marimag 10.09.2015 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Jedna ze stron dopytuje, czy jesteś w stanie spokojnie pogadac czy rzeź będzie. Wybacz Aga, ale coraz częściej widzę u ludzi wierzacych jakaś taka agresję, obronę w formie ataku, zanim ktos zacznie cokolwiek mówić.. Nie obraź się, ale te zachowania przypominaja mi sektę. Emilko, zapomniałam ci odpisać.. Koalicjantem PIS-u moze byc tylko Watykan Siostre od klocków, wykastrowałabym na miejscu zestawem Doktor Dośki !!! :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 10.09.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Czyli jałowa szopka bez oczekiwania na szczególne wydarzenie o którym pisałam wspominając choinkę ale które chyba ci umknęło w moim poście. Spoko, spodziewałam się takiej odpowiedzi. Moja przyjaciółka robi dokładnie to samo.Agresja,sekta,beton, oj dziewczyny czuję się taka zaopiekowana przez was w tej rozmowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 A wszystko przez Konstantyna, który ustanowił tę religię państwową religią Rzymu i... jak powiedział jeden z moich profesorsko utytułowanych kościelnych wykładowców, uczynił tym samym z wiary chrześcijańskiej religię polityczną, bo chrześcijaninem w Rzymie zaczęło się opłacać być. No, i tak już zostało. Ciekawe, że kościół milczy o pogromach i masowych morderstwach jakich dopuszczały się jedne grupy chrześcijan wojując pod przywództwem swoich przewodników duchowych z innymi grupami. Tak było od zarania, gdy tylko instytucja pt. Kościół zaczęła powstawać. Mari, nawrócenie wzięło się stąd, że w pierwszych wiekach chrześcijaństwa istniały różne schizmy, ruchy chrześcijańskie i jedni nawracali drugich, czasem niezwykle krwawo (szczególnie w IV-V wieku w Afryce północnej). Historia Kościoła, którą ten się nie chwali, jest bardzo ciekawa i pouczająca. Zawsze mnie zastanawiało jak odnieśliby się do swojej głębokiej wiary współcześni mocno kościelni chrześcijanie mając na ten temat choćby taką wiedzę jaką mnie przekazano podczas studiów. Jak podniósł by się ich poziom rozumienia w czym tak naprawdę uczestniczą i komu służą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 10.09.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Dobra, zmykam spac. Dobrej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.09.2015 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Aga, co to znaczy jałowa szopka ? Pestko, dawniej wojowali i uczyli miłosci mieczem a teraz penisem. Skoro tak religijnie sie tu zrobiło, przyznam, ze ciagnie mnie w jedna stronę i to od dłuższego czasu. Ciagnie może dlatego, ze to nie religia a filozofia, sposób na zycie, zrozumienie siebie i nieco inne patrzenie na innych, swiat i problemy. Mówię o buddyzmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 10.09.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Pestko bierzesz wydarzenie sprzed x lat i stosując nieuczciwy chwyt erystyczny przekladasz na dzisiejsza rzeczywistosc, ktora nie ma z tym nic wspolnego. Jesli oceniasz wydarzenia z przeszlosci to zastosuj naukowa metode historyczna. Przywolywanie jedynie opinii jakiegoś profesora trudno uznac za powazny argument. Więcej wiary w ludzi i ich poziom rozumienia. Teraz już naprawdę idę spać zanim zacznę kopać w kronikach np. Długosza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 (edytowane) Eh, Aga, gdzie tu nieuczciwość Ja tylko powołałam się na prace u podstaw, które uczyniły instytucję kościoła tym czym jest dzisiaj. I w ogóle, czemu nieuczciwy? Czy wiedza jest nieuczciwa? Czy może nieuczciwa jest tylko wtedy, gdy powołuje się na nią ktoś inny? „Kali ukraść” jest dobre, ale gdy ktoś okrada kalego, jest złe? Mari, schodzę na ziemię Włoska willa z XVII w. po renowacji. http://www.onekindesign.com/2015/09/10/historically-preserved-17th-century-villa-in-the-italian-countryside/ Edytowane 10 Września 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.09.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Pestko faktycznie zeszłaś na ziemie :rotfl: ale w sumie sufit taki w salonie już masz, więc tylko taki cudny żyrandol dokupić schody fajne. Takie właśnie chce - piaskowiec ze stopniami leeko wystajacymi i podstopnie po prostu otynkowane i na biało pomalowane wreszcie zobaczyłam na żywo co mi po głowie się kula. aaaaaaaaaa i nad schodami mam własnie drewniany sufit, tylko, że jasny dość, bo brzoza poolejowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.09.2015 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 I sie porobiło I to własnie zniecheca mnie do katolików. Kto nie jest z nami, jest przeciwko nam. PIS tez uzywa takiej retoryki. Podejrzewam, że jego zajebistość, miłościwie nam panujacy król Duda, przyjmie niedługo święcenia kapłańskie. Tyle sie juz bidula nakleczał, ze nie ma czasu rzadzić. Pestko, fajne. Wiesz co lubię. Ma się zderzać, nie pasowac a jednak... Turpizm w pozytywnym znaczeniu Dla mnie tu za spokojnie ale "odpowiednie" schody są. Zaraz obczaje linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 10.09.2015 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Pestko, żeby to jedne historie o których kościół milczy. Myślę, że ludzi naprawdę wierzących (w kościół) żadne tego typu argumenty nie przekonują i nie zmieniają ich postawy- bo obrona wiary i wiara mimo wszystko - to też część postawy wiary Chyba:rolleyes: Księdza Wesołowskiego żegnał wcale niezły tłum wiernych i 25 kapłanów. Kapłanów to akurat rozumiem - bo bardzo uprzejmie się Wesołowski wobec kościoła zachował wobec okoliczności- ale te setki wiernych.. A postawa Agi11 to mi się podoba- bo krytyka kościoła jest łatwa jak splunąć wobec różnych tam kościelnych historii - a ujawnienie swojej postawy pro-koscielnej nie jest dzisiaj specjalnie modne. Co mówiłam ja - agnostyk. Odwrócony od kościoła, niestety. A Boże Narodzenie - ma chyba pogańskie korzenie z tego co pamiętam . W tym okresie świętowano przesilenie zimowe - i budzenie się, narodziny nowego życia. A chrześcijanie sobie zaadoptowali do swoich potrzeb. Tak że każdy ma prawo świętować co tam mu w duszy gra. A tradycja - wiadomo - może być i nowa świecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.09.2015 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Hej Zochna Nic ich nie przekona i niech dalej sobie siedza w tym swoim sredniowieczu. Ja tam do nich nic nie mam dopóki nie mówia mi jak mam zyć. Ja sie do nich nie wcinam wiec chyba mam prawo, nie godzic się na nawracanie. Wielkanoc to tez pogański obrzadek. Składanie ofiary z pokarmów różnym bożkom i rusałkom. Wesołowskiego przemilczę. Nie rozumiem tylko dlaczego tak zegnano gościa, którego szef dyscyplinarnie wypieprzył z firmy .. Według prawa krzyzowego to on był nimim i 25 kapłanów musiał mieć ? Jaka z tego nauka dla wiernych ale grzeszących ? Zgwałc pół wsi a będziesz miał pogrzeb z fajerwerkami. Wszystko i wszystkim uchodzi na sucho a kościół sie dziwi, ze ludzie odchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.09.2015 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Pestko a jak z katem mojego dachu ? Zadałam pytanie ale widac umkneło podczas ozywionej dyskusji Widziałas gdzies taki kalkulator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 (edytowane) Zochna, jest dokładnie jak piszesz. Wielkanoc, też ma te same korzenie. Mamy smutne chrześcijańskie święta w miejsce wspaniałych budzących nadzieję i optymizm pogańskich świąt chwalących odradzanie się życia, bo to jeszcze jeden pomysł (starszy niż samo chrześcijaństwo) na pozbycie się wroga.Światło świecy, kopcący płomień też jest przygarnięte z symboliki ofiary dla bogów pogańskich.Warto też poczytać Gilgamesza i inne księgi dużo bardziej starożytne niż Nowy i Stary Testament. Mari, a znasz powiedzenie, że brudy pierze się we własnym domu? Dobra, co z tym kątem? Ja dziś uharowana po kokardę i jeszcze tu się ślinię anty kościelnie (nie mylić z anty ludzko). Zauważyłam rozważania o grzybie w wełnie. Musiałabym ją zobaczyć i pomacać. Ale generalnie jeśli dach nie rzecieka, to powinno być ok. Jeśli to jest tylko powierzchniowe ściemnienie, to po prostu objaw starzenia się wełny. Coś jakby utlenianie. Edytowane 10 Września 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2015 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Nie do końca takie same, ale same schody są piękne i układ z drzwiami identyczny. Natomiast ta kamienna ściana to przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.09.2015 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 tylko zwisających nietoperzy brakuje guano już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.09.2015 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Pestko, rozmawiałam z expertem Isover-a i powiedział, ze to na 99% grzyb. Powiedział, ze skoro nie ma tam jeszcze tynków czyli nie było wilgoci ( to najczęstszy problem bo źle wietrzą) to najprawdopodobniej, kładziono juz zawilgocona wełnę. Jest jeszcze mozliwośc, ze dostało to grzyba po kradziezy okien dachowych bo stało to takie nie wiadomo ile i dopiero agent, który tam pojechał, w jakis sposób to zabezpieczył. Tak czy siak, wełna jest/była mokra i grzyb poszedł po całości. Jest to bardzo niezdrowe więc trzeba wymienić tym bardziej, ze maja tam mieszkac dzieci. Pytałam o kat nachylenia dachu. Patrząc na zdjęcia w ile celujesz ? Ja dałabym cos koło 45 stopni, ale chce poznac Wasze zdanie. Znając kat nachylenia dachu, długości boków domu i powierzchnie podłogi, mozna wyliczyc powierzchnie dachu do ocieplenia a tym samym skalkulować koszty. Wczoraj, gdy tu z Wami plumkałam, nagle urwał mi sie film. Nawet nie czułam, ze zasnęłam przy kompie. Obudziło mnie nie czucie nóg, które kompletnie mi zdrętwiały. Wstałam, patrzę na zegarek a tam...5.30 Doczłapałam się jakos do łózka, przysnełam na chwile po czym obudziło mnie szturchanie mężą, ze pora wstawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.09.2015 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Inspiracja... A mnie ten pumeks sie podoba Nie zdziwiłabym się gdyby to był stary dom, który podrasowano. Dokładnie o takim wykończeniu schodów myślę. Jak myslicie co to jest ? Beton i farba ? Beton polerowany ? Jakas masa biała nałozona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.09.2015 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Mari zmierzyłam kąt nachylenia dachu- 35 stopni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.09.2015 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 O ! A w jaki sposób ? Właśnie w tej sekundzie, gapiłam się na dach i dumałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.09.2015 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Kątomierzem ładne zdjęcie mi kiedyś przysłałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts