Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

No to szkoda, że uciekasz ;)

Kanaliza w ulicy już jest tylko właściciele sie nie podpięli.

To tylko kawałeczek od domu do ogrodzenia, a zaraz za ogrodzeniem jest studzienka.

Hej Dorciu.

To nie jest dom z dusza bo nie staruszek, ale ma w sobie to coś no i nie ukrywam, że ma wszystko czego potrzebujemy przy założeniu minimum i założeniu: marzy mi się.

Dom ma wiele plusów, pełna infrastruktura w okolicy, szkoły dla dzieciaków na miejscu, jeżdżą i autobusy miejskie i skm-ka, okoliczności przyrody, cicho, zielono bo lasy. Znalazłam też sobie miejsce na biznes więc i do roboty blisko.

Wszystko zgrywam tak, żeby nikt nie ucierpiał na tej przeprowadzce pod miasto, żeby udało mi sie pogodzic wszystkie obowiązki, dzieciaki miały blisko do szkół, mąz do pracy...

O ile w miare łatwo zgrać prawie wszystkie sprawy to już znaleść dom dla tak dużej rodziny za ROZSĄDNE pieniadze, jest pod Wawą bardzo trudno.

Dom na tip top o takim metrazu i lokalizacji kosztuje od miliona w górę, dlatego szukam takiego, który ma jakies zonki dzięki którym rozmowa o cenie jest zupełnie inna.

Rozumiesz ?

Za domami od deweloperów tez się rozglądam, ale niestety, praktycznie nikt nie buduje domów dla tak duzych rodzin.

Nie mieli by rynku zbytu bo jednak przeważaja małe rodziny 2+1 lub 2+2.

Znalazłam jeden dom. Jest to bliźniak czyli opcja nie chciana, no ale cena świetna...za świetna.

Poczytałam opis i załamałam się totalnie.

Oferta obejmuje w zasadzie ramki domu, które sa pięknie otynkowane i maja dach. Reszta do zrobienia przez właściciela.

Nie ma okien, drzwi, wylewek ( podłoga jest piach), ścian działowych, instalacji, tynków, pieca.

W zasadzie nic!

Podliczyłam na oko koszty doprowadzenia tego do stanu deweloperskiego plus jeszcze wykończeniówka i wyszło mi drogo :(

Pewnie, że to nowe, może nawet szybciej by się to robiło niz remontowało tamten, ale jednak ten dom do bliźniak a tamten wolnostojący, w nowym mniejsza działka w starym wieksza, lokalizacja lepsza w starym a jeszcze nie wiem co z mediami w tym nowym bo znam tę miejscowośc i wiem, że wiele terenów ma tylko prąd. Woda jest tam masakryczna więc trzeba skądś brać itp itd...

Ciężka sprawa...

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja w temacie kanalizacji,choć u mnie na wiosze szambo niestety Boś też odpada.

Ale,sprawdź, czy ten odcinek kanalizacji jest własnością gminy-czy np prywatny (kto płacił za położenie o przyłączenie tej nitki) jeżeli to własność gminy to spoko,w przeciwnym wypadku sprawa może być skomplikowana.Jeżeli droga jest gminna , to albo kanalize robiła gmina, lub przejeła ją z ta kanalizą

Witam przy sobocie...

Wiosne mamy !

To dobrze i źle.

dobrze dla tych wszystkich, których stopowała niepogoda a źle dla tych, którzy nerwowo spogladaja w kalendarz i czują, jak bardzo kurczy się czas wyznaczony do zakończenia misji :(

Pojechałam wczoraj do malarza. Jestesmy umówieni na robotę. W tygodniu, jedziemy na zakupy do Casto albo innego marketu budowlanego i w przyszły weekend zaczynamy odnawianie.

Mam nadzieję, że gość mi nie krzyknie zbyt wiele bo cienko z kasiurką.

Kumpel brata jest fotografem więc może go poprosze o jakies optymistyczne zdjęcia no i wrzucamy w net.

Jesli to nie pomoże to już nie wiem co zrobić :( :( :(

Miłego dnia :bye:

Biondziu, przygotowania do wyjazdu (naszego) ida pełna parą.

Dziś kupilismy bilety, ale jest mały zonk.

Nie ma połączenia bezpośredniego :bash: i przesiadamy się w Katowicach.

Musimy czekać az 2 godziny na kolejny pociąg.

Mam pytanko...Czy w okolicach Katowickiego dworca, jest jakaś fajna jadłopodajnia co by młodzież obiadem podjąc na Waszej cudnej śląskiej ziemi ?

To musi byc coś ekspresowego i smacznego bo raz, że dzieciaki strasznie wybredne to grzebuły jakich mało.

Jak się zasiedza na obiedzie i pociag nam ucieknie to chyba zwariujemy.

Jakies pomysły ?

Uprzedzam, miasta nie znam wcale. Nigdy nie byłam w Katowicach. Na śląsku zreszta też ...

Jakies pomysły ?

Uprzedzam, miasta nie znam wcale. Nigdy nie byłam w Katowicach. Na śląsku zreszta też ...

Deka Smak Stawowa 10

Sama tam nie jadłam informacje od syna

https://www.google.com/maps/@50.259602,19.018174,3a,15y,20.81h,88.07t/data=!3m4!1e1!3m2!1sZAzb4-ly273QDd1-Yncoiw!2e0!6m1!1e1?hl=pl

On chwali,chodzą tam z kolegami-mimo Maka w pobliżu, bufet to szybko-nie wiem czy takie coś Ci odpowiada.

Z dworca bardzo blisko, do tego dworzec połączony z Galerią Katowicką,tam jest całe piętro z restauracjami wygoglujesz sobie.

Jutro skrobnę priva......

Edytowane przez Bejaro

Właśnie siedzę na google mapsach i przegladam knajpy.

Sporo tego przy samym dworcu, ale to jakieś kanapki i sałatki więc moje dzieciaki nie zjedzą.

Chcę żeby to był normalny obiad bo nie przepadaja za fast foodami.

Jeszcze może jakies frytki opchną, ale co to za obiad ?

Najmłodsza nawet frytek nie tknie to chociaz jakąś zupinę żeby zjadła.

Widze własnie, że jest obok knajpa "Na tyłach". Jakas wojskowa czy coś...?

Nie ma opinii ani menu. Gdzieś mi tam śmignęło słowo wojskowa grochówka i kotlet...

Znacie ?

Bejarko, czekam z utęsknieniem :)

Obejrzałam i slinotoku dostałam :rolleyes:

Ale to chyba nie menu dla moich dzieciaków.

Zupa tylko jedna, jak nie trafią w ich gusta to nikt nie zje :(

Zobaczymy jak to wyjdzie...

Najważniejsze, ze w poblizu coś jest..

Prowiant na droge i tak zrobię i w razie czego, dopchna suchym.

Tam gdzie jedziemy też przecież jakas micha będzie tyle, że juz dopiero na kolację a moje przyzwyczajone do pór karmienia.

Nie, nie omdlałam, ale nie siedzę stale przy kompie.

Własnie skończyłam sie uczyc do klasówki z przyrody.

Aparaty szparkowe, fotosyntezy i inne przyjemności.

Co u Was ?

Pisz !

A jak to sie stało, że się tu pokazałaś ?

Zgubiłas się ? :D