Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

No nie.

Najpierw o mieszkanie, które usiłuję sprzedać.

Miałam kupców.

Niby strasznie zdeklarowani.

Wczoraj otrzymałam telefon pełen nadziei, a dziś....rezygnacja.

Co ciekawe do wczoraj, mieszkanie spełniało wszystkie kryteria, a dziś jest za małe.

Osiwieję zanim sprzedam, a dom to pewnie kupie dopiero wnukom.

Psia mać !

Chyba zacznę chlać bo na trzeźwo nie idzie tego wytrzymać.

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A no może i racja:) oddam truskawki za maliny:) Pestka, wchodzisz w układ? :D

Mogę Ci jesienią albo wiosną podesłać krzaki malin (czytaj karpy z korzeniami). Mam w planie wykopaliska i odnawianie, bo coś widzę, że już im pora. Zaowocują w tym samym roku po posadzeniu. Trzeba im tylko dać dobrej ziemi – kompostowa, albo przekompostowany obornik wymieszany z rodzimą. Ja moim własny kompost co roku na wiosnę podsypuję.

Truskawek mam 80 krzaczków, ale to co dojrzewa zjadamy na bieżąco. Na przetwory kupuję

Dziewczyny, zobaczcie jakie fajne DIY zrobiła ta laska w swojej pralni:

http://www.meandmydiy.com/2012/11/laundry-room-makeover.html

I DIY lamp słoikowych:

http://fitandcrafty.com/?p=67

Piękne są. To się dołożę z podobnymi i butelkowymi. Butelki mam nazbierane na zrobienie lampionów do ogrodu.

mason-jar-lighting.jpgcontemporary-pendant-lighting.jpgdezeen_Jar-RGB-by-Arik-Levy-for-Lasvit_7.jpgGarden-bottle_olive_lamp.jpgwine_bottle_chandelier.jpg

Cena koło 2000 :)

http://blog.madebygirl.com/images2/IMG_0551a.jpg

DIY:

http://madebygirl.blogspot.com/2010/09/my-finished-diy-pendant-light-via-made.html

brazek, który pokazałam to DIY :)

Taką wiem jak zrobić i nawet planuję wykonać.

Edit:

Te pękate od Pestki piękne.

Edytowane przez Doriko

Co jest takiego nie tak z teściami, że większość z nas doskonale wie co czuje Doriko :sick:

Nie pocieszę Cię, Doriko, ale jest znacznie gorzej, gdy już masz do czynienia z teściami swojego dziecka.

Póki sama się borykasz z problemem, to jakoś to można znieść. Jeśli dziecko wpada w najwspanialszą, wszystkowiedzącą rodzinkę swojego męża/żony... To jest tragedia :mad:

To podziwiam:) kawał roboty odwaliliście! My niby tanim kosztem chcemy ale tak jak Wy nie damy rady chyba... instalacje ktoś musi nam pociągnąć, dach (ekipa już umówiona, koszt 9.000,00 zł). W sumie to murarka tylko za darmochę ;/

dzięki :)

staramy się jak możemy - mąż po pracy tylko zjada obiad i jedzie na budowę i siedzi do 22-23 :( albo nawet nie przyjeżdża na obiad tylko od razu jedzie, to wtedy jak mogę to mu zawiozę i wtedy doglądam i sprzątam! tam sprzątanie/zamiatanie/śmieci wywalanie nie ma końca!

Właśnie, przypomniało mi się.

Ponawiam pytanie:

czy któraś ma zamontowane w domu rolety nadstawne?

Pytam tu, bo jak się na wątek o roletach wejdzie to każda myszka swój ogonek chwali. Dobre jest tylko i wyłącznie to, co ON zamontował. Także ciężko się odnieść do takich wypowiedzi...

my nie mamy...

chciałam najpierw bardzo - ale po namyśle sama nie wiem czemu chciałam... dla bajeru?

planuję żaluzje wewnętrzne i roletki :)

A ja po prostu lubię sobie dłubać, szyć itp. w pralni mam uszykowane nawet miejsce na 2 biurka - mój pierdolnik :lol2:

jakoś jak sama coś zrobię to ma dla mnie większe znaczenie :lol:

...

ja też lubię :)

mam u siebie do dyspozycji 200metrów :D caaaaaaaaaaaaały strych na mój "warsztat" buahahahahaha

Mari, na Miedzianej róg Złotej jest sklep z artykułami metalowymi. Drugi był kiedyś na Stalowej, ale tam dawno nie byłam, więc nie wiem.

Kasiu, zwróciłaś uwagę, jak bardzo adekwatne są nazwy ulic do branży o której mówimy ? :D

Już znalazłam miejsca gdzie chromują.

Ale nadal brak mi tych cycków.

Szlag mnie trafi.

A pewnie, tam w okolicy jest jeszcze Srebrna i oczywiście Żelazna. Ciekawe, czy to może z powodu zakładów, które tu z dawien dawna były - Norblin (platery), Mennica...

Chcę adres do chromowania :)

Na siłkę biegasz ?

Podziwiam :)

Ceny jak zwykle z kosmosu :)

Jeśli chodzi o gazety to Ja kupuje na kg i stale walaja sie po domu: 4 katy ( ze względu na adresy), moje mieszkanie ( adresy), m jak mieszkanie (adresy), weranda, weranda country, Elle decoration, świat kominków, czasem ogrodowe, dobre wnętrze i różne zagramaniczne co to nic nie rozumiem ale łobrazki pikne :D