Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Emi, dachem i elewacją w ogóle się nie przejmuję ,bo jeśli nie w tym roku to najdalej w przyszłym będziemy podnosić poddasze czyli jedna rozpierducha.

Taras będzie się stykał z szarą kostką granitowa na podjeździe.

Wiem,że zaczynamy od d...y strony ale dosyć już miałam slumsu przed domem.

A miodowa czyli 1-wsza z lewej?

Edytowane przez bionda

Samochód flinstonów to tylko propozycja ;)

Dobra lecim...

Zacznę od pytań. Pewnie głupich, ale dla mnie porzadkujacych te prace od dupy strony.

w jakim stylu koleżanka robi taras ?

W jakim stylu ma być oświetlenie na tarasie ?

Szkoda, że jeszcze nigdy nie widziałam domu :mad::mad::mad: bo oczami wyobraxni dobudowałabym sobie pieterko i doradziła coś konkretnego.

Teraz tylko zgaduję i bazuje na dość zachowawczych opisach :bash:

Wszystkie dechy pasują kolorystycznie, ale kazda da Ci inny efekt.

Pierwsza stworzy klimacik naturalny, wiejski, eko, scandi. PIEKNIE będzie się komponowała z szarościa kostki, żółciami kamieni gabionowych i zielenią ogródka. Jedynka to mój faworyt :)

Druga, mimo, że szara, najmniej mi się podoba. Zleje się z kostką no i ta szarość jakas smetna jest :(

Trzeci kolor, taki zwyczajny i dość pospolity. Taka tam bejca czy drewnochron z Casto, ale jej kolor ładnie sie podbije przy intensywnej zieleni.

Patrząc na ten kolor, kojarzy mi się ze staryckim ogródkiem 50+.

Czwarta kolor, całkiem niezły, ale czy nie za duzo odcieni żółci i pomarańczu tam będzie ?

Kamienie równiez masz żółtawe.

Albo coś toczka w toczkę jak gabiony, albo coś na zasadzie totalnego kontrastu.

Za dużo elementów jak dla mnie bo i kostka szara, i żółte kamienie gabionów , zieleń, płotek.

A tak na marginesie...

Na kij ci płotek ?

Ma byc drewniany ??????????????????????

Jeśli stanie na tym,ze dach będzie miał takie nachylenie,że będzie widoczny to chciałabym dać szarą blachę na rąbek.

No i marzą mi się okna kolankowe wtedy:rolleyes:

A jeśli dach bedzie miał tylko minimalny spadek to mam w nosie jaki będzie miał kolor a na elewację wtedy pasowałoby dać deskę w tym samym kolorze co ma taras.

To wszystko nastapi jeśli wczesniej nie rozwiodę się z mężem albo odwrotnie właśnie jeśli się rozwiodę to będę mogła robić po swojemu bez wysłuchiwania,że nie liczę się z jego zdaniem:wtf:

Edytowane przez bionda

Podobno lepiej późno niż wcale dlatego Aniu wybacz ,że nie zrobiłam tego od razu ale MUSZĘ jeszcze raz podziękować Ci za wspaniały dzień wspólnie spędzony i niech wszyscy wiedzą,że Ania piecze najlepsze ciasto na świecie,

Miodownik jest nr1 wśród wszystkich słodkości jakie jadłam ,żadne ciasto nawet z najdroższej cukierni nie umywa się do smaku ciasta jakim poczęstowała mnie (i nie tylko) Ania.

I proszę mi tu nie oponować Mari.miodownik w twoim wykonaniu to symfonia mistrza.Kropka.

Asiu, spokojnie. Zanim się rozwiedziesz masz jeszcze czas na urobienie męża tak, żeby myslał, że jego zdanie/pomysł jest realizowany.

Powinnas go zarazić chęcią szperania na forum. Polec mu kilka watków z blachą na dachu, podsuń coś co sama chcesz. Niech się chłopina opatrzy, poczyta.

Potem wszystkie jego pomysły będą dziwnie Ci znajome :)

Może i szarości sa na topie, ale mam wrazenie, że powoli zaczynają być wypierane przez drewno i drewnopodobne.

Znów wchodzą szafki kuchenne w dżewniany deseń, meble modernistyczne ze słojami itp.

Pokaż wreszcie obecna chałupę bo mnie skręca. Nie umiem radzić nie mając pojęcia o czym mówimy.

Ja też serdecznie Ci dziękuję za miło spędzony czas. Było naprawdę super i tak naturalnie, że aż byłam zaskoczona.

Znamy się tyle lat a dopiero teraz się widziałysmy.

Musimy to powtórzyć :)

Może mały wypadzik na mazury ? Znam mety na kurki :rolleyes:

Miodownik jest pyszny i absolutnie nie zaprzeczam.

Z tym, że to nie moja a przepisu zasługa.

Ja go tylko wykonałam i tyle.

Szkoda, że tak długo sie go robi a tak szybko wpieprza :lol2::lol2::lol2:

tkanina da wanda.jpg

Fajny ten materiał?Jak myślicie?

Aniu,tegoroczne wakacje to jeden wielki znak zapytania i chaos.

Muszę Filipowi zarezerwować obóz bo za chwilę nie będzie miejsc a on chce dwa turnusy pod rząd,Antek jedzie z nianią (jeszcze dokładanie nie wiem gdzie ani kiedy ani na jak długo:lol2:)a my to na zasadzie:jeśli pada to do chorwacji a jeśli jest pogoda to...chyba też .

jadę zaraz z dzieciokami na kurs pieczenia chleba bo mi ostatnio glina wychodzi a już było tak dobrze.:bye:

A na co ten materiał ?

Szczerze ? Taki se...

Filipa to rozumiem, ale jak to malucha z nianią ?

Samego ? Takiego cycusia ? :eek:

A Wy sami do tej Chorwacji ?

O matulu! :eek:

Wiem, że ludzie zachwycaja się chorwacją, ale Ja mam bardzo mieszane uczucia.

Pojechalismy tam z mężem w podróż poślubną i moim zdaniem dupy nie urywa.

Widoczki owszem, choć niewiele się różnia od Włoch. Takie tam południowe klimaty, ale tubylcy to chamy, prostaki i menele.

Żarcie obrzydliwe ( bo w zasadzie wszystko z oczami i mackami ), ceny wysokie, jeżdżą po pijaku jak nienormalni.

Byłam tam miesiąc i czekałam kiedy wreszcie wrócimy do domu.

Nie powiem, Dubrownik jest niesamowity, wyspy, które zwiedzaliśmy również. Polecam plażę nudystów na Bol-u ;)

Makarska bardzo sympatyczne miasteczko z pysznymi lodami przy starówce.

Woda czysta jak kryształ, ale marzłam w niej jak jasna cholera.

Dla nurkujacych wiele podwodnych atrakcji. Widziałam ławice koników morskich i groty.

Jakbym miała wybierać to tylko Turcja!

Najcudowniejsze wakacje w moim życiu, mimo, że dostałam tam udaru, złapałam zapalenie oskrzeli i uszu, przezylismy to głośne trzęsienie ziemi i zgubilismy się w górach :lol2::lol2::lol2:

Zaczęłam ten temat w innym wątku, ale dokończę tu.

Otrzymałam dziś szokujacą propozycję.

Pewien ktoś, zaproponował mi, zebym wstawiała swoje ciasta i inne wypieki do warszawskiej kawiarni :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Moje odpowiedź - nie!, ale ta osoba nalega.

Nie czuje się az taka alfa i omega w temacie, żeby zaopatrywać kawiarnie i to w centrum ! :jawdrop:

Po drugie, przeliczyłam na biegu cene takiej blachy ciasta i przy takiej domowej manufakturce, to żaden zarobek.

Musiałabym pójść w wieksze ilości a do tego potrzeba juz i zaplecza i sprzetu i kogos do pomocy.

Kurna, zwariuję bo nie ukrywam, że to wreszcie coś...jakas propozycja...jakas robota ... ALE !!!

Emilko, niechetnie daje przepisy :(

Zaprosze Cię na to ciacho jak urządze parapetówkę, ok ?