Emila3000 28.08.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 tak myślę o tym Twoim wcięciu i nie wiem czy nie będzie z tym więcej roboty niż z wyburzaniem wszystkich ścianek działowych w domu... Mari zastanów się jak u Was wygląda dzień. Jak wygląda poranne szykowanie do szkoły, jak później w ciągu dnia, a jak wieczorem przed spaniem. i według tego rozplanuj sobie łazienki. U mnie poranki są masakryczne, dlatego sypialnie i łazienki mam na piętrze, żeby za Julką nie latać góra -dół. Teraz mam łazienkę tylko na piętrze i jest masakra ale niedługo mam nadzieję, dorobię się tej właściwej na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.08.2015 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Emilka, ty mi sie tu nie turlaj na moje pomysły bo jak ci przypomne ile za drzwi dałaś to :rotfl: NO ! A teraz na powaznie... Głupi pomysł z tym wejsciem ? Dlaczego trudny do realizacji ? Mamiku, fajnie, ze swoich wpuszczasz Czyli u ciebie w domu, gość to raczej nie Bóg w dom Odpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.08.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 to tak musisz wyburzyć część ściany. w tymi miejscu dać podciąg jakiś wymurować nowe wejście to już pikuś. tylko tam na piętrze to chyba jest jakiś wykusz nad tym wejściem? co z tym zrobisz? masz jakieś fotki tego cudnego wejścia? jak już kupisz ten dom, albo zanim kupisz idź do jakiegoś konstruktora niech narysuje te wszystkie Twoje pomysły. i proszę sie ze mnie nie turlać, od tygodnia męczy mnie zajebista alergia i mój mózg kompletnie nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.08.2015 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Skoro od tygodnia męczy mnie zajebista alergia i mój mózg kompletnie nie działa To chyba wszystko co pisałas wczesniej, jest od czapy, nie ? Przyjrzałam sie temu obrazkowi a potem obrazkowi chałupy i...to nie wyjdzie tak ładnie. Tu pokazany jest dom parterowy, którego dach jest przykrywka wejscia. " U mnie" jest poddasze i dach znacznie wyzej Moze Pestka to jakos wklei swoimi magicznymi rencyma, ale juz proporcje nie te i obawiam sie, ze to będzie gównianie wygladało. ZDJĘCIA MASZ W LINKU KTÓRY CI WYSŁAŁAM !!! mailem. To nie jest zaden wykusz na górze. Tak zaznaczyli daszek ganka na dole. Widac, ze rysunki robił wybitny specjalista, dlatego powtarzam, ze te rzuty traktuje czysto poglądowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.08.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 aaaaaa czyli na tych rzutach - które też pestka wklejała to nie podłoga piętra, tylko daszek ja pierdziele to już trochę łatwiej będzie może zamiast wciecia coś innego - coś a'la ogórd zimowy czy coś, ale najpierw zerknę jak ta chałupa teraz wygląda. To chyba wszystko co pisałaś wcześniej, jest od czapy, nie ? podejrzewam, że tak i chyba by sie zgadzało, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.08.2015 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 no dobra zerknęłam. koszmarek z mega wysoką ścianką kolankową. ciężko będzie. ten ganek w sumie troszkę ratuje proporcje, chociaż jest faktycznie przecudnej urody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.08.2015 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Boże, z kim przyszło mi pracować ! :lol2: Idź i ogladaj a potem pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.08.2015 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 no dobra zerknęłam. koszmarek z mega wysoką ścianką kolankową. ciężko będzie. ten ganek w sumie troszkę ratuje proporcje, chociaż jest faktycznie przecudnej urody A czy alergia powoduje u ciebie przyrost zębów jadowych ? No wiesz ! Koszmarek ???????? Zabytkowa willa nad morzem śródziemnym, z basenem, rzeźbami w ogrodzie i schodami na skalnym urwisku, prowadzacymi na prywatne plażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.08.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) oooo !!! od willi śródziemnomorskich mamy tu ekspertkę może coś doradzi hmm ale chyba nad tarasem jest wykusz jednak. ale nie pod skosem a prostokątny. Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.08.2015 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 A ta znowu wykusze widzi Z tego co pamietam to od tyłu, dach główny jest zadaszeniem tarasu, ale nie dam sobie niczego uciąc. Poczekaj, zerkne sobie na satelitę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.08.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 jest, zerknęłam sobie na zdjecia poddasza. jest tam przy schodach taki ciemny zaułek. no chyba, że to coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.08.2015 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Jeszcze chwila.Instaluje program. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.08.2015 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Dobra. Mam. Wysyłam ci maila.Nie wiem czy cos zobaczysz, ale spróbuj.Lepiej sie nie da bo ksiury i ludek nie wszędzie włazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.08.2015 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) o jakie fajne fotki czyli jest tam podłoga nad tym tarasem cudnym. jak zrobisz tam bawialnie, będzie miejsce na wielką szafę na zabawki cały czas medytuję nad tym gankiem... aaa dopatrzyłam się tego zamurowanego okna. Zabiło mnie kompletnie najpierw to, że to okno nie jest zamurowane cegła odpowiedniej grubości - postała fikuśna wnęka a później zabiło mnie coś bardziej - zostawili tam parapet!!!!!!!!! i teraz możemy sie zastanawiać, czy skoro zostawili parapet zostawili też nadproże, czy jednak postanowili je wykuć dla odmiany Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.08.2015 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 fajnie ten domek się prezentuje wsrd tych zarośli. a moze dać na elewacje od frontu jakiegos bluszczyka niech zasłoni nieetrakcyjne elementy i nie przejmować sie nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.08.2015 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Ja nie wpadłam na to, ze to moze byc okno zamurowane. Jak to zobaczyłam to pomyslałam sobie: O! Jaka fikusna wneka. dopiero Mamik mnie uświadomiła, ze to moze byc okno To co widzisz to nie parapet tylko jakby dno wneki, taka jakby najniższa półka. Z tego co kojarze to drewniane było. taras jest ok choc za waski. wolałabym w ogóle go nie miec ni9z takie coóś co nie spełnia swojej roli. Mozna powiedziec, ze to taki bardziej parasol niz taras no ale cóż... Żeby zasłonic boski ganek, musiałabym chyba perz w pionie posiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.08.2015 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Chyba dzis sie juz pożegnam.Mąż wrócił do domu i rytmicznie chrapie. Do jutra http://emotikona.pl/emotikony/pic/cycki.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 29.08.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 myśle cały czas nad tym gankiem i chyba nadal bym go nie ruszała jak nie będzie takiej potrzeby. Nie masz dużo funduszy, więc ja bym ich nie wydawała na zewnętrze, tylko dopieściła wnętrza Elewacje może farbami i styropianem można jakoś wyrzeźbić... no i nadal jestem za tym bluszczykiem, który będzie bajkowo wyglądał i wtopi się w tą zieleninę która ją otacza zresztą u mnie też bym dała odrobinkę bluszczyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.08.2015 23:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Hej Miałam dzis ciężki dzień.Narobiłam sie jak głupia.dopiero wyszłam z kuchni i ledwo wdrapałam sie na poddasze.Piekłam ciasta- 4 blachy mi wyszły, robiłam powidła sliwkowe i inne.Przygotowałam sobie tez materiał na siewy na przyszły rok. dłubiac pestki, myslałam sobie o tym, co to będzie za ten wyczekiwany rok.Uda sie ? Nie uda ? Utkwimy tu ? Sprzedam? Nie sprzedam ? Emilko, wszystko co pokazuję czy planuję to chciejstwa. Jestem zdania, ze pewne prace mimo, ze moze nie najwazniejsze z punktu widzenia nagłych potrzeb, to jednak ważne jesli chodzi o kolejnośc i sens prac.Jak na przykład zrobić elewację na tip top jak mam w planach (odłozonych na za kiedys) rujnowanie ganka.Można tez w druga stronę.Jak robic projekt wnetrz przy załozeniu, ze wymieniamy czy przesuwamy okna jesli ich nie wymienimy czy nie przesuniemy. Najwazniejsza kwestia to kasa a zalezy ona od tego ZA ILE SPRZEDAM MIESZKANIE I ZA ILE KUPIE DOM.Jesli sprzedam za dobrą kasę i bank mi zejdzie z ceny domu to super i biore tę chałupę.Jesli bank nie zejdzie to chałupy nie wezmę bo za dużo tam do zrobienia. Pokazuje wam to wszystko i dziele sie przemyśleniami, po to, zeby rozwazyć wszystkie za i przeciw.Nawet jesli wasze pomysły czy rady, nie bardzo do mnie przemawiają to jednak siedza w głowie.Moze nie odwzoruje ich dosłownie, ale moga stac sie inspiracja do innych pomysłów.Fajnie jest miec luz i czas na przemyslenie tematu.Pozwala to, dobrze sie przygotować i rozsadniej wydac kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 30.08.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Mari, może Pani w całej klatce chciała drzwi wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts