Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Asiu :bye:

Chyba nie ma sensu go odkopywać :(

U mnie nic sie nie dzieje, nie ma o czym pisać, mam doła i takie tam....

Jesteś JEDYNĄ osobą, która jeszcze tu zaglada i o mnie pamieta :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:

Dzieki za pozdrowienia dla mojego małża.

W piatek wyszedł ze szpitala.

Okazało się, że wszystko sie tam trzyma porzadnie, nie trzeba dokładac nowych i co najwazniejsze, nie ma nowych T.

Kolejne nerwy za rok :sick:

Moja Julka postanowiła zostac kobietą i to akurat w dniu w którym ojciec szedł do szpitala.

Tu szok, tam nerwy, Zuzka wyje że tez chce...

Jak zwykle...dom wariatów.

Co u Was ?

Jak tam postepy prac ?

Odliczam juz dni do wyjazdu.

Kurna, cały czas nie moge przeboleć, że się nie spotkamy.:(

I Ty mówisz,że nic się nie dzieje??Ładne nic.

W końcu się spotkamy,to pewne,a ja bardzo się cieszę z tego ,że wreszcie nie spędzisz świąt w kuchni tylko odpoczniesz.

No i oczywiście cieszę się na spotkanie z polskim morzem,nie widzieliśmy się już 3 lata:yes:

Ale faktycznie ,rozjechałyśmy się nieźle,Ty w góry ja nad morze:lol2:

W kuchni ławeczka stoi ale jeszcze bez oparcia,na siedzisko chyba na razie nic nie będę kładła bo bardzo podoba mi się drewno a na oparcie zero pomysłu :(

Ale dzisiaj kupiłam taki stołek do kompletu:

http://www.dotare.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_5ce22123c3ffb55163a772f0a647698f.jpg

w tym kolorze

http://www.urbiterm.by/user/image/colors/colors-big/1021.jpg

A ,jeszcze mam pomysł,żeby blat stołu potraktować ługiem,ale efekt na razie jest dla mnie nie do przewidzenia,chciałabym,żeby przestał być zielony a zaczął być szary.

Chociaż moje dzieci usilnie pracują nad szybkim postarzeniem blatu:lol2:Naprawdę są w tym dobre.

Asiu, cieszę się, ze w końcu sie odważyłas i powolutku ale zawsze, idziesz do przodu.

Daj spokój z tym inspirowaniem i pokazywaniem kierunku...

Sama na to wpadłaś, Ja tylko (chyba) dałam kopa :rolleyes:

Teraz misja lampa !

Fajnie to wszystko zaczyna współgrać ze sobą.

Powiedz jak druciaki ...

Wygodnie się siedzi ?

Jak pojechałam to Customform, byłam lekko przestraszona czy aby moja miłość nie okaże się tertura podczas siedzenia.

I tu miła niespodzianka.

Nawet bez poduszek, siedzi sie na tym super wygodnie.

Kapitalnie wyprofilowane i świetna głębokośc siedziska.

U Ciebie widzę jednak jednakowe lampy bo odległości od punktów sa niewielkie.

No chyba, ze potraktujesz temat inaczej tzn. nad stołem wisienka a nad blatem roboczym niewidzialna czyli cos zajebiaszczego nad stół a reflektorki nad ciag roboczy ( oczywiście białe żeby znikały na białym suficie).

Kochane dziecko :lol2:

Nad stół:

http://freshhome.pl/1634-thickbox_default/lampa-wiszaca-loft-s-biala.jpg

Nad ciag roboczy:

http://nokautimg2.pl/p-10-d1-10d1edbc65c4710578fc94eff874e67f500x500/reflektor-sufitowy-zewnetrzny-gavino-bialy.jpg

Czy podjęłas decyzję w kwestii koloru frontów ?

Jesli tak to mozna pokombinować z inna kolorystyka lampy nad stołem. Reflektorki i tak bez zmian.

Widzi Ci się czy proponowac coś innego ?

Aniu,sprawa wyglada tak,ze jedna żarówka nad stołem to za mało ,nad płytą kiedyś w końcu zawiśnie okap wyspowy a jeśli chodzi o reflektorki to super ale one wymagają innego rozprowadzenia kabli czyli prucia sufitu a to na ten moment nie wchodzi w rachubę.Sama widzisz nie jest łatwo.

Tak w ogóle to chodzą mi pogłowie spieki,tzn. narożniki po niedawnym malowaniu są cudownie poobijane i przyszło mi do głowy,że wyłożę część ścian spiekami takimi 3mm grubości ,przy okazji pociągnęłabym je na ścianę w salonie i ścianka tv byłaby załatwiona.

Może ktoś miał do czynienia z tym materiałem i może coś podpowiedzieć??

Obawiam się, że bez prucia sie nie da.

No bo co chcesz tam powiesić. Jakiegos liptona z lat 90 ????

Zepsuje cały efekt.

Spieki ??????????????????????

Jak lamperię ?????????????

Mała mi opowiadała mi dość szczegółowo o spiekach. Wiem, że cos wie :)

spieki sa bardzo cieniutkie i nie ochronia ściany przed uderzeniami.

Po zamontowaniu tych NIE TANICH okładzin, będziesz miała efekt wgniecionej tektury ( tak mi sie zdaje). I co z tym dalej robic ? :(

Taniej chyba wyjdzie, poowijac wszystkich folia babelkową ;)

Mądra dziewczynka !

Mam plan, że gdy/jesli będe urządzała sobie kuchnię, swiadomie zrezygnuję z okapu.

I w mieszkaniu i tu u starych, praktycznie w ogóle go nie uzywam.

Jesli sie nie ma wiszących szafek lub kuchnie na wyspie to nie ładnie to wygląda.

Taki dach ni z gruchy ni z pietruchy.

Zacznij moze od pokazywania mu cen tych najcudowniejszych okapów i wprowadx go w stan przedzawałowy.

Potem, niby z litości dla portfela, wspaniałomyslnie zrezygnuj z tego wydatku i tak jak napisałaś, napomknij tylko o małym przeciagnięciu kabelków.

Gwarantuję, ze z dzika radością, w jedną nocke zryje cały sufit OSOBIŚCIE :lol2::lol2::lol2::lol2: