Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wreszcie sie udało!

Po wielu dniach bojów, afer i rozmów, jest zgoda i błogosławieństwo na sprzedaż mieszkania.

Biondzia, przestraszyła mnie czarnym scenariuszem, że starzy moga mi zabrac te pieniadze i wtedy juz nic nie zrobimy, dlatego zaparłam się, że MUSZE !!! znaleźć coś co będziemy w stanie kupic za kasę z mieszkania i...ZNALAZŁAM !!!

Po weekendzie jedziemy ogladać.

Trzymajcie kciuki, żeby nie okazało sie to kupą nad kupami.

Ze wzgledu na lokalizację, jest to cenowa mega okazja i trzeba działac szybko.

Nie będziemy mieli ani grosza na zrobienie remontu pod nasze oczekiwania czy gusta, ale moze kiedyś...? Może ?

Gdy mam takie wątpliwości, a dojście do tego momentu trwało długo, było masę przemyśleń i problemów, ZAWSZE trzymam się pierwszej decyzji choćby potem wydawała mi się nie do końca dobra. To jest krok naprzód.

Staram sie nie pozwolić złym myslom zeżrec mnie do końca, ale rodzinka, tak mnie wykończyła psychicznie, ze zaczynam się bac podejmować decyzje, chocby te najmniej istotne :bash:

Załamałam się troche i nie wiem jak z tego wybrnąć. Kolejny kłopot na horyzoncie :bash:

Dom który znalazłam jest troche droższy niz to co będziemy miec ale od czego negocjacje :rolleyes:

Problemem sa opłaty u notariusza. Nie spodziewałam sie, ze to az tyle kosztuje i na to juz nie będziemy mieli.

Co zrobić ?

Z obliczeń, wyszło mi że to ponad 12 tysiecy będzie :cry::cry::cry:

Zapomniałam Wam napisać. Dom o którym mowa to segment.

Nie jest to mój wymarzony układ bo ze wzgledu na dzieciaki, wolałam dom wolnostojacy z jakims tam ogródkiem.

Tu ogródka prawie wcale no i sasiedzi. Oby spokojni i cierpliwi.

Powysyłam Wam na priv link do ogłoszenia i oceńcie same czy warte to to zachodu czy nie.

Dziś chwilke posiedziałam w necie i znalazłam jeszcze kilka domów wolnostojacych za podobne pieniadze, ale juz na zdjeciach widac, że daleko im do stanu technicznego tego segmentu.

No dziady sa i tyle. Jedyne co kusi to działki a przeciez dzieciaki tez musza gdzies polatać.

Mari a ten segment to gdzie dokładnie, jak okolica? Jak jakaś spokojna, to dzieciaki mogą po ulicy pobiegać, na boisku, na placu zabaw. Nie musza się kisić na podwórkiu.

A domek jaki stylowy i klimatyczny :rotfl: jest bardzo spoko, tylko przemalować ściany, płytki w łazience też można przemalować. stan do wprowadzenia :)

szkoda, że nie rzutów domu, tak ze zdjęć ciężko się zorientować,

Kuchnia fajna duża, pokoi sporo, ogolenie 220 metrów to mega dużo miejsca

Dużo Ci brakuję? może uda się Wam poratować się kredytem jakimś? chociażbym odnawialnym na końcie czy cuś...

a ja dziś poznałam nowego faceta mojej matki... :sick:

Segment stoi w miejscu które równiez brałam pod uwage podczas moich wieloletnich poszukiwań.

Okolica bosko zielona, spokojna i taka wczasowa.

Kredyt odpada bo nie mamy zdolności.

Moze jakąs zbiórke dla nędz na fejsie zarządze i cos uzbieram :cry::cry::cry:

Jak nowy absztyfikant ?

Dorciu, linka ci podesłałam.

Jak chcesz wiecej to wyslij maila.

Poszukiwania ida wprost cudownie. Musze brac co jest a nie to co bym chciała :(

Znalezieniem domu, wytraciłam chyba papie argumenty z reki. do tej pory miał nadzieję, że jak mi nie dołozy to sie posramy i tu zostaniemy a tu proszę !!!

ZONK !!!

Teraz, jakiekolwiek oponowanie swiadczy ewidentnie o złosliwości papcia a nie dobrej woli ale braku mozliwosci...zwłaszcza finansowych.

Nie uwierzycie.

Własnie znalazłam kolejna chałupa i to nową z dużą działka, wolnostojacy i cena boska.

Nie spodziewałam sie, że w tej kwocie mozna cos kupić.

Dom jest "przecudnej urody" i brakuje mu 2 pokoi :( ale działka 900 wiec moze kiedys by go rozbudowac, przebudowac czy cóś...

Jakby ponegocjował jeszcze troszke cene to i zostałoby na jego wykończenie TAKA TO PROMOCJA !!!

Emilko, a co mozna myslec jak się nie ma grosza w kieszeni i czas goni ?

Przykro nam, jestesmy jak zbite psy. wypluci, podeptani, upokorzeni.

Musimy brac co jest a nie to co bysmy chcieli.

Wysyłam Wam na maila i pozostałe zdjęcia tego segmentu i nowe znalezisko.

Nie, nie widziałam.

Wiem jaki jest układ z opowieści agenta.

Jedno co juz na teraz mi przeszkadza to to, że kuchnia jest zrobiona na pietrze ( stąd pewnie jej rozmiar bo zabrano na nia pokój) a salon na parterze.

Przenieśc mozna bo sa wyprowadzone media ale na to kaski niet :(

Dziewczyny, czy pozwolicie, ze wyslę Wam zbiorczego maila ?

Nie wiem, czy chcecie zeby ktos znał wasze meila a przeciez będziecie je widzieć.

Prosze o wyrazenie zgody lub nie wyrazenie.