Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak to nie chcą? Chyba nie chce im się???

Zawsze w przychodni lekarskiej lekarze pediatrzy mieli wizyty domowe.Każdy z lekarzy jednego dnia tygodnia pracował króciutko w przychodni,bo miał wizyty domowe.Zwłaszcza jeśli dzieciaki miały wysoką gorączkę,lekarz przyjeżdżał.

A teraz ,to już bangladesz jest .

W mojej przychodni jest sajgon.

Ze 3 lata temu odeszła jedna lekarka ( nasza) i na jej miejsce nikogo nie zatrudniono. Na dzień dzisiejszy przyjmuja tylko 2, więc jesli jedna z nich miała by odwalać wizyty domowe, to tylko jedna zostałaby w przychodni i przyjmowała stacjonarnie.

Po odejściu tej naszej, przychodziły na występy gościnne jakieś sieroty ale długo nie popracowały bo były kiepskie i każdy wolał iść do tych, które zna.

Prosimy, pytamy, niektórzy żadają i sie biją w kolejkach ale zatrudnienie nowej lekarki na stałe leży w gestii szanownej dyrekcji, całej dzielnicy.

Jutro o 6 wstaje, kawka i ogień w trampki. Musze być jeszcze przed ochroną, która o 7.30 otwiera przychodnię.

Nie radze nikomu sie burzyć i wpieprzać w to, ile numerków biorę bo jak się wku...ię to zabiję.

Normalnie, WALKA O OGIEŃ !!!

Rejestratorki mnie znają więc liczę na wsparcie po drugiej stronie okienka. Ciacha różne się nosiło...;) , pogaduchy przez telefon uskuteczniało.....życzenia imininowe składało to i serce większe mają :) Poza tym, mówia o mnie...o przyszła nasza matka Polka, trzeba pomóc kobiecie i tak korzystamy z dobroci tych Pań.

Uciekam bo leki, leki, leki...czopki, czopki, czopki.....gile, gile, gile....mąż też chory - chyba nie musze mówić co to znaczy ! :bash:

No tak ! Na każde dziecko przysługuje jeden numerek.

Jeśli lekarz, przyjmuje jutro od 9 - 11 to w tym czasie może przyjąć maks. 8 pacjentów. Wpadam Ja, biorę 4 i jest dym. Ludzie w kolejce patrzą innym na ręce ile, kto i komu bierze. Nie sposób dodzwonić się do przychodni. Numerki rozchodzą się w 10 - 15 minut. Zadzwonisz, o ile odbiorą, o 7.45 i możesz się cmoknąć w ucho.

Lecę dalej...a jeszcze musze się wykapać, bo po nocach czuwania i wczorajszym padnięciu w opakowaniu, wale jak po WF- ie :rolleyes:

Mej, sorki po raz srylion któryś ale znowu mi sie rozładował telefon.

Dzięki za wsparcie duchowe i emocjonalne, za wywiad środowiskowy, szpiegostwo dzielnicowe i wogóle......kocham Cie miłością czystą.

Jeśli Z wkurzy Cię na maksa, bierz rozwód ! Przygarnę Cie do swej, jakże obfitej piersi ,a i mój mąż nie będzie miał nic przeciwko. Zawsze o tym marzył ;)

Taka malutka dla odmiany :lol2:

Ale, Ty lepiej gadaj co tam wczoraj podał Ci kelner. No i co było po......

:popcorn::popcorn::popcorn::popcorn:

:hug:Mari, dzięki. To miłość z wzajemnością. Z. mnie wkurza umiarkowanie:rolleyes: , tak w granicach przyzwoitości i nazwijmy to sanitarnie ;-) żeby za cukierkowo nie było, bo od nadmiernej słodyczy mdłości można dostać ;-) a tak ja się wydrę, parę piorunów, a po burzy, wiadomo, czyste powietrze i słoneczko ;-)

ale za zaproszenie dziękuję bardzo!! Szkoda,że tak daleko mieszkamy, to był czwórkę przytuliła, to byście z Małzonem do kina chocby wyskoczyć!

Ale, Ty lepiej gadaj co tam wczoraj podał Ci kelner. No i co było po......

:popcorn::popcorn::popcorn::popcorn:

Wczoraj nic nie było...swięty spokój...i chusteczka do nosa ;-)

Przecie ja pociągająca się zrobiłam ;-) poza tym ostatni tydzień trwał prawie dwa, więc z ukontetowaniem poleżałam przed tv. Nawet wczoraj byłam na jakims wyjatkowym kursie, miał być kursem z angielskiego ( na 8 00 rano!!!), a okazało się, że to kurs dla MBA z baz danych IT dla obcokrajowców ;-) oprócz kolegi, z którym byłam byli sami obcokrajowcy z Nepalu, Nigerii, Indii, Pakistanu... itp... poziom abstrakcji całej sytuacji godny mojego CV ;-)

Mejuś, wiem, że jesteś chora i pociągająca ( ale to zawsze !!! ;) )

O tego kelnera pytałam ALĘ bo była wczoraj na gigancie od garów. Mąż sadysta, okazał się romantykiem....;)

Ja Cię namawiam na trójkącik a Ty mi tu z opieką nad dziećmi wyjeżdżasz ...Mąż już się nastawił ! Zgolił wąs....:rolleyes:

Ściskam kciuki za walke z gilem...Zabij skurczybyka !

Obiad był z przygodami;)

Po spałaszowaniu,zupy z porów ,jagnięciny i pysznego deseru poszliśmy na spacer. Po drodze był sklep,więc stwierdziliśmy,że zrobimy zakupy,bo w tygodniu nie będzie kiedy, bo przecież zaraz pożeracze lodówkowi wracają.Oboje zapomnieliśmy ,że jesteśmy na spacerze ,więc samochodu nie ma. Zakupy zapakowaliśmy w torby,wyszliśmy przed sklep z koszem i tu szok:bash: a gdzie autko????

Rad nie rad ,mąż po auto ,bo za nic w świecie byśmy nie dotargali tych siat,a ja na krawężnik z tymi siatami zasiadłam jak kloszard w oczekiwaniu na odsiecz.

Było,, romantiko'' jak cholerka:lol2:

Ja pierdzielę MAM NUMERKI i to 4 !!!:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Byłam w przychodni 4 ! Przyjechałam o 6.30...o której byli pozostali ?????

Resztę napisze jak wróce od lekarza.

O sprawach lokalowych też, Narendilko :)

Ja pierdzielę MAM NUMERKI i to 4 !!!:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Byłam w przychodni 4 ! Przyjechałam o 6.30...o której byli pozostali ?????

Resztę napisze jak wróce od lekarza.

O sprawach lokalowych też, Narendilko :)

No to gratuluję!!!! Sama wiem jak to jest...

Też muszę tak rano jeździć żeby wywalczyć numerek!

Przede mną ze 25 osób ostatnio było! Myślałam że wyjdę z kwitkiem

Ale się udało i nawet mogłam wybierać do którego chcę lekarza.

Czekam na relację jak dzieciaczki.