Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

trzecie to ściany zewnętrzne budynku :)

no i super, z tą garderobą, spokojnie możesz tam sobie zrobić spiżarkę, na mniej używane rzeczy.

no i kibelek bardzo by się przydał na dole. Chociaż my mieszkamy 9 miesięcy bez łazienki na parterze (gdzie też mamy sypialnie) i jakoś daje radę. Ale mało komfortowe to to latanie.

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ściany zewnetrzne to sciany nosne.

Na rysunkach wszystkie sciany nosne, nie wazne czy zewnetrzne czy wewnetrzne, oznacza sie ta sama gruboscią :yes:

Także pytam raz jeszcze, co to to trzecie ?

Spizarka w garderobie ?

łazienkę na gorze najlepiej dać nad kuchnią. tam jest pion ten co szedł do kibelka.

Zgoda, ale tam lekki strop i boje się wilgoci, po przeciez zabudowa z K/G no i wanny juz nie postawisz.

To troche jak w kanadyjczyku.

Oddzieliłabym spiżarnię od kotłowni. Nie wiem co tam jest kocioł jakiś, czy gaz, ale tak czy siak te urządzenia są teraz bardzo kompaktowe, więc wiele miejsca nie potrzebują. A spiżarnię kto jak kto, ale Ty musisz mieć.

Między kuchnią a jadalnią trzeba by dać belkę stalową pod sufitem.uklad-domu-1_zmiany-Kw.jpg

Piętro jest wyjątkowo pociachane i to bez sensu.

Łazienkę trzeba dać nad kuchnią i obok pralnię. Do tego będą 4 pokoje dziecinne i jeden wspólny-rodzinny zabawowo-pracujący. Schody zamknęłabym drzwiami.

Wasza sypialnia na dole obok małej łazienki. Zostaje jeszcze pokój przy wiatrołapie – gabinet-pracownia dla ciebie na tę Twoją firmę :)

Teraz już umieram. rano to narysuję

Edytowane przez pestka56

A jakies inne propozycje, Emilko ?

Pestko, ale zachowałas istniejaca klite przy kuchni a Ja chce sie jej pozbyć.

Tam jest cholernie wasko i jak wstawisz jakis regalik o szerokości jednego słoika to juz nie wejdziesz :(

Kuchni nie chce otwartej. Mam pewien pomysł.

Nazwijmy go przeswitem.

Kolejny edit ...

Ten schowek to tez na kij od szczotki :(

Wąsko i to bardzo ale za to długo.

Edytowane przez marimag

Pomysł wcale nie głupi ale JAK TO JUŻ PISAŁAM !!!, chce miec kontakt z frontem domu.

Ja tez sie położę.

Męża nie ma od niedzieli i miejsca w łózku znaleźć sobie nie mogę.

Śpię na jego połówce, przytulam jego poduszki, budze się co chwila...Ewidentnie szukam gościa.

Mam syndrom porzuconego psa.

Dobrze, ze nie papugi bo bym sobie pióra powyrywała ;)

syndrom pustego łożka też niedawno przechodziłam. mąż w te upały a jednocześnie na czas rozpierdzielniku w Julki pokoju, przeniósł się z Julką do namiotu :lol2: pierwszy dzień to był koszmar - oka nie zmrużyłam, drugiego trochę lepiej. a później ciężko było mi się przyzwyczaić jak już wrócił ze spaniem do domu :rotfl:

Ja rozumiem, że kombinujesz, żeby siebie do tego domu przekonać :)

Po ćwierćwieczu u nas już, a ja fatalnie śpię bez mojej połówki.

Edytowane przez pestka56

Ciesze sie, ze mnie rozumiecie :)

U nas Pestko to już 28 lat razem i nadal lubie spac z gadem pod warunkiem ze mnie nie gania po nocach i nie układa sobie jak wałeczka.

Moze nie próbuje sie przekonac do domu tylko skalkulowac zakres robót, ich cene i mozliwości domu.

Przespałyscie się z problemem ?

Macie jakies pomysły ?

A może ktoś z tych ponad 2 tysiecy co to od wczoraj tu zajrzało, ma jakies propozycje ?

Śmiało :)

Emilko, o piecu chlebowym kiedys marzyłam ale to raczej w starym domu z klimatem, gdzie jeszcze w piwnicznych lochach czy katakumbach, dogorywa jakis Helmut von cos tam...

Z kuchni, po jej połączeniu ze spizarnią mam widok na wszystko co od frontu, a jednoczesnie tez na przestrzał domu bo przejscie z kuchni do salonu I i salonu II jest szerokie i widać wszystko co sie dzieje po drodze na kursie kuchnia-taras.

Narysuje mapke sytuacyjną to moze lepiej skumasz.

Nie wiem czy uda mi sie wkleić bo wczoraj był cyrk.

Rysuje i próbuje :)