Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

od malowania mam speca, innego mojego stolarza - jest mistrzem lakierów :D ale nie oddam go teraz - ma do mnie przyjść w poniedziałek - 9 miesięcy na niego czekam, nie puszczę póki mi nie skończy wszystkiego w domu :bash:

zdjecia robione chwię po monatażu, wiec nie ma klamek i szybek i innych bajerów.

P1070145.JPG

P1070149.JPG

Nie zmieniałam avatara - Statler i Waldorf są ze mną od początku... W zależności od nastroju w okolicy świąt Bożego Narodzenia zamieniam avatar na Grinch'a - ale to sporadycznie...

Mam na imię Aga (Agnieszka) i mieszkam w małej wiosce na pomorzu, 37 km na południe od Gdańska... Zwykle moje komentarze są na poziomie loży szyderców, czy zgryźliwych tetryków, a mało kto lubi takie uszczypliwe poczucie humoru, dlatego raczej sporadycznie się odzywam - to dotyczy nie tylko forum muratora ;)

Tak sobie jeszcze myślę o tym parterze i poddaszu... Gdyby kocioł gazowy podłączyć do komina z kuchni (czy to po stronie kuchni, czy wiatrołapu), ewentualnie wykorzystać rozwiązanie z wylotem spalin na zewnątrz przez ścianę, to można by rozważyć usunięcie komina na piętrze, ze środka korytarza - mnie osobiście strasznie by on tam "denerwował"...

Chyba już je gdzies widziałam :oops::oops::oops:

Sorki.

Na swoje usprawiedliwienie powiem, ze zblizam sie do 40-tki :sick:

Fajne, ładne i chyba dobrze wystrugane.

a jak to jest z tymi Twoimi szpeniami ?

Jeden struga a drugi maluje czy obaj są dobrzy ale wybrałas tamtego...?

Zochna !

Jak Ty slicznie rysujesz ! :lol2:

Zerkne tylko co ;)

ZOCHNA !!!

Ty do zawału mnie doprowadzisz!

Żylaków dostanę a pepegi będe musiała wymieniac raz w tygodniu !

Mam latac taki kawał z kotletem.

Przypominam, że u nas kotletów 6 ! a jak jeszcze sląsk na mete zajedzie to i 12!

Zlituj się nademną i skróc mi trasę maratonu, co ?

Bardzo rposze dobra kobieto :lol2:

Az sie boje spytać czy tu byłas czy nie bo wypada przywitac nowych :sick:

Nie nadążam, takie tu tempo.

Te dwie propozycje mis się najbardziej podobają

[...]

[ATTACH=CONFIG]328828[/ATTACH]

[...]

[ATTACH=CONFIG]328829[/ATTACH]

[...]

Dałabym jedynie piec gazowy w tym pierwszym pomieszczeniu gdzie można by zrobić spiżarnię.

No wiec tak...

Ogólnie mi sie podoba bo dom zyskał oddech i nie ma tu zbyt wiele wyburzania, ale...

Jakos nigdy nie chciałam sie tak oddzielać, ze moja łazienka, ze moja garderoba, ze moja, moja i moja, dlatego nie bardzo mi sie podoba to, ze wejście do łazienki - myjni, jest przez sypialnię. Jak ktos będzie u nas nocował i będzie sie chciał wykąpać to będzie właził nam do pokoju.

Troche to krepujace dla obu stron.

Druga rzecz to sikanie w kotłowni.

To znowu opcja mocno hardcorowa :lol2:

Poza tym sracz przy łazience ? Daj Boze wszystkim dobre trawienie !

No i to co mi sie najbardziej nie podoba to to, ze tłumy będą mi się platac po kuchni, przechodząc w te i we wte.

NIE NAWIDZĘ !!! i gonię wszystkich jak mi stoja nad głowa kiedy cos robię w kuchni. Dzieciaki mi biegaja w kółko, boje się ze wpadna na cos gorącego albo na mnie gdy latam z nozem albo gary dźwigam.

Pytania mam:

- Czy powiększałas tą łazienkę małżeńską o coś ?

Robiłas cos z pokojem gościnnym ?

No i takie tam marudzenie bo fajnie by było miec łazienkę z oknem :rolleyes:

Nie upieram się bo wiem, ze tu cięzko cos wykroić.

Powiedzcie mi, jak to mozliwe, ze tak dużą przestrzeń, tak trudno ją sensownie przerobić ???

Aniu kotłownia połączona z kibelkiem to nie problem jak się ma piec gazowy. Jeśli będziesz tak stawiać sprawę to narobisz tysiąc pińcet klitek i domu zabraknie na resztę potrzebnych pomieszczeń.

Jak ktoś będzie u was nocował to się wykąpie na górze a kibelek będzie na dole więc nikt ci nie będzie po sypialni łaził ani po prywatnej łazience ale jak nie chcesz to nie, ja bym przygarnęła.

Borcia, chyba juz zauważyłaś, ze u mnie we wuntku, chamstwo to chleb powszedni.

Wal smiało, ale powiem ci szczerze, ze jakos nie zauwazyłam u ciebie zębów jadowych. Jedyne co u ciebie wredne to ci dwaj panowie na balkonie :lol2:

Prosiłam o minimalny kataklizm a ta mi kominy burzy :bash: i to w dodatku najwazniejsze :sick:

A jak Ja będę dawała znać po okolicy, ze papierza wybralismy ? Którędy będzie właził Mikołaj ?

Mnie tez wkur..ten komin na górze, ale licze kasę i gromadzę kartony neospasminy.

Niech se będzie. Jakos go zagospodarujemy.

ten od drzwi robi tylko drzwi i schody. Pracuje w drewnie. (czasem jakaś kuchnie machnie)

ten drugi robi zabudowy, kuchnie i te inne takie. U mnie robi kuchnie, zabudowę w garderobie.

ale chyba współpracują. Chyba raz jeden robił drzwi - fiordy do jakieś kamienicy, a drugi je malował na biało. Nie wiem czy to wypaliło w końcu. i do mnie do kuchni dostarczał drewno, które malowałam sama :lol2:

Edytowane przez Emila3000