Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Współczuję. Miewałam cholerstwo, póki się na wieś nie wyniosłam :yes:

Posadziłam połowę truskawek, trzy odmiany. Tyle zmieściło się w jednej skrzyni warzywnikowej. Trzy pozostałe jutro jak wykwateruję zioła. I pomyśleć, że w zeszłym roku zlikwidowałam 4tą skrzynię. Mój jest wściekły, bo teraz musi ją zrobić na nowo :cool:

priv odesłałam :)

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pesteczko coś z tym bólem głowy faktycznie jest mnie boli jak do Warszawy muszę jechać i jak wracam to z bólem głowy, a zmęczona jakbym tonę węgla w wiaderku przenosiła.

Mnie truskawki czekają jutro posadziłam na agrowłókninie leniwiec jeden no i muszę to usunąć, zobaczę straty w razie czego zakupię tam gdzie Ty zapisałam sobie stronkę

Ja podkładam pod truskawki angielskim sposobem gazety (czarno-białe tylko). Dość grubo i na nie sypię trociny liściaste. Gazety chronią świetnie przed chwastami, a trociny chronią przed przesychaniem ziemi i owoce są czyściutkie.

Agrowłókninę położyłam na rabacie raz. Furii dostałam jak zaczęła się siepać, a perz i skrzyp przebijały się przez nią jak chciały. Potem użyłam wyłącznie pod ścieżki i żwir. Mam opaskę wokół domu żwirową na agro. Niestety rosną tam glicynie i jesienią sypią liśćmi jak diabli. Wybieranie ręką to koszmar, a przegrabiając kamyczki zniszczyłam agro w kilku miejscach. Też ją zdejmę. Tam jest tak ubita ziemia, że wystarczą same kamienie.

ja dziś miałam natchnienie - wypierdzieliłam do kosza pck dwa wory zabawek! dość mam tego bałaganiarstwa i wiecznej rozpierduchy...

porwane i pomazane książki, puzzle niekompletne, układanki drewniane z brakującymi zwierzakami - ładnie spakowałam w karton i czekają na wywiezienie do spalenia :) :)

za tydzień --> Ikea i kupuję expedita, pudła i robię segregację tego co zostało, bo teraz to wszystko wpierdziulone do dwóch koszy i jak czas zabawy, to się siup wypierdziela wszystko na podłogę... a tak będzie tylko wywalone konkretne pudło - znaczy zacznę glizdy tego uczyć!!!!!!

.

odebrałam dziś mój dąb olejowany i nie podoba mi się :( nie ma nic połysku - chyba za mało warstw oleju? że cały wsiąkł do środka... wymaluję jeszcze ze 2 razy to powinno być cacy :lol2:

Ucz, ucz :wiggle:

Z olejem masz rację. U mnie sosna zareagowała dopiero po 4-tej warstwie. Piła olej jak wytrawny opój.

Tylko daj jej dobrze wyschnąć przed malowaniem, bo wyjdzie w plamy - połysk i mat.

Kasiu no więc odetchnęłam z ulgą :)

stolarz pomalował dwa razy, ale od spodu pomalował tylko połowę :mad: bo bał się że mu braknie... tak więc od spodu i boki muszę pomazać na pewno ze 4 razy! bo jak już się zamontuje to potem nie będzie już tam nigdy malowane...

no to teraz muszę tylko zamówić ze dwie butle oleju :D

a jakiego Ty używasz???????????

ja miałam Osmo, bo taki mi polecono

Nie zmieniaj.

Ja używam Altaxu, bo trafiłam na niego kilka lat temu i spodobały mi się opinie. Wtedy było mało olei na rynku dostępnych ogólnie. M.in. konserwację na Wawelu robiono Altaxem.

Poza tym jako jedyny producent Altax oferował pełną gamę produktów do zabezpieczania drewna przed olejowaniem. No, i był tani.

U mnie się sprawdza - podłogi mają 3 lata, a ja leniwiec jestem i choć zalecenie jest, że co 2 lata odnawiać, to dotąd tego nie zrobiłam. Nie widzę na razie powodu i jeśli mi czasu w tym roku nie starczy, to też nie odnowię.

Hej dziewczęta.

Migotka domaga się sprawozdania, więc proszę...

Piątek wieczór - padłam.

Sobota wieczór - padłam.

Niedziela wieczór - padłam z migreną.

Jak widać, nasze pożycie układa się wprost cudownie.

Dziś mam dzień świra.

Rano odwiozłam starsze i syna do zakładów.

Wracając utknęłam w mega korku.

Wstapiłam po pieczywo i wpadłam jak dzik do domu.

Chapnełam na szybko kanapkę, łyk kawy i ibuprom.

Wypadłam bo starsze ze względu na rekolekcje, do odbioru o 10.

Wpadłam po nie i wypadłam.

Pojechałysmy do poradni po odbiór orzeczeń.

To co się tam działo, to az do gazet się nadaje....:mad:

Wziełam w KOŃCU !!! co moje i wypadłam.

Wracając zboczyłam z kursu i wpadłam do przedszkola po syna...chwilę po tym, wypadłam.

Wpadłam w furę i biegiem do domu bo najmłodsza z LZ....brrrrrrrrrrrrrr

Wpadłam do LZ po dziecko, wypadłam a także wpadłam do domu i zasiadłam.

Zaraz karmię obiadem i wypadam z synem na rehaba.

Potem wpadam do domu, karmię dalej i biorę się za lekcje ze starszymi.

Jak nie padnę od tego wpadania i wypadania to może, pojawię się dziś wieczorkiem.

Ale znając życie to.... :bash::bash::bash:

O cholera, padłam od samego czytania:confused:

Anuś dużo siły życzę :bye:

To ja dziś jestem leń, mąż rano dziecko do szkoły odwiózł z toną rogalików a ja spałam.Teraz kręcę się po ogródku i tak niezobowiązująco ty chwasty wyrwę tu nawozu sypnę tu kory:lol2:

Edytowane przez Hanka126

Haniu, muszę :sick:

Dajmy na to, że jest taki jeden dom.

Dajmy na to, ze brakuje w nim 2 pokoi.

Dajmy na to, ze cena i lokalizacja sa bardzo dobre.

Dajmy na to, że bryła tego domu, wygląda tak.....

dajmy na to.jpg

Co by tu można wykombinować, żeby dorobić 2 pokoje ?

Co dobudować i JAK !, zeby dobudowana część była zgrabna, niższa no i przede wszystkim, zeby ten zabieg nie puścił mnie z torbami ?

Dumam nad tym i powiem szczerze....PUSTKA !!!!

Ma ktoś jakies pomysły ?

Ma ktoś zdjęcia starych domów, które są stworzone z klocków ?