na razie zrobiłam zdjęcia, coś z tym pokombinuję i będę szukać pomocy, porady:) 3 róże już wyleciały, wybujałe były okrutnie, zostało jeszcze 6 jak coś to je będę przesadzać. Ania - to i dobrze, że nie chcesz klatki na króliki:lol2: stoliki kawowe to trudny temat, ciężko znaleźć fajny, mojego szukałam intensywnie 2 miesiące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.03.2014 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Karramciu, dawaj zdjęcia ogródka tylko z jakiejś sensownej perspektywy co .. Może pierwsze gdy stoisz w drzwiach na ogródek a drugie jak stoisz placami przy płocie, takie z widokiem na wszystko. Co Ty wiesz o szukaniu stolika ... 8 lat strzeliło i nic...kuźwa nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 12.03.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Ania spędziłam 2 miesiące codziennie szukając czegoś co by mi się spodobało i nie kosztowało majątku, w sumie nawet te, które kosztowały majątek też mi się nie podobały. Zdjęcia zrobiłam, ale ze złym obiektywem. Coś widać, teraz to jest lekko ciemno:) Ogródek jest mały - 10 metrów szeroki, długi na 20, z każdej strony sąsiad. Po prawej mili sąsiedzi, po lewej nikt nie mieszka, na wprost w odległości 1,5 metra od płota jest przybudówka i niemili sąsiedzi. Sąsiedzi są wszędzie bo dookoła mnóstwo budynków, część dwupiętrowa, mała szansa na spokój i intymność, ale to centrum miasta. Dom jest do ocieplenia i otynkowania, ale nie mamy pieniędzy więc pewnie dopiero na jesień to zrobimy. Zdjęcie od strony domu na ogród składane z 3 zdjęć Od strony ogrodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 12.03.2014 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Heloł, witam się! Melduje, ze juz trochę się ogarnelam i ze poszukam wolnego czasu, bo mi tęskno za forum. Stol z dech ekstra, stolik kawowy jak zepsuty bęben, nie ekstra karramcia, jaka masz glebę, bo to tego trzeba zacząć organizowanie ogrodu. Dzikich róż nie wywalaj. Przytnij w pień a ja odmlodzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 12.03.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Matko a skąd ja mam wiedzieć jaką mam glebę? Sucha jest jak popiół, rosną na niej chwasty na wysokość 2 metrów, teraz sprzątając to mech widzę tzn, że kwaśna czy od cienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 12.03.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 (edytowane) Mech jest od cienia, ale i w słońcu sobie swietnie radzi. Trzeba go wygrabiać, bo bywa go więcej niż trawy ziemie trzeba by nawiezc i uzyznic. A glebę poznać po chwastami. Jak rośnie mleczka i koniczyna to nie jest kwaśna, jak są pokrzywy to jest zyzna i wilgotna, jak rosną strawy jak na stepie takie jak szczawie, jest jałowa i kwaśna Edytowane 12 Marca 2014 przez mayday Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.03.2014 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Karramciu, a może machniesz nam jakis rzucik ogródka.. Co i gdzie i jak... Mejuś, witaj babo Stęskniłam się za Tobą na forum bo przecież kontakt telefoniczny mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 13.03.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 May - dzięki, na pewno rosły pokrzywy w dużych ilościach, oprócz tego jakieś trawy, ze dwa mlecze wyrwałam, wszystko tam rośnie bujnie i na dwa metry, Wielkie krzaki piwonii, z tymi różami i to wszystko w głupich miejscach. Mari zrobię jeszcze raz zdjęcia sensowne a w między czasie machnę plan:)A Wy się już całkiem przeprowadziliście? Kiedy będziecie odnawiać mieszkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.03.2014 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Karramciu, no to czekam na sensowne foty i plan. Mam kilka pomysłów. Nie ! Nie przeprowadzilismy się całkiem. Graty zalegaja w mieszkaniu. Nie ma chętnych na zajęcie się dziećmi Poza tym, w tygodniu ciężko jest cokolwiek zrobić bo szkoła, lekcje, zakupy i gotowanie dla stada ludzi. Może w ten weekend coś przewieziemy no i planuje wycieczkę do domu. Chcę pokazać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 13.03.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Heloł! I dziś się witam. karramcia, to znaczy, ze masz dobra ziemie i git, bo możesz sobie na wiele pozwolić. Mari współczucia i wielkie wyrazy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.03.2014 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Gosiaku, a czy przejrzałas kilka ostatnich stron VIP-a ?Widziałas co powklejałam ?Widzi Ci sie to ?A może koopa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.03.2014 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 No to lecim dalej z pokazywaniem Nadal kuchnia... Zlewozmywak planuje taki: http://www.ocenwszystko.pl/data/products/3515/xl-20110312-133036-94974b443315114467781faccb.jpg a do niego, taka bakteria http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/hjuvik-bateria-kuchenna-sprysk__0132890_PE287821_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts