Emila3000 10.09.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 (edytowane) miałam coś napisać, ale pomilczę, w imię chrześcijańskiej miłości do bliźniego mąż pojechał po jakieś narzędzia, wcięło go, ciekawe czy nie stchórzył. Bo ma robić Julce domek z łózka na antresoli znalazłam takie na ikea Hacker przerobiłam projekt, podrasowałam trochę i ciekawa jestem co z tego wyjdzie. Łózko już miesiąc leży w kartonach i czeka jeszcze muszę detale dograć - bo ma to być leśniczówka jakieś pomysły. Domek będzie zrobiony z boazerii brzozowej, pokostem chyba go zabezpieczę, chyba, że jest coś bardziej naturalnego? nie chce dawać żadnej chemii, jeżeli Julka ma w tym spać i sie bawić. ale najpierw zrobi chyba domek dla kotów na zimę wiesz, że na PO nigdy nie głosowałam. u nas kandydowała fajna babka psl ktora dużo działa dla miasta. więc dokooptowałam PO koalicjanta. Teraz to się chyba nie uda co najwyżej koalicjanta dla PISu Edytowane 10 Września 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 10.09.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Miałam się odezwać dopiero po powrocie do domu,bo nie lubię pisać , na tablecie ale stesknilam się za forum i dlatego macham z Ostródy. jutro juz do domu ,nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 10.09.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Mari nie jestem bogata i dzielę się tylko tym co mam i nie dziw się tak tej mojej wierze bo są też młode, wykształcone i piękne mohery:) Celowo napisałam zachowania w cudzysłowiu jako ironię, coś w stylu kościółkowe, modły itp., nie ma to nic wspólnego z kalkulacją. Mari co mówisz dzieciom np. w Boże Narodzenie kiedy widzą jak inni wnoszą choinki do domów, dekorują domy, no w każdym razie na coś szczególnego się szykują? Pytam tak po prostu z czystej ciekawości.Zawsze jest choć cień szansy na wiarę. Nasze przyjaciółki domu, wspomniane siostry zakonne zajmują się m.in. pomocą prostytutkom. Kilka razy w tygodni chodzą na ''patrole" np. w okolice hotelu Mariot w Wawie gdzie stoją dziewczyny. Najpierw są przeganiane, wyzywane, grożą im. Potem dziewczyny akceptują ich obecność a na końcu niektóre postanawiają zejść z ulicy i zacząć nowe życie. Pracują w domach zakonnych, ich problemy z prawem, długi itp. tam gdzie się da rozwiązuje mój mąż a potem wszyscy spotykamy się na spotkaniu wigilijnym. To nie są grzeczne dziewczynki a w kwestii braku wiary i demonstrowania tego prawdopodobnie nie sięgasz im do kostek a mimo to jakoś tam się nawracają mniej lub bardziej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 10.09.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 z Aga zgadzam się o tyle,że ja też nie znam nikogo kto żyje blisko z czarnymi i klepie biedę. natomiast też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 10.09.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 nie da się pisac na tym g...e.Odezwe sie z domu,pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.09.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 na szczęście nie trzeba być katolikiem, żeby pomagać innym Mari nić straconego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 10.09.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Emi nie taki jest wniosek z mojej rozprawki chociaż to prawda. Wniosek jest taki, że można na maxa bluznić Bogu i szczekać na wiarę a potem zacząć nowe kościółkowe życie. Ja nie chcę was absolutnie nawracać, chodzi mi raczej o swego rodzaju balans między manifestacją ateizmu a manifestacją wiary w tym wątku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.09.2015 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Aga, Ty z tych spokojnych i szanujacych odmienne zdanie czy zaraz będziemy dawac sobie z liścia ? Pytam zanim odpowiem bo odpowiem z przytupem.. No wiec jak ? Oprócz tego, ze temat drazliwy to jeszcze mam dziś zdrowo podniesione cisnienie przez moje cud miód córki i bez kija nie podchodź. Biondziu, swiat tez się za toba stęsknił Wracaj szybko acz bezpiecznie. Czekamy Zmieniając temat... Dzwoniłam dzis do experta wełnianego zeby dopytać o te ciemne plamy w wiadomym domu. Zmartwił mnie bo jego zdaniem, wchodza w gre dwie opcje: - brud - grzyb Stawiam na grzyb Niby na łeb się nie zawali, ale ostrzegał, że mieszkanie z grzybem (innym niz własny stary i pomarszczony mąż borowik ) szkodzi zdrowiu i nalezy to usunąc i kłaść nowe. Szlag by to !!! Nie wiem jak to wyliczyć bo potrzebny kąt nachylenia dachu, ale tak pomyslałam sobie, ze spytam Was. Możecie zerknąc na zdjęcia które Wam wysłałam ? Ile stopni waszym zdaniem ma dach ? Expert mówił, ze jest w necie jakis kalkulator do przeliczania powierzchni dachu. Słyszałyście o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.09.2015 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Aga, czyli Ty tu robisz za druga szalę wagi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 10.09.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Ja z tych spokojnych ale zapewniam, że z każdą twoją odpowiedzią poradzę sobie perfekcyjne mentalnie i w piśmie:) Ja generalnie nic więcej w temacie nie mam do dodania bo to tylko forum budowlane a nie sala wykładowa na KULu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.09.2015 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Myslałam, ze My tu rozmawiamy a nie usiłujemy sie przegadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.09.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 przeczytałam, tyle naprodukowane, ze głowa mała. Tort robiłam własnie taki starodawny, krem na maśle i biszkopt chyba z 10 żołtek i piany miaska. Jaja się wazyło, potem tyle samo mąki. Omlet jak jajecznica smakował. Dlatego więcej nie robię, każdy kupny lepszy od mojego. Z tym, ze ja nie zamawiam w cukierni, tylko u babki , ktora piecze na wesela w domu. Coś to miałam jeszcze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 10.09.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Coś jak przeciwwaga raczej. Skoro wy się nie krępujecie pisać zle o kościele i wierze to dlaczego ja mam się wstydzić i krygować pisać o nich dobrze. Ale to już się wydarzyło i temat tak jakby wyczerpany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.09.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 A wiem..... w kwestii przedszkolakatolickiego. Mojej znajomej z Krakowa, córka uczęszczała do takiego przybytku. Pewnego dnia była niegrzeczna, więc siostra jakaś tam, kazała dzieciom rzucać w nią klockami, aby wiedziała, ze dawniej grzesznice kamieniowano. Takie historie. Nikt by pewnie, nie wiedział, tylko dostała drewnianym klockiem pod oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.09.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 wełna to w ogole syf... pyli to to mniej wiecej tak jak azbest. I przełazi to przez te plyty k-g. a jak ma grzyb, to pewnie bankowo wilgość, czyli straciła swoje właściwości izolacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Eh, może lepiej żebym się nie odzywała, ale mnie nieco kopnęło.Tak się składa, że nas, mnie i J, można nazwać agnostykami. Mimo, że ja nawet uczelnię katolicką skończyłam. Mam ku takiej postawie masę powodów, masę negatywnych doświadczeń i obserwacji, także z czasu studiów, gdy byłam środowiskiem kościelnym dosłownie oblepiona.Mam też wiedzę, która pozwala mi ocenić to, co na przestrzeni wieków hierarchowie kościelni i cała reszta tzw. chrześcijan, a potem katolików zrobiła z wiary, podejścia do drugiego człowieka, etyki i wartości moralnych.Trafiają się rodzynki wśród tej magmy na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.09.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 żona :jawdrop: masakra, słów mi brakuje. Może dlatego u nas w szkole czarni nie mają wstępu? zemdliło mnie jak przeczytałam o Twoim torcie. Moje są leciutkie jak chmurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 10.09.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Kiedy jedna ze stron upewnia się jak druga zareaguje na kolejny post to jaka to rozmowa ze strony upewniającego się? Dajmy spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.09.2015 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Skoro Aga, jako obrońca ucisnionych, uznała, ze temat zakończony to niech i tak będzie. Temat jest bardzo sliski i emocjonalny. Iskry by szły zapewne, dlatego darujmy sobie ping ponga. Ty swoje wiesz...Ja swoje ale popatrz, obie jakos żyjemy. Jedno słówko tylko pozwole sobie... Skad sie wziął termin NAWRÓCENIE ? Dla mnie osobiscie, nawrócenie to skierowanie kogoś na droge z której zszedł. Wierzył kiedys, praktykował i nagle gdzies sie zgubił. Jak to NAWRACANIE ma sie do najazdów na bogu ducha winne plemiona, prymitywne ludy ? Kto powiedział, ze nasze jest prawdziwe a ich nie ? Zobacz, do czego doprowadziła ta cudowna religia.Wytłukła pół swiata i zrujnowała cywilizacje i to wszystko " w imie miłosci" Odpowiadam na pytania o choinkę i takie tam... Czy dekorowanie choinki, dawanie sobie prezentów to rytuał chrześcijański ????? NIE ! Więc My, jak przystało na dobrych pogan, kultywujemy te tradycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.09.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Pestko u nas niesty kler jest jak beton B60 (forum budowlane przeca ). Nie do ruszenia. Wystarczy zobaczyć jak reagują na słowa Papieża, który chce jakoś to szambo ogarnąć. A to przez nasz wspaniały kler, jego rozpasanie, patologie, głupotę, brak tolerancji i mega upolitycznienie ludzie odchodzą od Kościoła i wiary. A jak ktoś się trafi, z powołaniem prawdziwym, to go od razu usuwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts