pestka56 16.03.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 (edytowane) Światło w ogrodzie.Proszę, moje miłe, nie zaczynajcie od tzw. d... strony.Najpierw trzeba wiedzieć jakie są możliwości założenia w prosty sposób dobrej instalacji = okablowania. Potem gdzie się chce mieć oświetlenie i czemu ma służyć, a na końcu jakie cudeńka do tych kabli podłączy się. http://www.garden-lights.nl/concept.php opisy systemu i możliwości, a sprzedaż tuhttp://www.polned.pl/punktysprzedazy.html Edytowane 16 Marca 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Mari, mam nadzieję, że miłość do okrągłej klatki na króliki Ci przeszła Tu masz w ją przerobioną na bębenek http://www.westwing.pl/Stolik-kawowy-Bombo-306290.html?c=kampania-gabinet-z-charakterem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 16.03.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Mari, mam nadzieję, że miłość do okrągłej klatki na króliki Ci przeszła Tu masz w ją przerobioną na bębenek http://www.westwing.pl/Stolik-kawowy-Bombo-306290.html?c=kampania-gabinet-z-charakterem Brrryyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.03.2014 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Chyba będzie STOP ze wszystkim :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 16.03.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.03.2014 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Zabrałam dziś szanowną rodzinkę na wycieczkę, celem obejrzenia domu. Po dojechaniu i wyładowaniu z samochodu, okazało się, że w przecudnej urody lesie, tym viz a vis "naszego" ofrodzenia JEST BAGNO ! :cry: Zwiedzanie rozpoczęlismy od oglądania elewacji. Front ok, bok ok, ale tył !!! ZIELONY ! :cry: Cały omszony ? Pozaciekało z balkonów ? Na balkonach rosnie sliczny mech, na niektórych wylot rynien skierowany na posadzkę W środku duzo lepiej, ale na jednej se ścian zauwazyliśmy mokra plamę Najprawdopodobniej zatkany kosz rynnowy i przelazło do domu Wewnatrz, nie było już innych zonków, ale rodzinie nie spodobały się okna i wielkie drzwi balkonowe w pokojach dzieciaków. Że nie ustawnie, po kiego skoro balkonik taki, ze jedna stopa tylko wchodzi. Padł argument, że trzeba by to zamurowac i zrobić normalne okna, a to kolejne koszta. Poza tym, jak sie tam póxniej dostawać, żeby chociażby sprzątnąć Pokoje ich zdaniem za małe... Sama nie wiem. Zabrałam metrówkę i po zmierzeniu kuchni, mam powazne obawy, że pokoje sa mniejsze niż na przesłanych mi rzutach Załamałam się rysujac i mierząc kuchnie. Metraż jest chyba jednak mniejszy niż na rzucie ( zaraz biorę kalkulator i liczę). Do dupy i to czarnej, jest wysokośc od podłogi do górnej granicy przyszłych szafek. Narazie wychodzi 83,5 cm a przeciez nie ma jeszcze położonej posadzki :sick: Co tam ma wejść ? Mały ps. Zmierzona odległośc przy założeniu, że blat będzie jednocześnie parapetem. Innej opcji nie ma. I co teraz ? Największe bolączki, moje również to to cholerne bagno. Woda dochodzi już do płotów kolejnego bliźniaka, tego dalszego.... Mech na elewacji..... Mokra plama w środku domu..... I jeden, pierdzielniety we wstrząśnięty mózg, DZIĘCIOŁ !!!, który z uporem maniaka, wypiernicza dziury w ociepleniu. FUCK !!!! Szukać innego domu ? Załamkę mam TOTALNĄ !!!! Gry byłam w styczniu, wszystko było cudnie pokryte sniegiem. Bagno znikneło, elewacji nie było widać.... Idę wyć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Eh, opatrzność i Białe Anioły czuwają nad Tobą Dzięki temu domowi przeprowadziłaś się i masz teraz czas na sprzedanie mieszkania za dobrą cenę. Spokojnie i bez nerwów. Pewnie, że pomęczysz się u rodziców. Kto mając własną rodzinę będzie zachwycony siedzeniem w domu rodziców? Ale popatrz na to od tej właśnie strony – RUSZYŁAŚ sprawę. Zonk nie zonk, ale początek zrobiłaś. Znajdziesz ten właściwy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 16.03.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Pestka ma rację,ja wiem ,że rada abyś spróbowała złapać dystans jest w tym momencie do podłożenia pod tramwaj ale Aniu wykończysz się reagując tak emocjonalnie,szczerze mówiąc myślałam,że coś gorszego się stało a stałoby się gdyby to wyszło po zakupie. Anula :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.03.2014 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 To wszystko mało istotne.Pytanie do Was...Co byście zrobiły na moim miejscu ?Upierałybyście się przy tej chałupie czy szukały innej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 16.03.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Aniu,czy tam jest jakaś melioracja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Szukałabym innej.Argumenty za: tu od razu musisz przeprowadzi dość poważne poprawki;wydasz pieniądze nie będziesz mogła zrealizować chciejstw; nie wiadomo co jeszcze wylezie w tym domu; fatalnie z tym bagnem, bo to może być tylko wierzchołek góry lodowej jeśli chodzi o poziom wody; masz czas na odnowienie mieszkania, podpicowanie; masz czas na spokojne znalezienie klienta za może lepsze pieniądze. Argumenty przeciw: nerwy rodzinne;??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.03.2014 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Musiałabym Wam narysowac plan sytuacyjny, żeby uzmysłowić o co kaman. W obecnej sytuacji, mam wodę i to nie małą od frontu domu i tyłu ogrodu. Mam jeszcze jeden dom, ale aż wstyd pokazywać. Czuję, że tylko Karramcia, podzieli mój entuzjazm. Obie widzimy potencjał w trupach Ten dom znalazłam, dawno temu. Cały czas mi siedzi w głowie. Wydaje mi się, że to klocek a takie najłatwiej przerabiać. Dom leciwy ale przynajmniej wody nie ma tzn. jeziora, bagna, oceanu.... Cena dobra, ale mogłaby byc lepsza Jesli by sie udało ją zbić, ojciec by przytaknął to czemu nie ? W chwili obecnej ten dom wyglada jak kupa, ale ma potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Ten, o którym mówiłaś mi? Ja też lubię stare domy. Czytałaś bloga mojej Kaśki, to wiesz od czego zaczynaliśmy. Ta obora pozostała po dawnym wielkim majątku szlacheckm to był najfajniejszy dom z takim potencjałem jak pałac. Problem z nim tylko taki, że trzeba sporo pracy włożyć, jakbyś nowy budowała, tylko z większą ilością niespodzianek. A może nie, może właśnie bez niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.03.2014 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Nie wiem Kasiu o który Ci teraz chodzi. Zaraz Ci prześlę linki privem.Sama oceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 16.03.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Mari ale zamurowanie kilku otworów balkonowych do poziomu okna to nie jest jakiś ogromny koszt, okna z odzysku możesz sprzedać za dobrą cenę.... a mech na ogrodzeniu może świadczyć tylko o tym, ze to strona północna. Ja na fugach miedzy klinkierem /cegłami tez mam mech a wody, stawu, jeziora nie mam w promieniu kilku km.Mam obawy, ze rodzice zwerbowali ciebie podstępem do siebie i już tak szybko nie wypuszczą. Teraz gdy jesteś już u nich zawsze ojciec, będzie miał jakieś ale i nie podejmie decyzji na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.03.2014 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Asiu, zawsze mogę wrócic na stare smieci.Teraz nie ma takiej opcji, zebysmy tu zostali, choc pomysły ostatnio ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Żona, mech od strony płn, fakt normalka, ale po ładnych kilku latach. U mnie jest tylko na dachu od płn. i niedużo go. Na domu nigdzie nie ma, a już mi się zdarzyło nazywać dom amfibią, tak było mokro naokoło. 2 i 3 lata temu po trawniku przez kilka tygodni chodziliśmy po kostki w wodzie.Dom, o którym Mari pisze stoi niezamieszkany. Nie wiem jak tam z ogrzewaniem go zimą. Poza tym jeśli w tym roku tyle wody tam naokoło to jest to wg mnie niepokojące. Rok raczej suchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 16.03.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Też miałam dopytać bo nie pamiętam jak długo ten dom stoi? Aniu a kto jest najbardziej na nie?Co mówi mąż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 16.03.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Dałaś radę zweryfikować metraż?Realny z wirtualnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 16.03.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Żona, mech od strony płn, fakt normalka, ale po ładnych kilku latach. U mnie jest tylko na dachu od płn. i niedużo go. Na domu nigdzie nie ma, a już mi się zdarzyło nazywać dom amfibią, tak było mokro naokoło. 2 i 3 lata temu po trawniku przez kilka tygodni chodziliśmy po kostki w wodzie. Dom, o którym Mari pisze stoi niezamieszkany. Nie wiem jak tam z ogrzewaniem go zimą. Poza tym jeśli w tym roku tyle wody tam naokoło to jest to wg mnie niepokojące. Rok raczej suchy. I to jest faktycznie zastanawiające. A melioracja,to kupa forsy,której nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts