marimag 06.09.2015 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Nie widziałam stanu przez rozpierduchą wiec jak pokazesz peiprznik to jakos chyba nie padnę. Nie wiem do czego to równać Pokaz chociaz te ściany wyciapane gliną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.09.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Dziewczyny od bardzo dawna sie zastanawiam nad wlasnym wątkiem. Teraz już powoli pieprznik z domu mi znika, a myśle o dopieszaczaniu wnętrz powoli w przyszłości... ale mam obawy.... z forum wątki/galerie znikają. WIecie jakie są przyczyny tego.Jakie zagrożenia niesie wątek? Włamania do domów? Pestko robisz gliniane tynki???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.09.2015 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Nie gliniane Taka wspaniała to ja nie jestem. Podpatrzyłam jak robi się tynki stukturalne Tikurilla i Fox Dekorator. Doszłam do wniosku, że potrafię to samo osiągnąć śmigiem. Emila ma rację. Dziewczyny unikają jak ognia pokazywania domów z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.09.2015 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Emilko, zakładaj wątek. Będe kibicowała, ale faktycznie, wątki znikaja.Przyczyn jest wiele.Niektóre skończyły budowę i urządzanie i według mnie, nie elegancko znikneły z forum.Inne, znikneły przez psychicznych, którzy wygrzebywali z watków najdrobniejsze szczegóły a potem lokalizowali ich domy.Znam ze 3 takie dziewczyny i gadałam z nimi o tym.Niektóre sprawy otarły sie o policję. Miedzy innymi dlatego własnie, wysyłałam wam foty mailem. Nie chce pokazywać zdjęc z netu bo łatwo je namierzyc po adresie i odnależć ogłoszenie, a tam i nazwa miejscowości i atrakcje w okolicy. Jesli chcesz to pokazuj tylko wnetrza.Zdjęcia, które będą zdradzały jakies szczegóły po których łatwo zlokalizowac dom, będziesz wycierała gumka w paincie np. widok przez okno. No to kiedy nadejdzie ta wiekopomna chwila ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.09.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 jak tylko stolarz skończy robotę a z domu znikną w końcu kartony i szpargały z które z tych kartonów wywlekłam a już nie miałam ich gdzie schować ale juz tuż, tuż.. stolarz obiecał skończyć wyspę w tym tygodniu. Ma tez skończyc garderobię - niby szafy stoją - ale w każdej brakuje jakiegoś duperela, przez co kompletnie nie moge z nich korzystać. Nie mam ochoty, żeby poźniej gmerał w moich osobistych rzeczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.09.2015 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 a powiedz mi, bo jakos nie pamietam...Wy juz mieszkacie w nowym domu, tym o którym mowa czy gdzies indziej i ten wykańczacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.09.2015 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 mieszkamy od grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.09.2015 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 No to nie ma bata, POKAZUJ COS I TO NATYCHMIAST !!! Sporo widziałam na maila ale kuchni jakos nie rejestruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.09.2015 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 kuchni mam tylko jedną foteczkę pokazywałam ją na forum gdzieś kuchnia na razie doprowadza mnie do szału, bo nie mogę sie w niej zorganizować. Na środku stoi trup wyspy, szkieletor w fazie rozkładu, a rzeczy ktore maja się w niej znaleźć mam porozkładane po kątach i w wielkim kartonie który stoi pod oknem. chyba nie mam skończonego fragmentu kuchni, wszedzie czegoś brakuje, a to szuflady, a to kawałka frontu, a to szybki w witrynie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.09.2015 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 A wiec to tak żes sobie rozplanowała.... Fajnie jest. Widzę, że szafki sa i nie jest to model by IKEa więc o co chodziło ze sprzeciwem męża i jego planami co by zamawiac u stolarza... Cos jakos mnie demencja chyba ogarnia Blaty masz z kamienia ? Jakiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.09.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 meble kuchenne zabrałam ze starego domu, nie nie było jak dorabiać ich w Ikei Meble z Ikei chciałam wziąć do spiżarki, szatni, mojej pracowni, pralni i wszędzie tam gdzie jeszcze bedą stałe zabudowy.... blaty mam z kamienia - piaskowca uwielbiam je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.09.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 A czym zabezpieczone te blaty, żeby się nie plamiły i wody nie ciągnęły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.09.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 (edytowane) zabezpieczone są super impregnatem, woda zbija sie na nim w kulki, tłuszcz sie nie wchłania. Impregnowałam sama, bo w kamieniołomie pomiziali jakimś gównem, które nic nie działało dynasil fx - się nazywa. Edytowane 6 Września 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.09.2015 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Blaty z piaskowca ? Kocham ten kamień okrutnie ale nie wiedziałam, ze nadaja sie na blaty Dziewczyny, a skoro tak na temat blatów zeszło, to gdzie jest tanio ? Kupiłam sobie ostatnio, kilka gazet wnętrzarskich i pokazywano tam jako bajer, granit czarny w mikro kropeczki ( nazywał sie cos jakby galaxy czy cos tam) Napisali radosnie ze cena za metr kwadratowy to 1850 zł. Jakos drogo mi sie wydało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.09.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Powinien kosztować koło 1200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.09.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 tez mi sie wydawało, ze piaskowiec się nie nadaje. Rozglądaliśmy się za granitem, ale po pierwsze cena nas zabiła - nam podali ok tysiaka za m2, taniej kurna marmur mieli. byliśmy w składzie pod wawą przy katowickiej. wróciliśmy do domu wnerwieni, zaczęłam szukać innych kamiennych parapetów - wyskoczyły mi piaskowiec. Zadzwoniliśmy do kamieniołomu i powiedzieli, ze na blaty też się nadaje. Z wielkim fochem na granit, na jego lipne kolory i na jego mega lipną cenę wzięliśmy piaskowiec do całego domu za metr bieżący blatu zapłaciliśmy coś powyżej 200 zł - do całej kuchni ze 3 tysie nam wyszło, tysiaka za wszystkie parapety do całego domu. parapety mam matowe, a blaty szlifowane na połysk jest piękny, mieni sie milionem mikro diamencików jak pada na niego światło słoneczne. rysunek kamienia też jest przepiękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.09.2015 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Jeśli chodzi o moje plany kuchenne to opcje są dwie. - na ścianach płytka biała cegiełka lub cegła rozbiórkowa malowana na biało. Pierwsza opcja wiadomo a w drugiej chodziłoby mi o efekt kredy na tej cegle żeby wygladała jak obrzucona gipsowym tynkiem - na podłodze biały beton półmat lub stare deski rozbiórkowe. Obie opcje tak samo cenie z tym, że ze wzgledu na otwarte przestrzenie tego domu oraz wysokośc wnetrz, trzeba by zrobic podłogówke co raczej wyklucza dechy takze skłaniam sie bardziej ku betonowi - szafki kuchenne, tylko dolne i w kolorze czerń/antracyt lub biel. Biel najmniej chetnie ale jednak ze wzgledu na koszty dopuszczam. w najnowszym katalogu ikea jest pokazana kuchnia na okładce - biała własnie z cudownymi starymi dechami na podłodze. Moje marzenie od zawsze Niestety, IKEA nie robi frontów w poszukiwanym przeze mnie kolorze i wzorze. Te białe to takie zwyklaki ale wierzę, ze przez odpowiednie dodatki, zyska pazura i to coś. - oświetlenie - na bank ruchome kinkiety i coś nad blaty. Musi to wisieć bo brak szafek wiszacych i ciemno by było. Myslałam o delikatnych halogenach w suficie ale sufit jest strasznie wysoko i troche szkoda by mi było go zakrywać podwieszanym g z k/g. Rogi sufitu sa na butelke co tez mi sie podoba i mam na nie pomysł. Myslałam o sztukaterii ale nie na styku sufit sciana tylko w miejscu gdzie zaczyna sie łuk. - miałam też plan, zeby zrobic loftowe okno jako prześwit od strony kuchni na wyjscie z wiatrołapu, ale dziewczyny mi ściane wyburzyły - drzwi do spiżu ( gdy miały byc w kuchni) chciałam równiez loftowe ale teraz drzwi mi przeniesiono i nie wiem czy dobrze by wygladało to, ze przez szyby widac wszystko co jest wewnatrz, a widac będzie na bank. NATOMIAST BLATY NIE WIEM JAKIE :( Co byscie proponowały do ciemnych szafek a co do białych ? Pewnie kasy by na nic nie starczyło i musiałabym sobie kłaśc płyty chodnikowe Przynajmniej beton by był.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.09.2015 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Emi, a widziałas taki zupełnie kremowy bez tych żółtych smug ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.09.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 moje parapety są takie bez smug. To wszystko zależy od tego jaki kamien sie trafi. zaraz Ci pstrykne blat na wyspę. On jest własnie taki "brzydszy". bardzo mi sie podoba twój pomysł na kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.09.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 kurde ciemno strasznie, słabo wyszły te zdjecia. musiałabyś sie umówić w kamieniołomie żeby ci wybrali kawałki bez tych pasków. o taka mam ozdobę salonu - poł roku sobie stoi i czeka aż stolarz sie zlituję i wyspę zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts